NRK Meny
Normal

– Tror du vi er en karnevaltropp?

Etter 120 minutter på fotballbanen var det en irritert Per Mertesacker som til slutt forlot intervjusonen etter flere kritiske spørsmål mot tyskernes spill.

(Videoen over er gjengitt med tillatelse fra ZDF.)

Brazil Soccer WCup Germany Algeria

Per Mertesacker slet til tider med tempoet til kvikke algeriske angrepsspillere.

Foto: Sergei Grits / Ap

Tyskland regnes som en av de aller største favorittene til å vinne fotball-VM. De gikk nokså overbevisende videre fra gruppespillet, men i mandagens åttedelsfinale mot Algerie slet tyskerne med å avgjøre kampen.

Faktisk var det Algerie som til tider var nærmest den forløsende scoringen, og Tyskland hadde tydelige problemer med raske algeriske angrepsspillere.

– Hva vil du med meg?

De defensive svakhetene og det faktum at Tyskland spiller langt mer possession-basert fotball nå enn tidligere ble Per Mertesacker konfrontert med av tysk TV. Det likte midtstopperen dårlig.

– Hva vil du med meg? Tror du vi er en karnevaltropp? Vi er med blant de 16 siste lagene i VM, det er det som teller, svarte Mertesacker sint til reporteren.

Tyskerens utbrudd starter ca. 18 sekunder ut i YouTube-videoen over.

En irritert Mertesacker

Forventningene til det tyske laget er skyhøye i hjemlandet og Mertesacker var tydelig misfornøyd med å måtte forsvare eget spill etter seieren over Algerie.

– Vil du at vi skal ha et vellykket VM, eller vil du at vi skal bli slått ut? Hva er det egentlig du ønsker?, spurte han irritert til den tyske TV-reporteren.

Det måtte ekstraomganger til for å skille Tyskland og Algerie. Allerede ett minutt inn i første ekstraomgang scoret André Schürrle med en frekk hælflikk. Etter 119 minutter doblet Mesut Özil ledelsen. Minuttet etter fikk Algerie en trøstescoring.

– Nå skal vi slappe av i tre dager og forberede oss til kampen mot Frankrike, sa Mertesacker før han bestemt gikk vekk fra intervjusonen.

Kahn forstår Mertesackers irritasjon

I ZDFs studio etter kampen var den tyske legenden, Oliver Kahn. Han forstår medias rolle og sier at det må være lov å stille spørsmål etter en kamp, men at man må tenke over hva man spør om.

– Spillerne har spilt 120 minutter. Det ble mye løping og de er slitne. Da må man tenke over hva man spør om, sier Kahn, som har 86 landslagskamper for "Die Mannschaft".

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.