Hopp til innhold

B-preget United viste Guardiola festfotball

Manchester United tok seg komfortabelt til mesterligafinalen etter 4-1 mot Schalke på Old Trafford, men Barcelona-trener Josep Guardiola ble nok ikke så mye klokere av det.

Manchester United - Pep Guardiola

Pep Guardiola fulgte semifinalen mellom Manchester United og Schalke fra tribunen

Foto: Scanpix

NRK.no/sport fulgte: United til finalen

Alex Ferguson

Alex Ferguson hadde gjort mange utskiftinger uten at det gjorde noe

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Barcelona-trener Josep Guardiola hadde tatt veien fra Spania for å finsikte finalemotstanderne, og fikk se et Manchester United som var mange hakk bedre enn gjestene fra Gelsenkirchen.

Det er ikke dermed sikkert at han tok med seg så mange erfaringer hjem fra tribuneplassen på Old Trafford.

Det som kan skape hodebry for Barcelona-treneren var nok ikke det at han ble så blendet av det han så, men at han nesten ikke fikk se noen av de spillerne som han kommer til å møte i finalen på Wembley 28. mai.

United-manager Alex Ferguson hadde byttet hele ni spillere fra den første semifinalen, men et B-preget hadde små problemer med å slå Schalke. Til slutt gikk det tyske laget opp i limingen og sifrene ble nok styggere enn de hadde håpet.

- Jeg fikk ikke sove sist natt, jeg våknet fire ganger og tenkte på det, men spillerne jeg valgte gjorde meg stolt, sa han til ITV1.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Punkterte

Utgangspunktet til Schalke var også ganske håpløst. 0-2 i bagasjen fra den første semifinalen gjorde at tyskerne måtte håpe på et tidlig mål på Old Trafford for å skape litt spenning i oppgjøret.

Den spenningen ble ødelagt før halvtimen var spilt. En feilpassning av Atsuto Uchida etter 26. minutter bidro sterkt til det. Ballen ble snappet opp av United, og ble raskt sendt fra Darron Gibson til Antonio Valencia på høyrekanten av 16-meteren. Han satte den enkelt i målet bak Manuel Neuer.

Antonio Valencia

Manuel Neuer kan bare se på at Antonio Valencia jubler for sin 1-0-scoring

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Bare fem minutter seinere ble kampen så godt som punktert. Denne gangen var det Valencia som var servitør, mens Gibson satte ballen i mål. United-aktuelle Neuer var på skuddet og overbeviste nok ikke Alex Ferguson ved den anledningen.

Ga opp

Jose Manuel Jurado skapte et visst håp for Schalke med sitt knallharde skudd som gikk i mål før pause, men utover i andre omgang klarte ikke tyskerne å true hjemmelaget.

Derimot så det ut til at Schalke ga opp og omtrent sluttet å spille forsvar. Det gav Anderson to målsjanser, og han scoret på begge.

Ny finale for United

Sammenlagt ble det dermed 6-1 til Manchester United, og det sørget for at Alex Ferguson ble den tredje manageren som for fjerde gang fører laget sitt til finalen i den gjeveste europacupfinalen.

- Det blir en fantastisk finale, og denne gangen regner jeg med at vi kan stille med fullt mannskap, sa United-manager Alex Ferguson til Viasat etter kampen.

Det er også tredje gangen på fire år at Manchester United spilte seg til finalen i mesterligaen. I 2008 endte det med seier mot Chelsea, men året etter ble det tap mot året motstander Barcelona. Da vant spanjolene lett 2-0 i Roma. Det tapet vil United hevne i år.

- De spiller bra fotball og det kommer til å bli tøft. Vi må være forberedt enn det vi var sist vi møtte de i mesterligafinalen, sa keeperveteran Edwin van der Sar til Viasat etter kampen. Spiller han på Wembley blir han den eldste spilleren i en mesterligafinale med sine 40 år.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund