NRK Meny
Normal

B-preget United viste Guardiola festfotball

Manchester United tok seg komfortabelt til mesterligafinalen etter 4-1 mot Schalke på Old Trafford, men Barcelona-trener Josep Guardiola ble nok ikke så mye klokere av det.

Manchester United - Pep Guardiola

Pep Guardiola fulgte semifinalen mellom Manchester United og Schalke fra tribunen

Foto: Scanpix

NRK.no/sport fulgte: United til finalen

Alex Ferguson

Alex Ferguson hadde gjort mange utskiftinger uten at det gjorde noe

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Barcelona-trener Josep Guardiola hadde tatt veien fra Spania for å finsikte finalemotstanderne, og fikk se et Manchester United som var mange hakk bedre enn gjestene fra Gelsenkirchen.

Det er ikke dermed sikkert at han tok med seg så mange erfaringer hjem fra tribuneplassen på Old Trafford.

Det som kan skape hodebry for Barcelona-treneren var nok ikke det at han ble så blendet av det han så, men at han nesten ikke fikk se noen av de spillerne som han kommer til å møte i finalen på Wembley 28. mai.

United-manager Alex Ferguson hadde byttet hele ni spillere fra den første semifinalen, men et B-preget hadde små problemer med å slå Schalke. Til slutt gikk det tyske laget opp i limingen og sifrene ble nok styggere enn de hadde håpet.

- Jeg fikk ikke sove sist natt, jeg våknet fire ganger og tenkte på det, men spillerne jeg valgte gjorde meg stolt, sa han til ITV1.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Punkterte

Utgangspunktet til Schalke var også ganske håpløst. 0-2 i bagasjen fra den første semifinalen gjorde at tyskerne måtte håpe på et tidlig mål på Old Trafford for å skape litt spenning i oppgjøret.

Den spenningen ble ødelagt før halvtimen var spilt. En feilpassning av Atsuto Uchida etter 26. minutter bidro sterkt til det. Ballen ble snappet opp av United, og ble raskt sendt fra Darron Gibson til Antonio Valencia på høyrekanten av 16-meteren. Han satte den enkelt i målet bak Manuel Neuer.

Antonio Valencia

Manuel Neuer kan bare se på at Antonio Valencia jubler for sin 1-0-scoring

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Bare fem minutter seinere ble kampen så godt som punktert. Denne gangen var det Valencia som var servitør, mens Gibson satte ballen i mål. United-aktuelle Neuer var på skuddet og overbeviste nok ikke Alex Ferguson ved den anledningen.

Ga opp

Jose Manuel Jurado skapte et visst håp for Schalke med sitt knallharde skudd som gikk i mål før pause, men utover i andre omgang klarte ikke tyskerne å true hjemmelaget.

Derimot så det ut til at Schalke ga opp og omtrent sluttet å spille forsvar. Det gav Anderson to målsjanser, og han scoret på begge.

Ny finale for United

Sammenlagt ble det dermed 6-1 til Manchester United, og det sørget for at Alex Ferguson ble den tredje manageren som for fjerde gang fører laget sitt til finalen i den gjeveste europacupfinalen.

- Det blir en fantastisk finale, og denne gangen regner jeg med at vi kan stille med fullt mannskap, sa United-manager Alex Ferguson til Viasat etter kampen.

Det er også tredje gangen på fire år at Manchester United spilte seg til finalen i mesterligaen. I 2008 endte det med seier mot Chelsea, men året etter ble det tap mot året motstander Barcelona. Da vant spanjolene lett 2-0 i Roma. Det tapet vil United hevne i år.

- De spiller bra fotball og det kommer til å bli tøft. Vi må være forberedt enn det vi var sist vi møtte de i mesterligafinalen, sa keeperveteran Edwin van der Sar til Viasat etter kampen. Spiller han på Wembley blir han den eldste spilleren i en mesterligafinale med sine 40 år.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.