United til finalen

En vanskelig oppgave har blitt til en umulig oppgave for Schalke 04, men med en tidlig redusering skaffet de seg håp.

Gibson og Uchida

Gibson kan skilte med et mål, en målgivende og et gult kort etter smellen han fikk halvveis i første omgang.

Foto: Jon Super / Ap

Man Utd - Schalke 04 4-1 (Sammenlagt: 6-1) Trykk F5 for å oppdatere

- Slutt -

- 90 min Det skal spilles tre tilleggsminutter. Utfallet er vært klart lenge; det blir Manchester United som møter Barcelona i finalen.

- 88 min Schalke har bitt seg fast og jobber fram corner etter corner før United plutselig bryter, men Scalke vinner tilbake ballen og prøver seg igjen.

- 84 min Schalke jager, men makter ikke å etablere noe som helst press på United som bare venter, sideforskyver og kontrer.

- 82 min Huntelaar scorer, men avblåses for offside.

- 80 min United fortsetter å male på. De ruller opp angrep etter angrep.

- 78 min Fantastisk stikker fra Nani til Owen som blir avblåst for offside.

- 77 min Bytte Man Utd: Berbatov ut, Owen inn.

- 76 min MÅL TIL MANCHESTER UNITED. Anderson. Schalke har raknet helt. Valencia finner Berbatov som serverer til Anderson som blir tomålscorer for første gang i sin unitedkarriere.

- 75 min Bytte Schalke: Farfan ut, Matip inn.

- 73 min Bytte Man Utd: Scholes ut, Fletcher inn til øredøvende jubel.

- 72 min MÅL TIL MANCHESTER UNITED. Anderson. Nydelig kontring. Nani gjør alt selv, finner Anderson som spinner rundt og skyter i en bevegelse og Neuer er ikke rakst nok nede for å redde.

- 71 min Smalling scorer fra to meter etter et fint unitedangrep, men avblåses helt korrekt for offside.

- 70 min Bytte Schalke: Höwedes ut, Huntelaar inn. Corner til United.

- 68 min Evans ligger nede med smerter etter en duell med Farfan. Kommer seg etterhvert på beina igjen, men Vidic tar seg likevel en løpetur langs sidelinjen.

- 64 min Smalling har levert en feilfri prestasjon så langt og vært som en bauta i uniteds midtforsvar.

- 62 min United triller mye ball nå og det synges taktfast og høyt på tribunene.

- 61 min Anderson forserer og skyter. Men sånn som så mange ganger før: veldig dårlig avslutning fra Anderson.

- 59 min Bytte Manchester United: Rafael har fått en liten smell og blir erstattet av Evra. O'Shea flytter over på høyreback.

- 58 min Gult kort: Escudero. Klipper ned Scholes bakfra.

- 57 min Schalke har mer pondus framover på banen med Edu som spydspiss. Raúl ble litt for lett mot sterke, engelske midtstoppere og har trukket seg litt lenger ned på banen.

- 55 min Fantastisk angrep. Nani, Berbatov, Anderson. Sistnevnte skyter på direkten og kun en feberredning av Neuer hindrer en ny unitedscoring.

- 54 min Nydelig innlegg fra O'Shea, for høyt for Berbatov, men Escudero må gi til corner rett foran nesa på Valenica på bakerste stolpe.

- 52 min Edu bli overivirg og river ned Rafael. Veldig unødvendig med tanke på at han var i god innleggsposisjon.

- 51 min Kontringen ender i en corner for United. Uten utelling 30 sekunder etter at Schalke ikke fikk uttelling på sin corner.

- 50 min Nydelig angrepsspill abv gjestene. Raul er arkitekt mens Farfan er avslutter. Det ender med en corner. United kontrer.

- 47 min United går offensivt ut og kommer til innlegg fra høyre etter fine kombinasjoner. Men Schalke får avverget.

- 46 min Andre omgang er i gang og nå skal det avgjøres. Schalke må gi alt og spille over evne for snyte United for deres fjerde Champions League-finale.

- Bytte Schalke 04: Baumjohann ut, Edu inn. Edu scoret to fine mål i bortekampen mot Inter.

- Pause -

- 44 min Det skal spilles to tilleggsminutter på Old Trafford. Hovedsaklig på grunn av skaden til Gibson.

- 42 min Gult kort: Anderson. Går også inn med knotter. To unødvendige gule kort på to av uniteds midtbanespillere.

- 39 min Skuddet smeller i muren og det blir bare en corner til Schalke. Den klareres av Anderson.

- 38 min Gult kort: Paul Scholes. Hører ikke på tilsnakk fra dommer i forbindelse med muren.

- 36 min Gult kort: Darron Gibson. Går for hardt inn en takling med knotter og det hele. Frispark i god posisjon for Schalke.

- 34 min MÅL TIL SCHALKE 04! Jurado. En kanonkule fra Jurado. Brasilianeren banker ballen i krysset etter litt klabb og babb i feltet. Kan dette tenne laget fra Gelsenkirchen?

- 32 min MÅL TIL MANCHESTER UNITED! Darron Gibson. Rollene byttes om og Valencia serverer Gibson på 16-17 meter som smeller til på direkten. Skuddet er hardt og går midt på Neuer som ikke er patent og slipper ballen i mål.

- 30 min Schalke har vært på et par farlige visitter etter scoringen, men United forsvarer seg godt. Raúl har hatt en heading på mål.

- 26 min MÅL TIL MANCHESTER UNITED! Antonio Valencia. Gibson finner høyrevingen med en krempasning mellom back og stopper. Valencia er iskald mot en av verdens beste keepere og gjør oppgaven enda vanskeligere for Schalke 04.

- 25 min Nani kommer i god skuddposisjon, men nøler for lenge og blir presset ut til cornerflagget hvor han får corner. Den får Smalling hodet på, men headingen går langt over.

- 23 min Schalke er ekstremt aggressive i presset sitt på egen banehalvdel og gjør det veldig vanskelig for United.

- 21 min Berbatov spilles nydelig gjennom av Gibson, men makter ikke å legge inn med venstre og det blir bare en corner. Den snappes av Neuer.

- 20 min Foreløpig har hjemmelagets urutinerte stopperduo hadt god kontroll på Raúl.

- 17 min Kampen har åpnet i et rolig tempo, men med flere gode kombinasjoner på begge lag. Schalke har ikke åpnet så hardt som mange hadde trodd og United virker smarte og kyniske uten å være defensive.

- 16 min Neuer får frispark etter en duell på hjørnespark. Repetisjonen viser at han ble hindret av en lagkamerat.

- 14 min Jurado skaffer corner og Schalke sender opp luftskytset. Kommer et innlegg etter en kort variant, men Van der Sar plukker enkelt.

- 13 min Gibson er på banen igjen og Berbatov leker seg på venstrekanten, men innlegget snappes av Neuer.

- 10 min En spiller fra hvert lag bli liggende etter en hard duell. Det ser ut som Darron Gibson må gi seg etter et spark i magen. Farfan reiser seg og rister av seg sin smell.

- 7 min Farfan fyrer av fra 18-19 meter og skuddet er ikke så aller verst, men Van der Sar har kontroll. Der ble uniteds midtbane for tynn og Schalke skapte sin beste mulighet så langt.

- 5 min Nani viser klasse og finner nesten Berbatov med en stikkpasning. Like etterpå finter han vekk en motstander og skaffer laget sitt corner.

- 3 min Schalke 04 angriper med mye folk og ser målbevisste ut, men har ingen avslutninger mot mål.

- 2 min Neuer klarer ikke å avverge en corner etter uniteds første angrep.

- 1 min United tar avspark og begynner å trille ball. Schalke-spillerne går ut i hardt press.

- Spillerne har entret banen og det er straks klart for avspark. Champions Legaue-hymnen gir de bortimot 75000 oppmøtte den spesielle følelsen man får før store kamper.

- Schalke 04 stiller selvsagt med sitt beste lag. Den største overraskelsen er kanskje at Julian Draxler, født i 1993, erstatter Edu i posisjonen bak Raúl/venstrekant. Höwedes er tilbake i midtforsvaret og Escudero bekler venstrebacken.

- Manchester United har et hardt kampprogram og Alex Ferguson har valgt å hvile flere sentrale spillere. Hernandez, Rooney, Evra, Vidic, Ferdinand og Carrick er eksempler på formspillere som ikke starter i dag. Men likevel har de Nani, Scholes, Berbatov og Valencia på banen så noe dårlig lag er det ikke.

Lagoppstilling Schalke 04(4-2-3-1): Neuer, Uchida, Metzelder, Hõwedes, Escudero, Jurado, Papadopoulos, Farfan, Baumjohann, Draxler, Raúl.

Lagoppstilling Man Utd(4-3-3): Van der Sar, Rafael, Evans, Smalling, O'Shea, Gibson, Scholes, Anderson, Valencia, Berbatov, Nani.

- Den som går seirende ut av kampen møter Barcelona i finalen som spilles 28.mai. Katalanerne slo erkerival Real Madrid i den andre semifinalen.

- Dagens dommerteam er fra Portugal og mannen som skal lede oppgjøret heter Pedro Proenca.

- Velkommen til NrkSports livedekning av returoppgjøret i den andre Champions League-semifinalen mellom Manchester United og Schalke 04. Kampen spilels på Old Trafford og avspark er kl. 20.45.

Fotballnyheter