Malta venter tøff kamp

Maltesisk media melder at kampen mot Norge i kveld blir et tøft oppgjør, men de rapporterer at stemningen og entusiasmen i leiren er på topp.

Malta-spiss Michael Mifsud - her i LSK-drakt
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Etter de to siste kampene som endte 1-1 (mot Moldova) og tap 0-1 (for regjerende europamestre Hellas) er entusiasmen i den maltesiske leiren stor.

Men laget er fullstendig klar over den store oppgaven som står foran dem, skriver The Malta Independent.

Malta mangler to viktige spillere: Forsvarskjempen Roderick Briffa og midtbanespilleren Luke Dimech. Begge er ute på grunn av gule kort, men er ventet å spille onsdagens oppgjør mot Bosnia Herzegovina i Sarajevo.

Ingen store endringer

Avisen skriver videre at landslagstrener Dusan Fitzel trolig ikke vil gjøre noe store endringer i 11-eren som starter på Ullevaal stadion. På en pressekonferanse i forrige uke antydet han at Kenneth Scicluna skal spille sammen med Brian Said sentralt i forsvaret. Laget vil trolig også få skadde Stephen Wellman tilbake, som skal spille høyreflanke sammen med Ian Azzopardi på venstresiden.

Kaptein i 100

Det er Gilbert Agius som er kaptein, og dette er hans 100. landskamp for Malta.

Midtbanespilleren blir trolig Jamie Pace sammen med to av disse tre: George Mallia, Ivan Woods og Kevin Sammut. Alle tre har hatt en imponerende formstigning med sine respektive maltesiske klubber, henholdsvis Birkirkara FC, Sliema Wanderers og Marsaxlokk.

Mifsud på topp

På topp mener avisen at Fitzel bør satse på kombinasjonen Michael Mifsud og Andre Schembri. For Mifsud blir kampen et gjensyn med Norge, hvor han spilte i Lillestrøm fram til november i fjor før han gikk til Coventry City.

Slik blir start 11-eren, ifølge The Malta Independent:

Haber, Wellman, Said, Scicluna, Azzopardi; Agius, Pace, Mallia (K. Sammut), Woods; Mifsud, Schembri.

 

Fotballnyheter