Etter en tung start på sesongen har Sandefjord virkelig fått opp dampen. Nå er det opprykk som gjelder for tomålshelten Eirik Lamøy fjorårets jumbolag i eliteserien.

Video Sandefjord - Nybergsund-Trysil 04.09.11

lamøy

Eirik Lamøy, her fra en tidligere kamp.

– Opprykk er målet vårt, sier Lamøy til NRK.no, før han skynder seg å legge til at han og laget «tar en kamp av gangen, så får vi telle opp til slutt».

Harstadværingen scoret begge målene da Sandefjord vant 2-0 over Nybergsund-Trysil hjemme og gikk rett opp på 2. plass i 1. divisjon. Opp til ledende Sandnes Ulf er det nå fire poeng.

Sandefjord har nå spilt 22 kamper. På samme tidspunkt i fjor hadde de fattige åtte poeng, og var mer eller mindre fortapt i eliteserien.

– Er i flytsonen

Mange av de samme spillerne er fortsatt i klubben, og ordet «flyt» er sentralt når Lamøy skal forklare lagets gode høstform i år.

– I fjor kom vi inn i en negativ stim med skader og noen uheldige tap. Nå er det motsatt, vi er i flytsonen. Jeg var helt sikker på at vi hadde gode nok spillere til å holde oss i fjor, men vi fikk ikke ut potensialet vårt.

– Er dette Sandefjord-laget godt nok for eliteserien?

– Nivået er klart høyere i eliteserien, og der blir man ofte spilt lavt. Men vi spiller mer kontringsorientert i år, og med den nye spillestilen vår tror jeg vi kunne klart oss godt, ja.

Kampreferat: Sandefjord - Nybergsund-Trysil (2-0)

Vakkert mål

Lamøys nettkjenninger kom i det 25. og i det 53. spilleminutt. Ved første anledning måtte han ha to forsøk på å lure keeper Zoran Mijanovic, mens målet i 2. omgang kom etter treff på første.

Da ble han vakkert frispilt i bakrom av en for dagen meget god Ørjan Røyrane, og alene men keeper chippet Lamøy ballen herlig over keeper.

Misset straffe

Seks minutter etter 2-0-målet hadde Kenneth Dokken alle tiders mulighet til å legge på til 3-0, men straffesparket var for dårlig plassert. Mijanovic reddet greit.

Seieren var likevel ikke truet, og på en dag da rivaler som HamKam og Hønefoss ikke spilte, og Ranheim og Bodø/Glimt gikk på tap for antatt svakere motstand, klatret Sandefjord opp på 2. plass.

Jevnt

Det er imidlertid uhyre jevn kamp om opprykk i 1. divisjon. Fra Sandefjord på 2. plass til Asker på 8. plass skiller det bare seks poeng.

Her ser du tabellen!

Slik endte søndagens kampen i 1. divisjon:

Asker – Ranheim 2-1 (1-0)
651 tilskuere
Mål: 1-0 Marcus Ursin Ingebrigtsen (15), 2-0 Christopher Joyce (84), 2-1 Mads Reginiussen (89).
Dommer: Mads Andreas Ahlsen, Hafslund.
Gult kort: Mads Reginiussen, Ranheim.

Video Asker - Ranheim 4. sept 2011

Asker - Ranheim 4. sept 2011

Bodø/Glimt – Løv-Ham 0-2 (0-1)
2573 tilskuere
Mål: 0-1 Lars Kallevik (17), 0-2 Matias Møvik (90).
Dommer: Anders Gjermshus, Hamar.
Gult kort: Erlend Robertsen, Bodø/Glimt, Marius Brevig, Bjørn Dahl, Petter Martinsen, Løv-Ham.

Video Høydepunkter: Bodø/Glimt - Løv-Ham 22. runde

Høydepunkter: Bodø/Glimt - Løv-Ham 22. runde

Hødd – Randaberg 2-1 (2-0)
1167 tilskuere
Mål: 1-0 Akeem Latifu (14), 2-0 Thomas Lid Kleppe (45), 2-1 Martin Hestvik (90).
Dommer: Espen Eskås, Haslum.
Rødt kort: Ezekiel Bala (90), Randaberg.

Se høydepunkter her

Video Høydepunkter Hødd - Randaberg runde 22

Høydepunkter Hødd - Randaberg runde 22

Mjøndalen – Alta 3-0 (2-0)
787 tilskuere
Mål: 1-0 Petar Rnkovic (24), 2-0 Rnkovic (43), 3-0 Rnkovic (83).
Dommer: Håvard Hakestad, Trott.
Gult kort: Aziz Idris, Knut Rønningene, Joachim Solberg, Mjøndalen.

Video Mjøndalen - Alta 04.09.11

Mjøndalen - Alta 04.09.11

Sandefjord – Nybergs.-Trysil 2-0 (1-0)
2432 tilskuere
Mål: 1-0 Eirik Lamøy (26), 2-0 Lamøy (53).
Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad.
Gult kort: Erlend E. Persgård, Nybergs.-Trysil.

Høydepunkter øverst i artikkelen

• Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

Britain Soccer Women's Super League
  • Moi-dobbel da FCK vant

Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

Mohamed Elyounoussi
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem