NRK Meny
Normal

Kunne Vlaars straffe blitt mål?

Mens Sergio Romero løp jublende avgårde rullet Ron Vlaars straffe tilbake mot målet.

Vlaars straffe

Ron Vlaars straffe rullet nesten tilbake i målet, men målet ville uansett blitt underkjent.

Ron Vlaars bommet på Nederlands første straffe mot Argentina, men etter at Sergio Romero hadde reddet og var på vei bort for å juble, holdt ballen holdt på å spinne tilbake inn i mål.

En desperat Ron Vlaar stod og så på mens ballen rullen rolig mot mål, før han skuffet måtte konstatere at den stoppet midt på streken.

I sosiale medier har episoden blitt en stor snakkis, og spekulasjonene har gått rundt hva som hadde skjedd dersom ballen hadde rullet i mål.

Laster Twitter-innhold

Siden ballen stoppet på streken, slapp han å gjøre det, men om ballen hadde rullet inn, ville det korrekte vært å annullere målet.

Reglene for straffesparkkonkurranser sier at ballen er må gå inn som et resultat av det opprinnelige sparket. Så fort ballen har begynt å bevege seg i motsatt retning regnes straffesparket som over.

I FIFAs regelverk står nemlig følgende:

«Et straffespark regnes som scoring om ballen har blitt rørt en gang av skytteren, og ballen passerer målstreken mellom stengene uten å ha rørt noen spillere, dommere eller andre spillere, utenom motstanderens keeper.»

«Ballen kan treffe keeperen, stolpen eller tverrliggeren et utall antall ganger før den går i mål så lenge dommeren mener at ballens bevegelse er et resultat av det opprinnelige sparket.»

At ballen traff Vlaar i skulderen før den spratt mot målet gjør det ekstra sikkert at «målet» skulle vært underkjent.

Straffesparkkonkurranse Nederland - Argentina

Se hele straffesparkkonkurransen mellom Nederland og Argentina her.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.