Knudsen mister Danmark-kampen

Den uhyre viktige kampen mot Danmark kommer for tidlig for fingerskadde Jon Knudsen.

jon knudsen

Landslagets Jon Knudsen, her i aksjon for klubblaget Stabæk.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Frode Grodås

Landslagets keepertrener Frode Grodås.

Foto: NRK

Det bekreftet landslagets keepertrener Frode Grodås overfor NRK i morgentimene torsdag. Grodås hadde da selv snakket med Knudsen.

– Hvis et bein er brekt må det få gro, og det tar tid. Det er vanskelig å stå i mål med brudd i fingeren, sier Grodås til NRK.

 • Hva betyr dette for Norge? Hvem bør stå mot Danmark? Si din mening nederst i artikkelen!

Jon Knudsen selv stilte til pressetreff ved lunsjtider torsdag. Det var uten tvil en skuffet landslagsmålvakt som bekreftet nyheten.

– Det er litt kjedelig. Det er en kamp jeg gledet meg til. Jeg spilte et år i Danmark og vet at dette er en stor kamp. Dette passet litt dårlig, sa Knudsen.

Landslagslege Thor Einar Andersen anslår at Knudsen er ute i fire til seks uker.

Ingen keeper-panikk

Dermed må Egil «Drillo» Olsen klare seg uten sin faste burvokter. Knudsen har vært førstevalget på landslaget de siste sesongene.

Knudsen brakk et fingerben i håndflaten da en ball traff ham forkjært under trening med Stabæk onsdag.

– Om han må gipses eller opereres får vi vite kl 13, sier medisinsk ansvarlig i Stabæk, Arne Røde, til NRK.

– Jon har vært fantastisk god de siste årene, men vi har flere gode keepere. Keepersituasjonen i Norge er bra, sier Grodås.

To kandidater

Espen Bugge Pettersen Rune Almenning Jarstein

Espen Bugge Pettersen og Rune Almenning Jarstein.

Foto: Thomassen, Christian / Scanpix

Rune Almenning Jarstein har lenge vært andrekeeper på landslaget, og er den naturlige erstatteren når Knudsen nå er ute. Jarstein har imidlertid minimalt med kamptrening i vinter, da han har slitt med skade i lengre tid.

Dermed kan Moldes Espen Bugge Pettersen være et vel så aktuelt valg mellom stengene i den uhyre viktige EM-kvalifiseringskampen mot Danmark 26. mars.

– Er det disse to det står mellom, Grodås?

– Det må vi se på. Vi skal se litt på kamper og prate litt, og så tar Egil ut laget på mandag.

– Ideellt sett vil vi jo ha alle tilgjengelig, men vi har sett gjennom prestasjonene til de bak Jon at de også holder høyt nivå. Så vi kommer til å stille med to gode keepere mot Danmark 26. mars.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Sørloth vil legge bråket bak seg

  Alexander Sørloth og landslagssjef Lars Lagerbäck har snakket ut om situasjonen som er oppstått etter forrige landslagssamling, og partene er nå enige om å legge saken bak seg. Det melder Norges Fotballforbund.

 • Opprykk for Fredrikstad

  Fredrikstad Fotballklubb, som treners av Bjørn Johansen (bildet), er klar for 1. divisjon igjen etter et tre år langt opphold på nivå 3 i norsk fotball, melder NTB. Søndag ble opprykket sikret med en knusende 6-0-seier over Brattvåg.

  8b50Sn3JdYs
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Nordmenn scorar i utlandet

  Morten Thorsby scora Sampdorias andre mål i 3-1-sigeren borte mot Atalanta laurdag. Målet førte Sampdoria opp på fjerdeplass, bak Atalanta.

  Fredrik Ulvestad scora dei to siste i Djurgårdens 4-0-siger over Sirius i Allsveskan. Djurgården er med i medaljekampen bak suverene Malmö seks rundar før slutt.

  I tysk 2. Bundesliga scora Håvard Nordtveit d¨Greuther Fürth slo Holstein Kiel 3-1 borte.

  Morten Thorsby
  Foto: Setfano Nicoli / AP
 • Toppklubbane slepp pyrobøter

  Fleire norske fotballklubbar slepp å betale bøtene dei er pålagt av forbundet for ulovleg bruk av pyro.

  NFF opplyser at fritaket ikkje gjeld saker om kasting av gjenstandar på bana.

  Lillestrøm og VIF fekk høvesvis 125.000 og 250.000 kroner i bot i fjor. I tillegg vart Start, Sogndal, HamKam, Rosenborg, Mjøndalen, Viking, Strømsgodset, Stabæk og Brann i lagt bøter.

  NFF tek sjølvkritikk for dårleg dialog med supporterane, men understrekar at dette ikkje er ein aksept for bruk av pyro på tribunen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Juklerød på UEFA sitt stjernelag

  Royal Antwerpen-spilleren Simen Juklerød var med da Det europeiske fotballforbundet fredag presenterte rundens lag i europaligaen.

  Juklerød spilte hele kampen da Royal Antwerpen innledet gruppespillet med en sterk 1-2-seier borte mot bulgarske Ludogorets.

  Den tidligere Bærum- og Vålerenga-spilleren slo den målgivende pasningen da den belgiske klubben utlignet til 1–1 i annen omgang.

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde 0 - 0
  Foto: Terje Pedersen / NTB