Hopp til innhold

King om annulleringen: – Det skulle vært mål

KEFLAVIK (NRK.no) Joshua King (20) har sett sitt eget annullerte mål i opptak, og mener dommeren aldri skulle ha underkjent scoringen som ville ha utliknet Islands ledelse.

Joshua King

Joshua King trodde han hadde scoret i debuten, men innså at målet ikke var godkjent da ingen av medspillerne løp etter han.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Joshua King

Joshua King er ordentlig inne i landslagsvarmen etter det gode innhoppet mot Island.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg synes kanskje målet burde blitt stående. Jeg synes ikke Tarik (Elyounoussi journ.anm.) stod i offside. Hadde det målet stått, så hadde det vært 1-1, og kampen hadde endret seg helt. Da kunne hvem som helst stukket av med de tre poengene, sier King til NRK.no på Keflavik flyplass før avreise til Norge.

– Jeg trodde jeg hadde scoret

Landslagsdebutanten trodde han hadde fått en drømmestart på A-landslagskarrieren da han fant nettmaskene etter rundt 74 minutters spill, knapt åtte minutter etter sitt første innhopp på Drillos lag.

Men skuddet fra drøyt 10 meter som snek seg inn i keepers høyre hjørne, ble ikke godkjent, da dommeren mente de norske spillerne inne i feltet stod i offside da United-spilleren fyrte av.

Noen få minutter senere doblet Island ledelsen, og vant kampen 2-0.

Det gikk ikke mange sekundene før 20-åringen fra Oslo innså hva som hadde skjedd.

– Den målfølelsen varte i to sekunder. Jeg trodde jeg hadde scoret, og Bjørn Helge Riise kom løpende og jublet "Ka sa eg, Ka sa eg!", men så skjønte jeg at den var annullert da alle de andre bare stod stille, og ingen andre løp etter meg, forklarer 20-åringen og smiler.

Egil Olsen

Landslagssjef Egil Olsen hadde ikke fått mange timene søvn etter det sure Islands-tapet. Her på Keflavik flyplass i Reykjavik.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg ble sur og frustrert, men sånn er fotball. Nå ser vi bare frem mot kampen mot Slovenia, sier King.

Drillo: – Vi ble snytt for scoring

Også landslagssjef Egil Olsen mener Norge ble snytt for mål da Kings scoring ble annullert.

– Etter millimeterundersøkelser på goalen vår blir vi nok snytt for en scoring. Men så skulle de kanskje hatt et straffespark også, sier Olsen.

Les også: Her er tendensen som bekymrer Drillo

Dommer: – Usikker

For å få en endelig avklaring på om Kings utlikning skulle vært godkjent eller ikke, tok NRK.no kontakt med fotballforbundets dommerutvalg, som har studert scoringen nøye.

De kunne verken bekrefte eller avkrefte at annulleringen var korrekt idømt.

– Det er vanskelig å si om det skulle vært godkjent eller ikke. Den situasjonen kan man tolke på forskjellige måter, sier Espen Eriksen, leder for dommerutvalget i NFF.

– TV-bildene er ikke entydige. Det ligger to spillere inne der. Det er vanskelig å si om den islandske forsvareren er bakerst eller ikke, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

King fra start mot Slovenia?

På en ellers trist norsk landslagskveld, var Manchester United-spiller Joshua King en av få som virkelig imponerte, sammen med en annen innbytter, Alexander Søderlund.

Ikke bare fikk unggutten en scoring annullert, på overtid hadde han også et langskudd som gikk i tverrliggeren og ut.

– Alt i alt synes jeg hadde et greit innhopp, og fikk i hvert fall vist frem litt av hva jeg kan. Jobben min er å score, og i og med at jeg ikke scoret er jeg imidlertid ikke helt fornøyd, sier King.

Selv Egil «Drillo» Olsen er åpen for tanken om å la 20-åringen starte tirsdagens viktige kvalifiseringskamp mot Slovenia på Ullvaal, etter det friske innhoppet i sluttminuttene i Reykjavik.

– Det er ikke sikkert det blir de samme elleve som startet mot Island. Vi får tygge litt på den, sier Olsen om startoppstillingen på tirsdag.

Les også: Slovenia varsler endringer før møtet med Norge

King ønsker ikke å henge seg opp i laguttaket.

– Sjefen tar ut de 11 som han mener er best egnet til å slå Slovenia, og jeg gleder meg som en liten unge uansett om jeg starter eller kan komme inn, sier King, som likevel vil si seg sånn tålelig fornøyd med landslagsdebuten.

– Alle sa gratulerer med debuten og bra innhopp, men det var ikke noe mer enn det. Jeg håper jeg gjorde dem glad, og at jeg viste at jeg er god nok for å være her, sier King.

Burde Joshua King få starte mot Slovenia på tirsdag? Si din mening!

Fotball

  • Isnes-seier mot gamleklubben – effektivt Strømsgodset slo KFUM 3-1

    Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

    Godset vant etter en tidlig og en sen scoring i første omgang. Herman Stengel scoret to ganger og fikset seier for vertene og trener Jørgen Isnes, som møtte igjen klubben han trente til og med 2022.

  • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

    Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

    Det opplyser Sky Sports.

    Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

    – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

    Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

    Ødegaard
    Foto: Reuters
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

    Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

    – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

    Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

    – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

    Niklas Jensen Wassberg
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

    Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

    Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

    Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

    – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

    Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

    – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

    (NTB)

    1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
  • Lyn knuste Aalesund på bortebane etter rødt kort

    Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag.

    Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010.

    Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter.

    Daniel Schneider, Henrik Kristiansen og Andreas Hellum scoret målene for Oslo-klubben.

    (NTB)

    NM fotball cup 2023: Vålerenga - Lyn (1-2)
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven