Trolig klar for Godset denne uka

Bare detaljer gjenstår før Flamur Kastrati er klar for Strømsgodset. Overgangen går trolig i orden i løpet av denne uka.

Flamur Kastrati

Bare detaljer gjenstår før Flamur Kastrati er klar for Strømsgodset

Foto: Privat

– Ja, vi håper å få det på plass innen to-tre dager. Vi er egentlig stort sett enig med både ham og klubben hans om en overgang, sier Strømsgodsets sportsdirektør Jostein Flo til NRK.

– Han er en kantspiller som kan brukes på begge sidene. Dessuten er han en meget lovende u-landslagsspiller i en alder og en kategori som vi ønsker å ha inn i klubben, legger Flo til.

Mange kantspillere i Godset

Flamur Kastrati gikk i januar i år til den tyske 2. Bundesliga-klubben Erzgebirge Aue. Den 21 år gamle Oslo-gutten har tidligere spilt for Skeid, Grei, Twente (Nederland) og Duisburg (Tyskland).

Han var også med i U21-troppen som tok bronse i EM tidligere i sommer.

Dermed knytter Godset til seg enda en kantspiller.

– Vi har mange kantspillere nå. Vi har stort søkelys på våre spillere, og jeg er bare glad det ikke skaper uro. Men det er som det skal være når vi er i toppen og spiller underholdende fotball, sier Jostein Flo.

– Overfokusert på norske spilleroverganger

Flo mener også at søkelyset på norske spilleres mulige overganger til utenlandske klubber er overfokusert.

– Hva mener du med overfokusert?

– Det er fordi det er stor forskjell på nivået i den norske ligaen og de beste ligaene ute i Europa. Dermed er ikke norske spillere førstevalget for de store klubbene.

Men kartleggingssystemet deres er ekstremt – de vet om hver eneste gode og lovende spiller i alle verdensdeler. Derfor er det en lang vei å gå fra å bli kartlagt av en stor klubb, og til en faktisk overgang, sier Strømsgodsets sportsdirektør.

– Har dere fått forespørsler om Mohammed Keita?

– Det vil ikke jeg gå inn på. Det er så mange agenter mellom klubbene som sjekker ut alt. Der skjer det mye, men konkret skjer det likevel lite.

– Men jeg tror nok at det kan bli vanskelig å holde på noen av dem, sier Jostein Flo.

Fotballnyheter