NRK Meny
Normal

– Han er lett å legge merke til

Rosenborg-trener Per Joar Hansen er glad for at Christian Gamboa gjør seg bemerket i VM – og desto mer bekymret for at Mix Diskerud ikke får spilletid.

Brazil Soccer WCup Italy Costa Rica

RBK-backen Cristian Gamboa har hatt mye å juble for til nå i VM.

Foto: Petr David Josek / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Som eneste norske klubb har Rosenborg to spillere i VM. Cristian Gamboas Costa Rica spiller åttedelsfinale mot Hellas søndag kveld, mens Mix Diskeruds

USA mæter Belgia i åttedelsfinale tirsdag kveld.

Klubbtrener Per Joar Hansen har ingen hast med å få dem hjem for forberedelser til høstsesongen i Tippeligaen.

– Vi er selvsagt glade for at de har fått sjansen til å spille i et VM, og jeg håper de kommer så langt som mulig, så lenge lagene deres er gode nok til det, sier Hansen til NRK.no.

Mix på benken

Han legger samtidig ikke skjul på at han er mer tilfreds med Gamboas situasjon enn Diskeruds. Mens Gamboa har vært en nøkkelspiller for et Costa Rica som gikk ubeseiret igjennom gjennom gruppespillet, slapp ikke Diskerud til for USA et eneste minutt i de tre gruppespillkampene.

– Det sier seg selv at det er mest gunstig å spille kamper. Det er stor forskjell. Så jeg håper vi får se Mix på banen, men det er Jürgen Klinsmann som tar ut laget, ikke jeg. Jeg må bare forholde meg til de valgene som blir gjort, påpeker Hansen – som heller ikke hadde Diskerud inne på fast startplass på Rosenborg-laget denne våren.

Fast ville derimot Gamboa vært. Men på grunn av en skade, spilte han bare én kamp for Rosenborg før VM.

– Det er veldig gledelig for oss at Cristian ser ut til å være fullt restituert igjen. Det vil være en styrke for oss utover høsten, selv om Jonas Svensson har gjort en veldig god jobb på høyrebacken i vårsesongen, sier Hansen.

Per Joar Hansen

RBK-trener Per Joar Hansen er glad for at Cristian gamboa er tilbake på toppnivå etter langvarig skade.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Forberedt på å miste Gamboa

Samtidig er han mentalt innstilt på at han kanskje må klare seg uten Gamboa også i høst. For fortsetter han storspillet i VM, kan Gamboa være tapt for Rosenborg.

Den tidligere Manchester United- og Everton-spilleren Phil Neville, som er BBC-ekspert under VM, har Gamboa inne på sitt drømmelag fra gruppespillet.

Barcelona-avisen Mundo Deportivo hevder at selveste Barcelona skal være interessert. Havner Gamboa i Barcelona, vil det være smått sensasjonelt, men det finnes mange klubber mellom Rosenborg og Barcelona.

– Slike ting vet man aldri. Ting skjer fort i VM, sier Per Joar Hansen.

– Hurtig, aggressiv og ivrig

– Forstår du at Gamboa har gjort seg aktuell for andre klubber med spillet i VM?

– Han er jo en spiller det er lett å legge merke til. Han er hurtig, han er aggressiv i presset og han er ivrig på å bli med framover i banen.

– Hvor god synes du Gamboa har vært i VM?

– Det er vanskelig å vurdere ut fra det man ser på TV. Speidere som er på kamparenaen og studerer enkeltspillere får et helt annet inntrykk, påpeker Per Joar Hansen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.