Hødd vil spele europaliga på eige gras

Dei regjerande cupmeistrane frå Ulsteinvik søkjer om å få spele første kvalifiseringsrunde til Europaligaen heime på Høddvoll.

Hødd vil ha europacup til Høddvoll

Victor Grodås i duell med Brann-spissen Erik Huseklepp under semifinalen i Noregsmeisterskapen på Høddvoll. No vil Hødd gjenskape slike scener ved å få første kvalifiseringskamp til Europaligaen heime på eige gras.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Det er første gang i klubben si historie vi får sjansen til å spele europacup, og då hadde det vore veldig spanande og kjekt dersom vi fekk avvikla den kampen heime på Høddvoll, seier dagleg leiar i Hødd, André Nevstad.

Då Hødd overraska eit heilt fotball-Noreg med å vinne cupfinalen mot Tromsø 25. november i fjor, sikra den tradisjonsrike klubben seg samstundes ein plass i kvalifiseringa til Europaligaen. Hødd er difor «berre» tre kvalifiseringsoppgjer vekke frå ein plass i gruppespelet i ei av Europa sine gjævaste klubbturneringar.

Det er framleis uavklart kvar den første kvalifiseringskampen skal gå, grunna usikkerheit kring kva fasilitetar og forhold som UEFA krev. Difor gjer Hødd no eit framstøyt for å prøve å få kampen lagt til Høddvoll.

Realistisk sjanse

Hødd-leiaren meiner klubben har ein realistisk sjanse til å få godkjent søknaden.

– Vi har fått enkelte indikasjonar på at det er mogleg å spele den kvalifiseringsrunda vi kjem inn i heime på Høddvoll, seier André Nevstad.

Nevstad fortel vidare at forhold som at kampen blir spelt i juli, då det er lyst og fint ute, samt at grasmatta vil vere i flott stand på denne tida av året, kan ha noko å seie når søknaden skal vurderast.

Andrè Nevstad

Dagleg leiar i Hødd, André Nevstad, meiner Hødd har ein realistisk sjanse til å spele første kvalifiseringskamp til Europaligaen heime på Høddvoll.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Flomlys og ekstra tribunekapasitet blir ikkje nødvendig i følgje Nevstad.

Hødd er inne i ein prosess der klubben skal kartleggje kva som må på plass i forhold til krav frå Norges Fotballforbund og UEFA.

– Vil ha mykje å seie

André Nevstad legg ikkje skjul på at ein eventuell kamp på Høddvoll vil ha mykje å seie for klubben.

– Både sportsleg og historisk sett vil det heilt klart vere mest gunstig om vi får spele kampen på det som verkeleg er heimebana vår.

– Det betyr også mykje for sjølve identiteten til klubben og omgjevnadane våre. Eg kan ikkje tenkje meg mykje som hadde vore gjævare enn å få spele europacup på ærverdige Høddvoll, no når vi skal spele vår siste heile sesong her, seier André Nevstad.

Nye Høddvoll skal byggjast berre eit steinkast frå det noverande stadionanlegget, og vil i følgje Nevstad stå klar i løpet av våren 2014. Den nye kamparenaen vil ha ein kapasitet på om lag 2500 tilskodarar.

Annan stadion ved avansement

Andre alternativ for kvalifiseringskampen har tidlegare vore nemnt, mellom anna Color Line Stadion i Ålesund eller Aker Stadion i Molde.

– Vi må uansett finne ein annan stadion å spele på dersom vi kjem oss vidare frå den første runda. Vi møter truleg eit lågare rangert lag i den første kampen, men møter nok på mykje større lag desto lengre i turneringa vi kjem oss, seier Nevstad.

Fotball

 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters