Her er svarene til Solskjær

Molde offentliggjorde i går kveld svarene Ole gunnar Solskjær ga til klubben vedrørende Aston Villa-flørten.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ledet Moldes treningsøkt på Aker Stadion lørdag.

Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix

Det er Rbnett.no som har fått svarene tilsendt fra Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Solskjær fikk på kvelden 17. mai tre spørsmål fra Aker via Molde-direktøren. Spørsmålene og svarene er gitt muntlig i telefonsamtale mellom Solskjær og Jacobsen.

1. Vil du lede MFK ut sesongen?

– Det er et hypotetisk spørsmål, men får jeg et tilbud, vil jeg reise så snart jeg kan - sannsynligvis etter kampen mot Hønefoss.

2. Om/når du drar fra MFK, vil du da ta med deg noen fra støtteapparatet i MFK ?

– Jeg vil ha med meg Mark (Dempsey) og Richard (Hartis).

3. Om/når du drar fra MFK, vil du da ta med deg noen av MFK’s spillere?

– Ja, jeg vil gi et tilbud til Magnus Wolff Eikrem.

Disse svarene skal ha ført til at Kjell Inge Røkke reagerte kraftig, noe som igjen skal ha vært utløsende årsak til at Aker i går bestemte seg for å trekke pengestøtten fra Molde FK.

– Trist at det kommer ut

Ole Gunnar Solskjær sier til Rbnett at han reagerer på at de offentliggjør det han betraktet som en personlig samtale.

– Det er trist at en samtale mellom meg og en leder i MFK kommer ut. Dette viser hva slags spill dette er, sier Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke.

Ole Gunnar Solskjær fortalte på pressekonferansen lørdag at han hadde avklart med klubbledelsen at han kunne dra til England på gitte premisser.

Aker: – Ikke aktuelt å snu

Atle Kigen, kommunikasjonssjef i Aker ASA sier det ikke er aktuelt å snu avgjørelsen om å trekke seg ut av Molde Fotballklubb.

– Vi har tatt en avgjørelse om å trekke oss ut, og den står vi ved, sier Atle Kigen, kommunikasjonsdirektør i Aker ASA, til Aftenposten.no.

Atle Kigen

Kommunikasjonsdirektør i Aker ASA Atle Kigen sier at selskapet står ved avgjørelsen om å trekke seg ut av Molde Fotballklubb.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Etter at Solskjær reiste til England for samtaler med Aston Villa om den ledige trenerjobben, kunngjorde Aker ASA at de fra 2013 vil trekke seg ut av Molde Fotballklubb.

Aker ASA deltok ikke på pressekonferansen med Molde Fotballklubb lørdag formiddag, men understreker igjen at de ikke aksepterer en leder som opptrer slik Solskjær gjorde.

– Ole Gunnar Solskjærs reise var ikke klarert med arbeidsgiveren, og Aker aksepterer ikke at han som leder og forbilde opptrer på den måten. Om konsernsjefen i Aker hadde dratt for å snakke med et stort internasjonalt konsern om en ledig jobb, ville det fått en lignende reaksjon, sier Kigen til avisa.

Molde med sårbar økonomi

Ole Gunnar Solskjær og klubbledelsen bekreftet lørdag at Solskjær fortsetter som trener i Molde Fk. Solskjær viste at han ikke tok selvkritikk etter møtet med Aston VIlla.

– Jeg føler ikke at jeg har mistillit fra noen. Vi har snakket om saken, og jeg har inntrykk av at jeg har full støtte, sa Solskjær på pressekonferansen lørdag.

Moldes økonomiske situasjon er nå plutselig langt mer sårbar, og supporterne er ikke imponert over klubbledelsen.

Aker skal ha signalisert til Molde allerede i januar at de fra neste år kunne komme til å redusere engasjementet i klubben. Molde Fk fikk da beskjed om å se seg om etter nye aksjonærer.

I 20 år har Røkke sponset fotballklubben. Aker har besluttet å tilby aksjene i sitt heleide datterselskap, Molde Fotball AS, til Molde FK for 1 krone, heter det i pressemeldingen selskapet sendte ut fredag. At de nå trekker seg ut vil derfor bety et årlig inntektstap på mellom 14 til 15 millioner for Molde.

Fotballnyheter