NRK Meny
Normal

Her er ekspertenes drømmelag fra VM

En norsk spiller fikk plass da NRKs fotballeksperter Tom Nordlie og Lise Klaveness tok ut de 11 spillerne de mener har vært best i årets VM.

Hope Solo, Lena Goessling og Ada Hegerberg

Amerikanske Hope Solo (t.v.), tyske Lena Goessling og norske Ada Hegerberg er tre av spillerne på NRK-ekspertenes VM-lag.

Foto: Ap/Afp/NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Natt til mandag (norsk tid) avsluttes fotball-VM med finale mellom USA og Japan.

I den anledning har de to NRK-ekspertene tatt ut hvert sitt «drømmelag» fra VM.

Lise Klaveness` «all star» VM-lag:

Lise Klaveness

NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Keeper:

Hope Solo, USA

– I tøff konkurranse med Nadine Angerer (Tyskland) og Wang Fei (Kina), lander jeg på at Hope Solo har vært VMs beste målvakt, sier Klaveness.

FBL-WC-2015-WOMEN-MATCH49-USA-GER

Hope Solo, USA.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

USA avanserte fra det de fleste mener var den desidert tøffeste gruppen og har kun ett baklengsmål.

– Det skal Solo ha sin del av æren for. Autoritær i feltet, god på distribusjon og sterk i posisjonsspillet både offensivt og defensivt. Og selvsagt: den beste reaksjonsevnen av alle keeperne, sier Klaveness.

Sidebacker:

SOCCER/ Soccer: Women's World Cup-Training USA

Ali Krieger, USA.

Foto: Michael Chow / Reuters

Ali Krieger, USA og Lucy Bronze, England

– I et VM der mange av de beste lagene har hatt glimrende backer, synes jeg nevnte to har stått mest frem. Krieger har vært fremragende en mot en, både offensivt og defensivt, samt vært aktiv fremover med mange løpsinitiativ langs linjen, sier Klaveness.

Hun peker på at Lucy Bronze på sin side har hatt to avgjørende scoringer – i åttedelsfinalen mot Norge og i kvartfinalen mot Canada.

– Også med sitt kontante spill defensivt har Bronze vært toneangivende for det engelske sensasjonslaget.

Midtstoppere:

FBL-WC-2015-WOMEN-MATCH49-USA-GER

Julie Johnston, USA.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Julie Johnston, USA og Azusa Iwashimizu, Japan

– Julie Johnston er VMs største, positive overraskelse. Hun hadde ikke mange landskamper i forkant av VM, men har tatt tak i det amerikanske forsvaret som om hun aldri har gjort annet enn å prestere i mesterskap, sier Klaveness, og fortsetter:

– Hun har en enorm rekkevidde og har ikke vært redd for å bryte ut av forsvarsleddet for å bidra offensivt i kontringer. Johnston har dessuten vært en viktig brikke på USAs dødballer.

I likhet med USA har Japan imponert defensivt.

– Midtstopper Iwashimizu har samarbeidet godt med resten av den japanske backfireren, og har i tillegg fungert som en viktig ballsentral offensivt ved at hun strør baller til de fremste spillerne fra midtforsvaret.

Midtbane: '

SOCCER/ Soccer: Women's World Cup-Training Session USA

Carli Lloyd, USA.

Foto: Michael Chow / Reuters

Carli Lloyd, USA

– Carli Lloyd har hatt nok et strålende mesterskap, og har kanskje vært VMs aller beste og viktigste spiller. Hun har styrt den amerikanske midtbanen med sin uovertrufne innsats. Lloyd har skapt rom for andre ved at hun ofte har tatt dype løp i banen og hun har vært avgjørende for USAs suksess med sine scoringer og assists.

Fara Williams, England

– Den svært rutinerte Liverpool-spilleren har vært sentral for Englands suksess-VM. Williams har en strøken dødballfot, er smart i posisjonsspillet sitt og svært dyktig til å vurdere hvilket rom det er mest effektivt at hun slår ballen inn i. I tillegg har hun holdt nervene i sjakk når hun ved to anledninger har scoret på straffe.

FBL-WC-2015-WOMEN-USA-PRESSER

Megan Rapinoe, USA.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Megan Rapinoe, USA

– Rapinoe åpnet mesterskapet med et brak. To scoringer og banens beste mot Australia. Måtte stå over kampen mot Kina på grunn av karantene (gule kort), men har for øvrig vært en av USAs beste spillere i øvrige kamper også. Rapinoe er en uforutsigbar spiller med god nærteknikk og fantastisk tilslag.

Angrep:

FOI-WOM-GERMANY-V-FRANCE:-QUARTER-FINAL---FIFA-WOMEN'S-WORLD-CUP

Eugenie Le Sommer, Frankrike.

Foto: Minas Panagiotakis / Afp

Eugenie Le Sommer

– Le Sommer har vært bra for Frankrike i mange år, men i årets VM tok hun virkelig steget opp blant de aller beste angriperne. Dyktig på å variere mellom det å slå og gå, og det å tørre å utfordre selv. Hun har fremstått med stor selvtillit og det har stor sett blitt farlig hver gang Le Sommer har hatt ballen. Har scoret tre mål.

SOCCER/ Soccer: Women's World Cup-France at Germany

Celia Sasic, Tyskland.

Foto: Eric Bolte / Reuters

Celia Sasic, Tyskland

– Med sine seks mål ligger Sasic an til å bli VMs toppscorer. Hun har vist fantastiske avslutteregenskaper mesterskapet gjennom, og har dessuten vist at hun er en mester i å kombinere med spillere rundt seg (særlig spisskollega Anja Mittag).

Lisa De Vanna, Australia

– Australia har vært et av de lagene som har imponert mest under årets VM, og De Vanna har utvilsomt vært lagets store profil. Hun har grepet hver kamp med lidenskapelig innsats og et ekstremt tempo i alt hun har gjort. Hun har i tillegg jobbet hardere defensivt enn vi har sett henne gjøre i tidligere år. Scoret tre mål.

Tom Nordlies «all star» VM-lag

Tom Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

(Formasjon: 4-3-3)

Keeper:

Hope Solo, USA

– Hun har sluppet inn ett mål. Det har også med hele laget å gjøre, men hun er trygg på strek, trygg i feltet, hun dirigerer og er en leder.

Fabiana, Brasil

– Hun er den eneste som har levert til forventningene på Brasil. Hun har enorm løpskapasitet, og er veldig bra offensivt.

Julie Johnston, USA

– Hun hadde bare noen få landskamper før VM. Hun var på Algarve Cup også, og også da var hun rask og meget god i lufta. Hun har store lederegenskaper.

Wendie Renard, Frankrike

– Hun er elegant, på grensen til nonchalant. Det ser nesten ut som det går litt sent med henne, men hun har full kontroll og oversikt. En typisk spillende midtstopper.

FBL-WC-2015-WOMEN-FRA-PRESSER

Amel Majri, Frankrike.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Amel Majri, Frankrike

– Jeg synes ikke det har vært så mange gode venstrebacker i dette VM. Majri startet ikke i starten av VM, men i de to siste kampene har hun kommet inn og vært drivende god offensivt. Hun har et godt venstrebein.

FBL-WC-2015-WOMEN-MATCH18-SUI-ECU

Ramona Bachmann, Sveits.

Foto: ANDY CLARK / Afp

Ramona Bachmann, Sveits

– Dette er en spiller få prater om, men som er en skikkelig indreløper. Hun er en motor, og hun kunne spilt på hvilket som helst av lagene i VM.

FBL-WC-2015-WOMEN-GER-PRESSER

Lena Goessling, Tyskland.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Lena Goessling, Tyskland

– En spielführer. Hun dirigerer kampene. Hun har ikke vært helt på høyden i hele VM, men forsvarer en plass.

Carli Lloyd, USA

– Hun kan spille flere steder på midtbanen. Hun er forholdsvis målfarlig og en ledertype. En god allrounder.

Élodie Thomis, Frankrike

– Hun er den raskeste spilleren, og helt livsfarlig foran mål. Det er uforståelig at hun ble byttet ut da Frankrike tapte for Tyskland i kvartfinalen.

ada

Ada Stolsmo Hegerberg.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ada Stolsmo Hegerbeg

– Hun spilte på et lag i VM der hun ikke helt fungerte, men likevel. Hun er bare 20 år, sterk, rask og jobber knallhardt for laget. Alle snakker om henne som stor og sterk, men jeg ser henne som fotballklok og som en leder, allerede nå i ung alder.

Asisat Oshoala, Nigeria

– I de innledende kampene i VM var hun en av de aller beste. Hun er målfarlig, driblesterk og har x-factor. Hun er en spiller som kan gjøre veldig mye på egenhånd.

PS! Ada Stolsmo Hegerberg benytter Tom Nordlie som mental trener og rådgiver og har jevnlig kontakt med den kjente trenerprofilen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia