NRK Meny
Normal

Gytkjær herjet mot Start: – Når han er involvert ser det farlig ut

Christian Gytkjær ble Haugesunds store spiller da laget slo Start 3-2, og sikret sin tredje, strake seier i eliteserien. – Vi har fått en superstart, sier tomålsscoreren.

Gytkjær

Christian Gytkjær kunne juble for to scoringer i eliteseriekampen mot Start.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

Opdal og Gytkjær

Christian Gytkjær sendte Haugesund i ledelsen etter et hjørnespark 33 minutter ut i første omgang. Det var bare starten på hva som ville komme fra dansken.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Alejandro Castro

Hoppende måljubel fra Alejandro Castro etter hans første mål mot Haugesund i onsdagens eliteseriekamp.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

– Jeg synes han er god i dag, men det er ikke uventet. Han får godt med mat og kommer til gode avslutninger. Når han er involvert ser det farlig ut, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til NRK etter kampen.

Treneren snakker om Christian Gytkjær som var delaktig i alle Haugesunds tre scoringer i seieren mot Start i eliteseriekampen onsdag kveld. To av målene scoret han selv, ved det tredje var han tilrettelegger for lagkamerat Tor Arne Andreassen.

Det sier seg selv at han er viktig når han er involvert i alle tre målene. Han har godt råmateriale, har mange gode egenskaper og kommer til å bli enda bedre. Det er godt å utvikle seg i Haugesund, sier treneren.

– Sliten

Gytkjær var beskjeden på egne vegne etter kampen, og ville ikke si så mye om sin egen betydning for Haugesund.

– Det skal jeg ikke stå her og uttale meg om, men jeg trives godt i klubben og på laget. De siste kampene har ting godt vår vei, og det håper jeg det kan fortsette med. For å lykkes som spiss, kreves det at man har gode spillere rundt seg, sier han til NRK.

– Det var fantastisk i dag. Det er alltid godt med tre poeng, og som spiss er det deilig å score mål. Vi leverer en god innsats i dag. Vi måtte i kjelleren når vi bare hadde to dager å restituere på etter Rosenborg-kampen, så det er superflott hvordan vi kjemper i dag, sier dansken.

Start-press

To av Haugesunds mål kom i løpet av andre omgangs seks første minutter. Start nektet imidlertid å gi opp, og spilte seg til flere gode muligheter i andre omgang.

Alejandro Castro sørget for en nervepirrende avslutning for hjemmelaget da han reduserte til 3-2 vel 20 minutter før slutt, men det ville seg ikke for Start.

Selv om det endte med tap for gjestene, var Start-trener Mons Ivar Mjelde fornøyd med moralen til laget.

Vi skulle være klare når vi starter andre omgang, og målene imot kommer for enkelt. Det er helt grusom egentlig. Men laget viser moral, og viser at vi nesten kunne fått uavgjort, sier han til C More.

Fotballnyheter