Gulldraktene rakner

Anthony Annan ble utvist da Stabæk tapte mot Vålerenga.

annan
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

NRKsport.no fulgte kampen

Stabæk hadde ikledd seg gulldraktene sine på Ullevål i kveld, men i morgen kan Fredrikstad ha inntatt tabelltoppen etter at serielederen tapte for Vålerenga.

Stabæk var ute etter å revansjere det sviende 2-4 tapet mot Tromsø forrige helg, og vise resten av Eliteserien at de har tenkt å holde løpet ut.

Ikke noe gullag

Men Stabæk så ikke ut som noe vinnerlag på et dyvått Ullevål Stadion i kveld. Hjemmelaget Vålerenga åpnet best og tok ledelsen da serberen Bojan Zajic fintet bort begge bortelagets midtstoppere i samme bevegelsen og satte ballen sikkert forbi keeper Jon Knudsen i Stabæk-målet.

Forsvaret slet

Det kom allerede etter syv minutter og for de gullkledde forsvarerne skulle det bli en travel aften. Forsvaret til Stabæk var nemlig slett ikke av godt gammelt merke og fikk kjørt seg kraftig mot svært opplagte Daniel Fredheim Holm og Bengt Sæternes.

I andre enden hadde Vålerengas forsvar god kontroll på spissduoen til Stabæk og kaptein Martin Andresen gikk foran og vant viktige dueller og stoppet flere overgangsmuligheter for bortelaget.

Utliknet, men det hjalp lite

Allikevel klarte Stabæk å komme tilbake i det 38. Minutt. En opplagt Alanzinho blir spilt fri ute på høyrekanten i en klassisk Stabæk-kontring. Brassen gjør ingen feil alene med VIF-keeper Troy Perkins og utlikner for bærumslaget.

Men så var det forsvaret til Stabæk igjen da. Håpløst passive midtstoppere lot Fredheim Holm gå relativt uhindret opp på et innlegg fra venstrekanten og heade ballen sikkert i mål og hjemmelaget i ledelse.

Annan slo og ble utvist

En halvskadet Anthony Annan entret banen da Henning Hauger ble skadet i første omgang, men leiesoldaten fra Start så på ingen måte ut som noen redningsmann for et hardt presset Stabæk-lag. Ti minutter før pausen var han heldig som ikke fikk se deg røde kortet da han skallet etter Vålerengas Andresen.

Et kvarter før slutt i andre omgang var det derimot ingen bønn for Annan. Uten at TV-kameraene klarte å fange opp hva som skjedde viste dommer Tom Henning Øvrebø midtbanespilleren rett i dusjen. Annan hadde da kommet opp i en episode med VIFs innbytter Lars Iver Strand, og Øvrebø sa til TV2 etter kampen at Stabæk-spilleren slo.

Annan innrømmet ovenfor TV2 etter kampen at det røde kortet var fortjent.

Tabelltopp i Fredrikstad?

Andre omgang var et stort gjesp i forhold til den første. Stabæk klarte aldri å knekke forsvarskoden til VIF og selv om Daniel Nannskog skrek på straffe i det 70. minutt ble det tre poeng til Oslo-laget, men bæringene kan se tabelltoppen forsvinne til Fredrikstad i morgen.

Da møter laget fra plankebyen et Viking-lag som selv har store planer om å henge seg på i tetkampen. Den begynner nemlig å bli tett i årets Eliteserie.

Fotballnyheter