Hopp til innhold

Gull-trener på trenerlisten til Aalesund

Den svenske treneren Conny Karlsson er på lista over aktuelle kandidater som kan bli ny Aalesund-trener. Karlsson ledet Helsingborg fram til seriegull i 2011.

Conny Karlsson
Foto: JULIEN WARNAND / Afp

– Conny Karlsson står på den lista sammen med mange andre navn som vi vurderer som aktuelle for Aalesund, bekrefter administrerende direktør, Henrik Hoff overfor NRK.

Aalesund er på trenerjakt før neste sesong etter at Kjetil Rekdal fikk sparken i slutten av november. Da hadde Rekdal ført klubben til to cupgull og europacup-deltakelse.

Ledet Helsingborg til gull

Conny Karlsson ledet Helsingborg fram til seriegull i Allsvenskan i 2011, men valgte å trekke seg i juni i år.

59-åringen står fortsatt uten jobb og er nå en av flere kandidater som AaFK vurderer til stillingen som ny hovedtrener i klubben.

Karlsson er mest kjent i Norge for å ha ført FK Haugesund til eliteserien i 1996. Men han har også trent Ham-Kam og Sarpsborg 08 i norsk fotball.

– Jeg vil ikke gå inn på hvorfor Karlsson er på den lista, bortsett fra å si at han er en av flere navn som vi diskuterer, sier Hoff.

Hareide ikke aktuell

Samtidig opplyser Hoff at Åge Hareide, som har flyttet hjem til Molde, ikke er aktuell som ny trener på Color Line-stadion.

– Vi føler at han ikke er den trenertypen som vi ser etter akkurat nå, sier Hoff, uten å ville utdype, og understreker at klubben vil bruke den tida som må til for å finne den rette mannen.

– Det er viktig for oss at prosessen er grundig, og trenger vi tre ekstra uker til å ansette ny trener, så bruker vi tre ekstra uker, sier Henrik Hoff til NRK.

Fotball

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Sesongens første trenersparking i Serie A 

  Paolo Zanetti ble første Serie A-trener som måtte gå i den nye sesongen. Han fikk sparken i Empoli etter 0-7-tapet for Roma.

  – Vi har fjernet Paolo Zanetti og hans assistenter Nicola Beati og Fabio Trentin fra trenerrollene for førstelaget, heter det i en uttalelse fra klubben.

  Empoli har tapt sine fire første seriekamper med sammenlagt 0-12, men det var stortapet i Roma søndag som fikk begeret til å flyte over.

  Aurelio Andreazzoli (69), som allerede har vært Empoli-trener i tre perioder, har fått ansvaret ut sesongen.

  (NTB)

  nP1rqcP-Up0
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Egil «Snapper'n» Johansen er død

  Den tidligere fotballspilleren Egil Johansen (61) er død etter å ha blitt diagnostisert med nervesykdommen ALS i fjor. Det opplyser Vålerenga på X/Twitter tirsdag.

  «Vår dypeste medfølelse og tanker går til Egils familie. Hvil i fred, «Snapper'n». Du er alltid en av oss», skriver klubben.

  Johansen fikk ALS-diagnosen på våren i fjor etter flere turer inn og ut av sykehus. Tidligere i år var han æresgjest under en fotballkamp på Vålerengas stadion.

  Johansen fikk sitt kallenavn «Snapper'n» da han var ishockeykeeper som ung. Han ble av mange sett på som en bohem i Vålerenga. Midtbanespilleren ble seriemester to ganger og spilte to cupfinaler. Han fikk 12 landskamper og scoret to mål. Begge var vinnermål i borteseirer i 1984, i debutkampen mot Island og mot Egypt. Samme år spilte han for Norge i OL-turneringen i USA.

  (NTB)

  lGIJjkASH1g
  Foto: NTB
 • L’Équipe: Marcelino forlater fransk storklubb

  Ifølge den franske avisen L’Équipe er Marcelino ferdig som trener for Olympique de Marseille. Etter kun sju kamper skal spanjolen ha erklært sin avgang til spillerne, tirsdag morgen.

  I sin korte periode mislyktes Marcelino med å ta klubben til Mesterligaen, etter nederlag mot Panathinaikos. Utsiktene ser bedre ut i Ligue 1, hvor Marseille ligger bare to poeng bak ligaleder AS Monaco. Dog har prestasjonene vært langt fra overbevisende og supporterne har luftet sin frustrasjon.

  Ifølge L’Équipe skal Jean-Pierre Pappin ta over som midlertidig trener. Den tidligere Ballon d’Or-vinneren returnerte til storklubben som rådgiver i november, 2022.

  Pappin sin første oppgave blir å lede laget mot Ajax i Europaligaen på torsdag.

  Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP