Gull-trener på trenerlisten til Aalesund

Den svenske treneren Conny Karlsson er på lista over aktuelle kandidater som kan bli ny Aalesund-trener. Karlsson ledet Helsingborg fram til seriegull i 2011.

Conny Karlsson
Foto: JULIEN WARNAND / Afp

– Conny Karlsson står på den lista sammen med mange andre navn som vi vurderer som aktuelle for Aalesund, bekrefter administrerende direktør, Henrik Hoff overfor NRK.

Aalesund er på trenerjakt før neste sesong etter at Kjetil Rekdal fikk sparken i slutten av november. Da hadde Rekdal ført klubben til to cupgull og europacup-deltakelse.

Ledet Helsingborg til gull

Conny Karlsson ledet Helsingborg fram til seriegull i Allsvenskan i 2011, men valgte å trekke seg i juni i år.

59-åringen står fortsatt uten jobb og er nå en av flere kandidater som AaFK vurderer til stillingen som ny hovedtrener i klubben.

Karlsson er mest kjent i Norge for å ha ført FK Haugesund til eliteserien i 1996. Men han har også trent Ham-Kam og Sarpsborg 08 i norsk fotball.

– Jeg vil ikke gå inn på hvorfor Karlsson er på den lista, bortsett fra å si at han er en av flere navn som vi diskuterer, sier Hoff.

Hareide ikke aktuell

Samtidig opplyser Hoff at Åge Hareide, som har flyttet hjem til Molde, ikke er aktuell som ny trener på Color Line-stadion.

– Vi føler at han ikke er den trenertypen som vi ser etter akkurat nå, sier Hoff, uten å ville utdype, og understreker at klubben vil bruke den tida som må til for å finne den rette mannen.

– Det er viktig for oss at prosessen er grundig, og trenger vi tre ekstra uker til å ansette ny trener, så bruker vi tre ekstra uker, sier Henrik Hoff til NRK.

Fotballnyheter