NRK Meny
Normal

Gerrard: – Vi må spille bedre enn vi har gjort hittil

Anført av «fantastiske» Steven Gerrard gikk England ubeseiret gjennom gruppespillet, og vant sin gruppe foran Frankrike. Selv er han mest opptatt av at de må bli bedre.

Gerrard

Steven Gerrard jublet etter at avansementet er sikret. Nå vil han spille enda bedre for å komme til semifinalen.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

– Vi er fornøyd så langt, og har gjort det bra. Men motstanden blir bare bedre. Vi må heve oss, sier Gerrard til BBC.

Liverpool-spilleren, som ble Englands nye kaptein da John Terry ble fratatt vervet, har storspilt på den britiske midtbanen dette mesterskapet.

I hjemlig presse blir han stadig omtalt som deres beste spiller, og også landslagssjef Roy Hodgson skryter uhemmet av sin kaptein.

– Han spiller som en kaptein skal gjøre. Han har vært fantastisk. En av turnerningens aller beste spillere, sier han ifølge BBC.

Les videre under bildet!

Gerrard

Gerrards oppofrende spillestil har også sine negative sider.

Foto: MICHAEL BUHOLZER / Reuters

Vil bruke fortiden

Selv tenker Gerrard mest framover, og er mer enn motivert nok til å fortsette det gode spillet.

– Dette er et fantastisk øyeblikk for laget og alle spillerne. Derfor må vi alle gjøre det vi kan for å gripe sjansen vi har, så vi kan dra hjem uten å angre på noe, sier Gerrard, og legger til:

– Når man kommer til dette stadiet i et mesterskap begynner man å drømme. Derfor vil det alltid være veldig vondt å tape en kvartfinale.

Med Liverpool har Gerrard vunnet flere titler, blant annet mesterligaen, men han har til gode å oppleve suksess med landslaget. Det ønsker han sterkt å gjøre noe med.

– Jeg har alltid drømt om å gjøre det bra med England. Så langt har det ikke skjedd, men nettopp fordi det har vært smertefullt tidligere tror jeg vi kan få til noe denne gangen, sier han.

– Vi er samlet

Rasismeanklagene mot John Terry, og den påfølgende utelatelsen av Rio Ferdinand fra EM-troppen, har ført til mange spekulasjoner om en splittet engelsk spillergruppe.

Steven Gerrard mener de allerede har vist at det ikke stemmer.

– Vi er beredt til å kjempe for hverandre, og har vist hvor samlet vi er. Vi har også hentet fram nok klasse til å vinne både kamper og hele gruppa, sier han.

Les videre under bildet!

David Beckham

Tidligere landslagskaptein David Beckham hyller Steven Gerrard.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Hylles av Beckham

Tidligere kaptein for det engelske landslaget, David Beckham, mener nettopp Steven Gerrard kan bli helt avgjørende i jakten på en semifinaleplass.

– Vi har mange gode spillere, men «Stevie G» er en nøkkelspiller for det engelske laget, sier han i et intervju vist hos The Sun.

Beckham har spilt både med og mot en rekke spillere involvert i fredagens kvartfinale, og skryter veldig av begge lags midtbanestjerner.

– Andrea Pirlo er en av de beste pasningsleggere i verden, men på den andre siden er Steven Gerrard blant de aller beste midtbanespillerne jeg noengang har spilt med, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.