Tjærnås jubler for QPR-opprykk: - Det er en rar følelse

For første gang på 15 år er Queens Park Rangers (QPR) klare for opprykk til Premier League. Det gjør at en sindig, norsk fotballekspert nesten mister fatningen.

Queens Park Rangers

Spillere og fans jublet hemningsløst etter at Queens Park Rangers sikret opprykk til Premier League lørdag ettermiddag.

Foto: Nigel French / Pa Photos

Lars Tjærnås

Lars Tjærnås har fulgt Queens Park Rangers i snart 40 år og jubler for opprykk.

Foto: Scanpix

- Jeg har 38 år som supporter og har vel enda til gode å ikke minimum få med resultat og kampfakta. Så det er en stor kveld som forhåpentlig blir enda større når FA har tatt en klok avgjørelse, sier Lars Tjernås til NRK.

Den normalt så sindige fotballtreneren, som i en årrekke har fulgt Premier League svært tett som fotballekspert i Canal+, er nemlig også en av landets mest ihuga QPR-supporterne.

Derfor er dagens opprykk helt spesielt for ham.

Trengte ett poeng

QPR trengte bare ett poeng for å bli opprykksklare, men vant 2-0 mot Watford.

Adel Taarabt og Tommy Smith sto bak målene i lørdagens seier. Taarabt sendte gjestene i ledelsen etter 77 minutter, mens Smith la på til 2-0 på overtid.

QPR har ikke spilt i toppdivisjonen siden 1995/96-sesongen, men kommer nå tilbake i gjeveste selskap. To runder før slutt er laget åtte poeng foran toer Norwich.

Men tross opprykket, er ikke alt rosenrødt i London-klubben for tiden. Englands fotballforbund (FA) gransker QPR i forbindelse med overgangen og kontraktsfornyelsen til Alejandro Faurlin.

Klubben er anklaget for til sammen sju regelbrudd, men det er ikke kjent hva slags straff Queens Park Rangers kan få hvis klubben blir funnet skyldig. Poengstraff er imidlertid en reell mulighet, og dermed kan opprykket stå i fare.

- En rar følelse

Akkurat det setter en aldri så liten demper på feiringen hos Tjærnås.

- Det er en veldig rar følelse å være så glad og samtidig så avventende. Jeg greier ikke å juble uten hemninger, og FA-prosessen kaster skygger over dette. Men gitt at det blir som jeg håper betyr det nesten alt for klubben, sier Tjærnås.

Han har fulgt Premier League i mange år, og er alt fra sikker på utfallet av prosessen.

- Jeg aner ikke, for å være ærlig. Opplever fra utsiden at lignende saker har blitt ulikt straffutmålt, så det er uvisst.

Vaagan moen på benken

Petter Vaagan Moen har fått svært begrenset med spilletid i QPRs opprykksinnspurt, men lørdag fikk han iallfall plass i troppen slik at han kunne følge opprykkskampen fra benken.

For Bjørn Helge Riises klubb Sheffield United ble det en tung dag. Poengdelingen mot Barnsley (2-2) var spikeren i kista, og Sheffield United må ta turen ned til 1. divisjon neste sesong.

Riise og co. ligger tredje sist på tabellen og har seks poeng opp til Doncaster med kun én serierunde igjen av sesongen. Scunthorpe og Preston rykker også ned. Riise er utleid til Sheffield United fra Fulham.

Fotballnyheter