Hopp til innhold

Forfatteren om Hallén-beskyldninger: – Vil til bunns i denne saken

– Kilden er pålitelig, hevder forfatteren av boka «Fotballagenten», Knut Høibraaten.

Yngve Hallen

Fotballpresident Yngve Hallén beskyldes for korrupsjon i boken. Han benekter anklagene.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

I sin nye bok beskylder den tidligere agenten fotballpresident Yngve Hallen for å være korrupt.

Det var mens fotballpresident Hallén var daglig leder i Sogndal at han skal ha bedt om svarte penger, ifølge boken.

 «Fotballagenten»

Forfatteren av boka «Fotballagenten», Knut Høibraaten.

Yngve Hallén var daglig leder i Sogndal frem til han ble president i Norges Fotballforbund i 2010.

Hallén har benektet opplysningene og truer nå ifølge VG med å gå til sak mot forfatteren om boken gis ut.

Høibraaten hevder imidlertid at det er en pålitelig kilde som har gitt ham informasjonen.

– Det er en pålitelig kilde og det er skriftlig bekreftet. Det viktigste for meg er å komme til bunns i denne saken, sier han til NRK.

– Men Yngve Hallén har benektet at dette skjedde?

– Det er hans kommentar til det.

– Det som skjedde var at jeg ble kontaktet av en tidligere kollega i Polen. Han hadde fått spørsmål om å betale penger til Sogndal i forbindelse med en overgang på polsk keeper der. Noen år senere, når jeg skulle skrive boken, ønsket jeg å få dette skriftlig bekreftet. Det fikk jeg, og den bekreftelsen er gjengitt i sin helhet i boken, forteller han.

Viser til epost

Kilden er den polske FIFA-agenten Marcin Hakman som forteller at daværende Sogndal-direktør Yngve Hallén og en sportsdirektør ville ha penger under bordet i forbindelse med en spillerovergang.

Det vises også til en epostutveksling mellom de to der dette blir omtalt.
I boken skriver Høibraaten også at Hallén og det som da var ledelsen i Sogndal skal ha mottatt penger i forbindelse med Piotr Leciejewskis (nåværende Brann-keeper) overgang fra polsk fotball til Sogndal før 2008-sesongen.

Ifølge Hakman skal summen ha vært 5000 euro (cirka 40 000 norske kroner) til hver av dem.

I et intervju med VG benekter imidlertid agenten å ha gitt noen i Sogndal-ledelsen penger under bordet, og kaller det en misforståelse.

– Som sagt har jeg gjengitt den skriftlige korrespondansen i sin helhet i boken. Så det får stå for hans regning, sier Høibraaten til NRK.

– Basert på mine historier

Forfattaren av boka innrømmer imidlertid at han ikke vet om Hallén eller noen andre tok imot pengene.

Han forteller også at han ikke tok kontakt med Hallén i forbindelse med bokutgivelsen.

– Dette er en bok som er basert på mine historier. Det er ingen andre som er intervjuet, så det gjorde jeg ikke.

Yngve Hallén har benektet påstandene i boken på det sterkeste.

– Jeg er ikke korrupt. Hvis denne boken kommer ut, så vil jeg forfølge det juridisk. Det er uholdbart for meg å ha disse tingene hengende over meg i de posisjonene jeg sitter i. Dette er direkte anklager om korrupsjon og har overhode ikke rot i virkeligheten. Jeg skal finne meg i mye rart, men dette finner jeg meg ikke i, sier Hallén til VG.

Tidligere fotballagent

I boken gjengis også detaljerte samtaler med blant andre fotballedere og spillere. Den inneholder videre en rekke påstander om juks og snarveier i norsk fotball.

Høibraaten jobbet i seks år som fotballagent og har stått bak flere spillersalg i norsk og internasjonal fotball. For eksempel har han har vært med på å hente Rodolph Austin, Anders Lindegaard og Bojan Zajic til norsk eliteserie.

Tidligere fotballagent Knut Høibraaten om beskyldningene mot Yngve Hallén. Forfatteren mener kilden til beskyldningene er pålitelig.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP