NRK Meny
Normal

Fikk sparken som Brighton-manager på direktesendt TV

Gus Poyet fikk sparken som Brighton-manager mens han var i studio hos BBC.

FBL-ENG-FACUP-BRIGHTON-ARSENAL

Gus Poyet har ledet Brighton siden 2009. Nå har han fått sparken.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Nå har BBC fått en flott historie for alltid. En manager har fått beskjed om at han har fått sparken midt under en sending på BBC, sa Gus Poyet til BBC Three-programleder Mark Chapman søndag kveld.

Manageren fra Uruguay var i studio i forbindelse fotballprogrammet «Match of the Day» der han var med som ekspert.

– Ingen kontakt med klubben

Men i løpet av førsteomgangen av kampen sendte Brighton ut en pressemelding der det sto at Poyet hadde fått informasjon om at han ikke lenger har tillit som manager for klubben.

Problemet er bare at Poyet satt i BBC-studioet – og han hadde ikke fått beskjed om dette på forhånd, hevder han selv.

I pressemeldingen står det følgende:

«Gus Poyet har blitt informert av Brighton & Hove Albion Football Club om at hans kontrakt er blitt sagt opp. Dette som følge av hans suspensjon, en etterforskning og en disiplinær prosess.»

– Jeg har ikke vært i kontakt med klubben, hverken på sms eller e-post. Jeg har ikke mottatt noe informasjon fra dem, sa Poyet ifølge BBC.

Var suspendert

Han forteller at han fikk først vite om sparkingen da en BBC-ansatt printet ut pressemeldingen og ga den til ham.

– Det har vært flere telefonsamtaler mellom mine representanter og klubben i dag. Vi visste ikke helt hva som kom til å skje, men nei, jeg forventet ikke å få sparken. I hvert fall ikke underveis i programmet, sa Poyet.

Den tidligere fotballspilleren har vært manager i Brighton siden 2009. Han tok klubben fra League One til Championship i 2011. Brighton kom på fjerdeplass i ligaen denne sesongen.

Poyet ble forrige måned suspendert fra managerjobben etter at han hintet om at han kanskje kom til å forsvinne fra klubben etter play-off-tapet mot Crystal Palace.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.