Hopp til innhold

– Skremmende hvor dårlige dommerne er i Nord-Norge

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo reagerer kraftig etter å ha vært med andrelaget på to turer i Nord-Norge.

Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er svært misfornøyd med nivået på dommere i 2.-divisjon. Her fra eliteseriekampen mot Brann tidligere i år.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

  • Hva synes du om dommernivået i Norge? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!
Pedersen

Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund påpeker at alle dommere i 2.-divisjon blir valgt etter de samme kriteriene.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Odd-talentet Mathias Fredriksen (19) må stå over hele sju kamper etter å ha fått rødt for å ha sparket en motspiller under klubbens 2.-lag mot Bossekop 24. juni.

Ifølge Varden er de norske karantenebestemmelsene slik at spilleren må sone karantenen på det nivået spilleren fikk den, og at man heller ikke kan spille kamper på andre nivå før den er ferdigsonet.

Dermed må Fredriksen stå over mot Haugesund, Gjøvik, Sarpsborg, Rosenborg, Strømsgodset, Tromsø og Raufoss.

– Jeg synes det er helt håpløst og opplever det som veldig urettferdig, sier Fredriksen til Varden.

– Udugelighet

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er heller ikke nådig overfor Varden.

– Når man reiser til Nord-Norge, er det rett og slett skremmende hvor dårlige dommerne er. De holder et 5.-6.-divisjonsnivå i forhold til her på Østlandet. Mattis fikk et feilaktig rødt kort og får svi på grunn av dommerens udugelighet, sier Fagermo.

Treneren påpeker overfor NRK.no at kritikken kommer på bakgrunn av Odd 2s kamper mot Alta og Bossekop.

Han mener ikke å generalisere dommerne i Nord-Norge.

– Jeg sier ikke at alle dommere i Nord-Norge er dårlige, fordi det kan ikke jeg vite. Jeg mener at under de to kampene vi har hatt i Alta mot Alta og Bossekop, har dommerne holdt et skremmende lavt nivå. Vi har fått tre røde kort og blitt bortdømt i praksis i begge kampene. Og vi får jo nesten ikke kort i 2.-divisjon eller i eliteserien, sier Fagermo.

Ifølge Odd-treneren ble Fredriksen utvist da han sparket etter en Bossekop-spiller. Men Fagermo mener linjedommeren feiltolket situasjonen.

– Han lå nede etter å ha blitt taklet, og da han prøver å komme seg fri, påstår linjedommeren at han sparker. Hadde han fortjent rødt kort, hadde det vært en erfaring for ham. Men nå blir et av Norges største talent skadelidende på grunn av en dommerfeil, sier Fagermo.

– Kvaliteten kan variere

Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund (NFF) påpeker at 2.-divisjonsdommere over hele landet blir valgt etter de samme kriteriene.

Han mener også at det er naturlig at kvaliteten kan variere i de ulike regionene.

– Det er mange forhold som gjør at du kan si at det er ujevn kvalitet fra tid til annen. Det er antall kamper, nok kamper for dommeren på høyt nivå, og hyppigere frekvens på kampene. Vi jobber veldig målbevisst med de nordnorske kretsene både med å styrke antall dommere og kvalitet på dommerne, sier Pedersen til NRK.no.

– Vi har relativt stor takhøyde, og vi må leve med at en trener mener det er dårlig kvalitet. Men jeg vil tro at Dag-Eilev og andre eliteserietrenere har opplevd gode dommere fra Nord-Norge. Men å generalisere bærer alltid lite med seg, legger han til.

Fotball

  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

    Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

    Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

    – Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

    Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

    Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

    Guro Reiten
    Foto: Reuters
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
Erling Braut Haaland