NRK Meny
Normal

– Skremmende hvor dårlige dommerne er i Nord-Norge

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo reagerer kraftig etter å ha vært med andrelaget på to turer i Nord-Norge.

Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er svært misfornøyd med nivået på dommere i 2.-divisjon. Her fra eliteseriekampen mot Brann tidligere i år.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

  • Hva synes du om dommernivået i Norge? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!
Pedersen

Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund påpeker at alle dommere i 2.-divisjon blir valgt etter de samme kriteriene.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Odd-talentet Mathias Fredriksen (19) må stå over hele sju kamper etter å ha fått rødt for å ha sparket en motspiller under klubbens 2.-lag mot Bossekop 24. juni.

Ifølge Varden er de norske karantenebestemmelsene slik at spilleren må sone karantenen på det nivået spilleren fikk den, og at man heller ikke kan spille kamper på andre nivå før den er ferdigsonet.

Dermed må Fredriksen stå over mot Haugesund, Gjøvik, Sarpsborg, Rosenborg, Strømsgodset, Tromsø og Raufoss.

– Jeg synes det er helt håpløst og opplever det som veldig urettferdig, sier Fredriksen til Varden.

– Udugelighet

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er heller ikke nådig overfor Varden.

– Når man reiser til Nord-Norge, er det rett og slett skremmende hvor dårlige dommerne er. De holder et 5.-6.-divisjonsnivå i forhold til her på Østlandet. Mattis fikk et feilaktig rødt kort og får svi på grunn av dommerens udugelighet, sier Fagermo.

Treneren påpeker overfor NRK.no at kritikken kommer på bakgrunn av Odd 2s kamper mot Alta og Bossekop.

Han mener ikke å generalisere dommerne i Nord-Norge.

– Jeg sier ikke at alle dommere i Nord-Norge er dårlige, fordi det kan ikke jeg vite. Jeg mener at under de to kampene vi har hatt i Alta mot Alta og Bossekop, har dommerne holdt et skremmende lavt nivå. Vi har fått tre røde kort og blitt bortdømt i praksis i begge kampene. Og vi får jo nesten ikke kort i 2.-divisjon eller i eliteserien, sier Fagermo.

Ifølge Odd-treneren ble Fredriksen utvist da han sparket etter en Bossekop-spiller. Men Fagermo mener linjedommeren feiltolket situasjonen.

– Han lå nede etter å ha blitt taklet, og da han prøver å komme seg fri, påstår linjedommeren at han sparker. Hadde han fortjent rødt kort, hadde det vært en erfaring for ham. Men nå blir et av Norges største talent skadelidende på grunn av en dommerfeil, sier Fagermo.

– Kvaliteten kan variere

Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund (NFF) påpeker at 2.-divisjonsdommere over hele landet blir valgt etter de samme kriteriene.

Han mener også at det er naturlig at kvaliteten kan variere i de ulike regionene.

– Det er mange forhold som gjør at du kan si at det er ujevn kvalitet fra tid til annen. Det er antall kamper, nok kamper for dommeren på høyt nivå, og hyppigere frekvens på kampene. Vi jobber veldig målbevisst med de nordnorske kretsene både med å styrke antall dommere og kvalitet på dommerne, sier Pedersen til NRK.no.

– Vi har relativt stor takhøyde, og vi må leve med at en trener mener det er dårlig kvalitet. Men jeg vil tro at Dag-Eilev og andre eliteserietrenere har opplevd gode dommere fra Nord-Norge. Men å generalisere bærer alltid lite med seg, legger han til.

Fotballnyheter