Hopp til innhold

Brann videre til kvartfinale

Brann-spillerne brettet opp ermene og gikk rett i strupen på 1. divisjonslaget Ranheim. Det gav 4-2 seier på Stadion og avansement i cupen. Nå møter de Odd i kvartfinalen.

Ranheim ut av cupen

SATTE SPIKEREN I KISTEN: Erik Huseklepp ordnet 4-2 for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Ranheim slo sensasjonelt ut storebror Rosenborg fra cupen tidligere i år, og spilte fredag cupens fjerde runde i Bergen.

Der forsøkte 1. divisjonslaget å slå ut Brann hjemme på Brann stadion i Bergen – men måtte gi tapt. Stillingen ble til slutt 4–2 til Brann, og bergenserne er dermed videre i Norgesmesterskapet i fotball

Ranheim hang på

Amin Askar

SATTE 1-0: Amin Askar ordnet 1-0 til hjemmelaget.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Brann tok ledelsen i første omgang og holdt den, frem til Mads Reginiussen reduserte for trønderne rett før pause.

Etter pause satte Kristoffer Barmen ballen i mål for Brann og økte med det hjemmelagets ledelse. Ranheim ga seg likevel ikke så lett, og Magnus Blakstad reduserte til stillingen 2–3 i kampens 88. minutt.

Ranheims forhåpninger ble derimot fort punktert da Erik Huseklepp satte inn målet som sikret sluttresultatet 4–2, og sendte Brann videre i cupen.

– Et hederlig forsøk

Brann slo Ranheim

SCORET PÅ FRISPARK: Fredrik Haugen scoret Branns 2-0 mål på et utsøkt frispark.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Trener for Ranheim Trond Nordsteien, mener gutta gjorde et hederlig forskjell i kveldens kamp, men sier Brann var en tøff motstander.

– Det var nivåforskjellen mellom Tippeligaen og Eliteserien vi så i kveld, så jeg syns ikke vi skal unnskylde oss noe for det. Det er faktisk lov å være hakket under akkurat her, sier Nordsteien.

Han legger til Ranheim hadde alle intensjoner om å vinne kampen.

– Vi hadde håp om en ny cupbombe, men Brann er såpass gode at de hadde mulighet til å ligge i føringen hele veien. Da ble det for tøft for oss å nå opp, understreker treneren.

Nå venter det 11 uker med ferie på den blåkledde gjengen fra Trøndelag, det mener Nordsteien er vel fortjent.

– Vi har gjort gode runder i cupen, så alle ære til gutta. Nå skal de samle krefter frem mot en særdeles spennende høstsesong, sier han.

Ranheim er nummer tre på 1. divisjonstabellen. Laget tapte sin siste seriekamp mot Hønefoss, den kampen endte ei imponerende seiersrekke.

Lettet Brann-trener

Det var en lettet Brann-trener som kunne konstatere at de helrøde hadde gjort en solid kamp.

– Det er en bra følelse. Vi gjør en bra kamp som helhet i dag, synes jeg.

– Viser denne kampen at Brann er på riktig vei?

– Det er iallefall bra i det perspektivet at vi får mange gode svar i dag. Vi gjør en bra kampinnsats synes jeg. Duellspillet er betydelig bedre enn hva det har vært hittil i år. Dette var bra for våre fotballsjeler, sier Norling.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

  • Thiago Silva returnerer til Brasil

    Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

    Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

    – Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

    39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

    De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

    I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

    Thiago Silva
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

    Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

    Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

    Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

    Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

    Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

    FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
    Foto: David Klein / Reuters
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters
  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

    Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

    Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

    – Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

    NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Erling Braut Haaland