NRK Meny
Normal

Brann videre til kvartfinale

Brann-spillerne brettet opp ermene og gikk rett i strupen på 1. divisjonslaget Ranheim. Det gav 4-2 seier på Stadion og avansement i cupen. Nå møter de Odd i kvartfinalen.

Ranheim ut av cupen

SATTE SPIKEREN I KISTEN: Erik Huseklepp ordnet 4-2 for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Ranheim slo sensasjonelt ut storebror Rosenborg fra cupen tidligere i år, og spilte fredag cupens fjerde runde i Bergen.

Der forsøkte 1. divisjonslaget å slå ut Brann hjemme på Brann stadion i Bergen – men måtte gi tapt. Stillingen ble til slutt 4–2 til Brann, og bergenserne er dermed videre i Norgesmesterskapet i fotball

Ranheim hang på

Amin Askar

SATTE 1-0: Amin Askar ordnet 1-0 til hjemmelaget.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Brann tok ledelsen i første omgang og holdt den, frem til Mads Reginiussen reduserte for trønderne rett før pause.

Etter pause satte Kristoffer Barmen ballen i mål for Brann og økte med det hjemmelagets ledelse. Ranheim ga seg likevel ikke så lett, og Magnus Blakstad reduserte til stillingen 2–3 i kampens 88. minutt.

Ranheims forhåpninger ble derimot fort punktert da Erik Huseklepp satte inn målet som sikret sluttresultatet 4–2, og sendte Brann videre i cupen.

– Et hederlig forsøk

Brann slo Ranheim

SCORET PÅ FRISPARK: Fredrik Haugen scoret Branns 2-0 mål på et utsøkt frispark.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Trener for Ranheim Trond Nordsteien, mener gutta gjorde et hederlig forskjell i kveldens kamp, men sier Brann var en tøff motstander.

– Det var nivåforskjellen mellom Tippeligaen og Eliteserien vi så i kveld, så jeg syns ikke vi skal unnskylde oss noe for det. Det er faktisk lov å være hakket under akkurat her, sier Nordsteien.

Han legger til Ranheim hadde alle intensjoner om å vinne kampen.

– Vi hadde håp om en ny cupbombe, men Brann er såpass gode at de hadde mulighet til å ligge i føringen hele veien. Da ble det for tøft for oss å nå opp, understreker treneren.

Nå venter det 11 uker med ferie på den blåkledde gjengen fra Trøndelag, det mener Nordsteien er vel fortjent.

– Vi har gjort gode runder i cupen, så alle ære til gutta. Nå skal de samle krefter frem mot en særdeles spennende høstsesong, sier han.

Ranheim er nummer tre på 1. divisjonstabellen. Laget tapte sin siste seriekamp mot Hønefoss, den kampen endte ei imponerende seiersrekke.

Lettet Brann-trener

Det var en lettet Brann-trener som kunne konstatere at de helrøde hadde gjort en solid kamp.

– Det er en bra følelse. Vi gjør en bra kamp som helhet i dag, synes jeg.

– Viser denne kampen at Brann er på riktig vei?

– Det er iallefall bra i det perspektivet at vi får mange gode svar i dag. Vi gjør en bra kampinnsats synes jeg. Duellspillet er betydelig bedre enn hva det har vært hittil i år. Dette var bra for våre fotballsjeler, sier Norling.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.