NRK Meny
Normal

Ekspert mener Ødegaard kan få ny sjanse

Martin Ødegaard fikk aldri sin etterlengtede debut for Real Madrid onsdag. Men ekspert på spansk fotball, Petter Veland, mener 16-åringen kan få en ny sjanse allerede denne sesongen.

Martin Ødegaard

INGEN DEBUT: Martin Ødegaard kom ikke lenger enn til å varme opp.

Foto: EFE / NTB scanpix

Martin Ødegaard måtte nøye seg med å sitte på benken da Real Madrid slo Almeria 3-0 på Santiago Bernabeu onsdag.

16-åringen varmet opp flere ganger i løpet av kampen, men trener Carlo Ancelotti valgte i stedet å bruke mer erfarne A-lagsspillere.

Petter Veland

EKSPERT: Petter Veland.

Foto: Erlend Kjernli

– Det ville være feil signal til supportere og spillere å sette innpå en 16 år gammel debutant i en kamp der Real Madrid ikke imponerte noe særlig. Han valgte dermed å sette innpå en mer rutinert forsvarsspiller, sier Petter Veland som er ekspert for C More og følger spansk fotball tett.

– Har en mulighet

Veland, som var den som spådde at Ødegaard ville få plass i troppen mot Almeria, tror likevel at den tidligere Strømsgodset-spilleren har en mulighet igjen til å debutere før sesongen er over.

– Slik jeg ser det, har han en mulighet igjen til å få spille. I de påfølgende seriekampene mot Sevilla og Valencia eller i mesterligaoppgjøret mot Juventus tror jeg ikke det finnes noen muligheter. Da er han neppe i troppen engang, og vi bør ikke ha noen forventninger.

– Det vi derimot kan håpe på er at Real Madrid kommer til siste serierunde på Santiago Bernabeu uten noe å spille om, altså at laget er sikret enten 1.- eller 2.-plass allerede før siste kamp. Da finnes det en mulighet for at B-lagsspillere, som for eksempel Martin Ødegaard, kan få sjansen, sier Veland.

– Blir sterkere mentalt

Martin Ødegaard

NYTTIG ERFARING: Mener Real Madrids assistenttrener Paul Clement.

Foto: EFE / NTB scanpix

Fotballeksperten sier at Real Madrid har historie for å slippe til nye spillere i Madrid.

– For et par sesonger siden, da Real vant med store sifre mot nettopp Almeria, var det flere B-lagsspillere som fikk prøve seg, forteller han.

Veland er uansett ikke bekymret over at Ødegaard ikke fikk slippe til denne gangen.

– Real Madrid har lagt et langt løp for Martin Ødegaard, og han kommer til å oppleve mange slike situasjoner der han har forhåpninger, men står skuffet igjen. Men det er noe som kan gjøre ham sterkere mentalt.

– Først og fremst tror jeg Martin Ødegaard har hatt det fantastisk gøy i de 18 timene han var våken den dagen.

– Hans tid kommer

Real Madrids assistenttrener Paul Clement mener opplevelsen har styrket Martin Ødegaard som fotballspiller.

– Selv om de ikke fikk spille, så er det nyttig erfaring for dem å være i sammen med A-lagsspillerne i garderoben og ute på banen før kamp, sier Real Madrids assistenttrener Paul Clement til klubbens egen tv-kanal.

– Vi ville sikre seieren, men Ødegaards tid vil nok komme snart, fortsetter Clement.

Martin Ødegaard
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.