Ekspert mener Ødegaard kan få ny sjanse

Martin Ødegaard fikk aldri sin etterlengtede debut for Real Madrid onsdag. Men ekspert på spansk fotball, Petter Veland, mener 16-åringen kan få en ny sjanse allerede denne sesongen.

Martin Ødegaard

INGEN DEBUT: Martin Ødegaard kom ikke lenger enn til å varme opp.

Foto: EFE / NTB scanpix

Martin Ødegaard måtte nøye seg med å sitte på benken da Real Madrid slo Almeria 3-0 på Santiago Bernabeu onsdag.

16-åringen varmet opp flere ganger i løpet av kampen, men trener Carlo Ancelotti valgte i stedet å bruke mer erfarne A-lagsspillere.

Petter Veland

EKSPERT: Petter Veland.

Foto: Erlend Kjernli

– Det ville være feil signal til supportere og spillere å sette innpå en 16 år gammel debutant i en kamp der Real Madrid ikke imponerte noe særlig. Han valgte dermed å sette innpå en mer rutinert forsvarsspiller, sier Petter Veland som er ekspert for C More og følger spansk fotball tett.

– Har en mulighet

Veland, som var den som spådde at Ødegaard ville få plass i troppen mot Almeria, tror likevel at den tidligere Strømsgodset-spilleren har en mulighet igjen til å debutere før sesongen er over.

– Slik jeg ser det, har han en mulighet igjen til å få spille. I de påfølgende seriekampene mot Sevilla og Valencia eller i mesterligaoppgjøret mot Juventus tror jeg ikke det finnes noen muligheter. Da er han neppe i troppen engang, og vi bør ikke ha noen forventninger.

– Det vi derimot kan håpe på er at Real Madrid kommer til siste serierunde på Santiago Bernabeu uten noe å spille om, altså at laget er sikret enten 1.- eller 2.-plass allerede før siste kamp. Da finnes det en mulighet for at B-lagsspillere, som for eksempel Martin Ødegaard, kan få sjansen, sier Veland.

– Blir sterkere mentalt

Martin Ødegaard

NYTTIG ERFARING: Mener Real Madrids assistenttrener Paul Clement.

Foto: EFE / NTB scanpix

Fotballeksperten sier at Real Madrid har historie for å slippe til nye spillere i Madrid.

– For et par sesonger siden, da Real vant med store sifre mot nettopp Almeria, var det flere B-lagsspillere som fikk prøve seg, forteller han.

Veland er uansett ikke bekymret over at Ødegaard ikke fikk slippe til denne gangen.

– Real Madrid har lagt et langt løp for Martin Ødegaard, og han kommer til å oppleve mange slike situasjoner der han har forhåpninger, men står skuffet igjen. Men det er noe som kan gjøre ham sterkere mentalt.

– Først og fremst tror jeg Martin Ødegaard har hatt det fantastisk gøy i de 18 timene han var våken den dagen.

– Hans tid kommer

Real Madrids assistenttrener Paul Clement mener opplevelsen har styrket Martin Ødegaard som fotballspiller.

– Selv om de ikke fikk spille, så er det nyttig erfaring for dem å være i sammen med A-lagsspillerne i garderoben og ute på banen før kamp, sier Real Madrids assistenttrener Paul Clement til klubbens egen tv-kanal.

– Vi ville sikre seieren, men Ødegaards tid vil nok komme snart, fortsetter Clement.

Martin Ødegaard
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter