Hopp til innhold

Drillo: – Jeg er overrasket over tidspunktet

Egil «Drillo» Olsen er ferdig som landslagstrener med umiddelbar virkning. Han ble bedt av NFF om å forlate jobben.

Egil "Drillo" Olsen

Egil 'Drillo' Olsen under fredagens pressekonferanse, som blir hans siste som norsk landslagstrener.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg synes det er overraskende og litt rart. Det er likevel ikke sånn at jeg ser på dette som veldig dramatisk, jeg var uansett innstilt på å bare sitte noen få kamper til, sier Drillo.

71-åringen stilte på pressekonferansen om sin egen avgang med NFF-emblem på sin svarte dressjakke.

Sjefene i NFF forsøkte å forklare at landslagssjefen ikke fikk sparken, men at han selv valgte å gå. Samtidig var det ingen tvil om at forbundet ba ham forlate jobben.

– Egil var overrasket over tidspunktet, men han motsatte seg ikke avgjørelsen. Han sa at han skulle akseptere det. Det setter forbundsstyret, jeg og fotballforbundet stor pris på, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Hør hva Yngve Hallén, Per Mathias Høgmo og Egil Olsen hadde å si de første minuttene på pressekonferansen.

Se video fra pressekonferanse med Per-Mathias Høgmo, Egil Drillo Olsen og fotballpresident Yngve Hallén.

Hevder Høgmo krevde Drillos samtykke

Drillo skulle opprinnelig lede det norske landslaget i to kamper til, og ryker ut av jobben rett etter en av sine verste kamper som landslagstrener. Det omtaler han som «surt».

Ifølge NFF-toppene hadde 71-åringen valget om å fortsette om han ville, fordi Per-Mathias Høgmo nektet å ta over med mindre Drillo var villig til å gå av frivilling. Høgmo bekrefter dette. Olsen var ikke klar til å gå i kamp med Høgmo om jobben.

– Jeg hadde ikke lyst til å si at «hei, hei, Per-Mathias du må vente», sier Drillo.

– Jeg var optimistisk med tanke på de siste kampene, så jeg ble overrasket. Jeg har hatt en lang prat med Per-Mathias i går, og han sa at han ikke ville overta med mindre jeg var komfortabel med løsningen. Det fortalte jeg at jeg var, sier Egil Olsen.

– Føler du at du har fått avskjed?

– Både ja og nei. Hadde jeg sagt at jeg ville ha de to siste kampene, hadde han ikke tatt jobben. Så jeg kunne sagt nei.

– Følte du presset?

– Jeg er såpass tøff i hodet at jeg ville sagt nei om jeg ville ha jobben lenger. Jeg er overrasket, og det hadde vært gunstigere både for norsk fotball og for meg om det hadde kommet litt tidligere, for eksempel rett etter Sveits-kampen. Men jeg er mer overrasket enn sur og bitter, sier 71-åringen.

Yngve Hallén

Norges nye landslagstrener Per-Mathias Høgmo måtte dele podiet med en avtroppende legende på fredag.

Foto: NRK

Tror på VM-playoff med Høgmo

Fotballpresidenten måtte svare på spørsmål om hvorfor han valgte å be Egil Olsen om å gå av.

– Vi tror vi kan få et bedre resultat i denne kvalifiseringen og nå en playoff på grunn av dette, sier Hallén.

– Drillo skal fortsette i sin rådgiverrolle med sin fantastiske kunnskap, sier Hallén.

Den nye landslagstreneren Per-Mathias Høgmo skrøt av forgjengeren sin på pressekonferansen.

– Han er kanskje en av de mest innovative trenerne vi har hatt gjennom tidene. Han var forut sin tid i intensitet i forsvar, i gjenvinningsfasen og i kontringsspillet. Disse elemente preger de beste lagene i verden i dag, sier Høgmo.

Scheie: – Veldig overraskende

Mange i Fotball-Norge er overrasket over avgjørelsen.

– Dette er veldig overraskende utifra alt vi har hørt. Egil Olsen skulle stå ut denne perioden, i to kamper til, sier Arne Scheie.

Fotball

 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB
 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB
 • The Guardian: Ten Hag får sparken etter FA-cupfinalen

  Uavhengig av hvordan det går i lørdagens FA-cupfinale mot byrival Manchester City, så skal Manchester United ha bestemt seg for å sparke Erik ten Hag som manager.

  Det skriver The Guardian fredag.

  Fremtiden til ten Hag har vært diskutert i lang tid. Denne sesongen ledet han Manchester United til åttendeplass i Premier League, deres svakeste ligaplassering siden 1990.

  Uniteds siste håp for å få en europaplass er ved å vinne FA-cupfinalen på Wembley lørdag. Selv ikke det vil redde ten Hag, skriver The Guardian.

  På torsdagens pressekonferanse ble ten Hag spurt om fremtiden, og begynte da sitt svar med at han hadde ingenting å si.

  – Jeg fokuserer bare på jobben jeg må gjøre. Det er først og fremst å vinne kampen på søndag, og deretter å fortsette å jobbe med prosjektet, sa ten Hag.

  Den nederlandske 54-åringen har vært manager for Manchester United siden sommeren 2022. På sine to år i klubben har han så langt vunnet ett trofé: ligacupen i fjor.

  The Guardian skriver at United har sett på Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna, Graham Potter og Thomas Frank som kandidater som potensielt kan ta over for ten Hag.

  FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Newcastle United
  Foto: Molly Darlington / Reuters

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette