Hopp til innhold

Dødballfest på Åråsen

Lillestrøm scoret fire dødballmål før pause og sørget for at Hønefoss har fått en marerittstart på sesongen.

Frode Kippe gratuleres av Espen Søgård

Frode Kippe scoret to mål mot Hønefoss. Her gratuleres han av Espen Søgård.

Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Lillestrøm er kjent for å være dødball-laget fremfor noen i eliteserien. Mot et Hønefoss i krise viste Kanarifuglene at det ryktet ikke er ufortjent.

Kampfakta: Lillestrøm - Hønefoss 6-0

- Vi har mer å gå på spillmessig for vi har vært dødelig effektive, oppsummerte assistenttrener Petter Belsvik i pausen. Og han hadde helt rett.

Syv minutter tok det før marerittet startet for Hønefoss.

Frode Kippe headet Lillestrøm i ledelsen. Og etter 24 minutter var det avgjort etter mål av Anthony Ujah og Steinar Pedersen.

Frode Kippe headet inn sitt andre ti minutter før pause og rundet dermed av en omgang som Hønefoss bør glemme så fort det lar seg gjøre.

- Dette var utrolig artig. Vi var effektive i 1. omgang og scorer på den første sjansen. Det er ekstra artig å bidra i en kamp som dette, sier Frode Kippe til NRK.

Lillestrøm hadde ingen god sesongen i fjor, men med to strake seire uten innslupne mål ser det lysere ut nå.

- Vi har en god stall og lite skader, og det bidrar til at vi greier å heve oss. Det er en litt annen situasjon enn i fjor på denne tiden, fortsetter han.

(artikkelen fortsetter under)

Lillestrøm mot Høenfoss

Lillestrøm satset alt i duellene mot Hønefoss.

Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Mareritt-start

Hønefoss har fått en mareritt-start i klubbens første forsøk i eliteserien.

Null poeng og null mål på de tre første kampene, gjør at det lukter nedrykk på Ringerike. Hønefoss står faktisk med en eneste scoring i år - 1-0 mot FFK i en treningskamp på La Manga.

Mot Lillestrøm var Hønefoss sjanseløse fra første spark på ballen.

(artikkelen fortsetter under)

Hønefoss-kaptein Frode Lafton trøster keeper Thomas Solvoll

Hønefoss-kaptein Frode Lafton trøster keeper Thomas Solvoll

Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Tarik tilbake

Lillestrøm var også klart best etter pause og sørget for ytterligere to mål.

Tarik Elyounoussi er tilbake i Norge etter et mislykket proffopphold i Heerenveen. Fire minutter etter pause kom han alene med Thomas Solvoll og scoret sitt første mål etter hjemkomsten.

Arild Sundgot scoret kampens siste mål og sørget dermed for at broren, Hønefoss-trener, Ole-Bjørn Sundgot får en trist busstur tilbake til Hønefoss.

- Denne kampen er det bare å sette en strek over. Vi har hatt opptur i to år, men nå har vi fått en tøff start i eliteserien, sier Hønefoss-treneren til TV 2.

Han erkjente at Hønefoss hadde tapt for et bedre lag.

- Sånn som Lillestrøm fremstår i dag er de en klar medaljekandidat, sier han.

Lillestrøm har nå to seire på rad, men hva årets LSK-utgave står for, blir lettere å svare på 2. påskedag.

Da venter Viking i Stavanger. Åge Hareides kommer rett fra tap i Drammen. Det betyr en tøff kamp for tilreisende kanarifugler.

Fotball

 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Martin Ødegaard blir i Arsenal

  Landslagskapteinen har undertegnet en ny avtale, bekrefter Premier League-klubben i dag. Ifølge nettavisa The Athletic har Ødegaard skrevet under en femårskontrakt som gjør ham til det engelske lagets best betalte spiller.

  Martin Ødegaard er kaptein også i Arsenal, der han har spilt siden han første gang kom på lån i januar 2021.

  I forrige sesong ble han kåret til klubbens beste spiller, og onsdag kveld scoret han sitt første mål i Mesterligaen.

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP