NRK Meny
Normal

Her får Chelsea stryk i Romania

Et Steaua-straffespark var alt som skulle til for å senke Chelsea i europaligaens åttedelsfinale. Fjorårets mesterligavinner har dermed fått et vrient utgangspunkt foran returmøtet.

Steaua slo Chelsea i Europaligaen

Steua-spiss Raul Rusescu banket ballen i mål fra straffemerket i første omgang. Det ble kampens eneste mål. Frank Lampard (nummer åtte) og Eden Hazard (nummer 17) kunne lite gjøre.

Foto: RADU SIGHETI / Reuters

Kampfakta: Steaua Bucuresti - Chelsea 1-0

Chelsea er regjerende vinnere av Mesterligaen, men i årets sesong har det gått langt tråere for de mørkeblå fra London ute i Europa.

Først røk de ut av gruppespillet i mesterligaen før jul, men tredjeplassen i gruppe E ga dem direkteplass i den nest gjeveste turneringen - Europaligaen.

Etter det første møtet med rumenske Steaua Bucuresti ser det ut til at Chelsea også vil måtte slite med å ta seg videre fra åttedelsfinalen.

Klønete straffespark

Etter 34 minutter mot rumenerne lå 1-0 i nettet. Chelseas altmuligmann Ryan Bertrand dro Raul Rusescu overende i en duell inne i feltet, og samme mann omsatte ellevemeteren i mål.

Petr Cech kastet seg til riktig side, men det hjalp lite - rumenerens straffespark var hardt og velplassert.

Chelsea forsøkte å sette inn turboen i andre omgang, men verken Juan Mata, Fernando Torres eller Marko Marin maktet å omsette sjansene i mål.

Newcastle gjorde jobben i Russland

Newcastle klarte 0-0 borte mot Anzji i europaligaens åttedelsfinale torsdag. Dermed er utgangspunktet meget solid før returen neste uke.

Anzji hadde vunnet alle sine hjemmekamper i turneringen før det målløse oppgjøret.

Newcastle startet kampen med hele sju franskmenn på banen i et iskaldt Moskva. Det var over ti minusgrader i den russiske hovedstaden og bare 7500 hutrende tilskuere på tribunene.

Lazio imponerte med 2-0 borte over Stuttgart. Ederson og Ogenyi Onazi scoret målene.

Fenerbahce slo til borte og vant 1-0 over Viktoria Plzen.

John Terry og Petr Cech

John Terry er tilbake fra skade og spilte hele kampen for Chelsea. Det hjalp ikke Chelsea stort. Her er Chelsea-kapteinen i dialog med Petr Cech etter kampen.

Foto: BOGDAN CRISTEL / Reuters

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.