NRK Meny
Normal

Orlov sikret første Brann-seier: – Vi begynner å bli bedre

BRANN STADION (NRK.no): Jakob Orlov er kveldens helt i Bergen, mens Rikard Norling fikk et etterlengtet pusterom da Brann tok sesongens første seier.

Bergen 20140421.Eliteserien fotball 2014: Brann - Lillestrøm (2-0). Tomålscorer Jakob Orlov blir gratulert av keeper Piotr Leciejewski (th) for begge scoringene i eliteseriekampen mellom Brann og Stabæk på Brann stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Jakob Orlov får en velfortjent klem av keeper Piotr Leciejewski etter hans to scoringer mot Lillestrøm.

Laster innhold, vennligst vent..

Bergen 20140421.Eliteserien fotball 2014: Brann - Lillestrøm (2-0). Jakob Orlov (midten) scoret Branns to mål i eliteseriekampen mellom Brann og Stabæk på Brann stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann-spillerne kunne endelig juble for seier i eliteserien.

– Det var godt å få den seieren, spesielt fordi vi jobbet så bra og var gode defensivt, sier Orlov til NRK.

Brann har måttet tåle litt tyn etter at deres nyansatte trener Rikard Norling gikk offensivt ut og snakket om gull før seriestart.

Han har muligens fått et tøffere møte med norsk fotball enn antatt, for før kveldens seier har Brann tapt to og spilt én uavgjort - noe som naturligvis ikke har vært godt nok for medaljelystne bergensere.

Fansen måtte vente til andre påskedag for å innkassere årets første trepoenger.

– Det var viktig for oss å få inn poeng. Det er klart, fotball går ut på å vinne og på hjemmebane blir det en troverdighetsgreie. Når vi får den støtten vi får i dag styrker det oss, og dette var viktig for synergien mellom spillere og fans for senere, sier trener Norling.

Lurt trekk og forsvarstabbe

Orlov var kampens store spiller. Svensken viste tendenser før pause, men det var først etter pausen det løsnet for 28-åringen. Da scoret han sine to mål i løpet av et kvarter.

– I dag gjorde han typiske goalgettermål. På det første nikket han et innlegg som ellers bare ville ha gått til utspark, mens han på det andre var rask til å utnytte en feil fra motstanderen, sier Norling til C More.

Kampen hadde vært forholdsvis jevnspilt da et lurt, innøvd trekk sørget for at Brann fikk hull på byllen etter 53 minutters spill.

Fredrik Haugen lot som han skulle skyte, men slo i stedet videre til en fremadstormende Jakob Orlov. Han satte ballen kontant i mål med hodet, og bergenserne øynet håp om årets første trepoenger.

Etter 69 minutters spill var Orlov på rett plass igjen da han fikk servert et klønete forsøk på en klarering fra LSKs Frode Kippe.

Svensken kunne dermed plassere ballen enkelt i mål bare et par meter foran mål.

Haglund: – Sliter med å score

Orlov sier seieren er viktig for lagets selvtillit.

– Det er klart det er det. Dette er noe vi tar med oss videre, slår han fast.

Han medgir imidlertid at Brann fortsatt har en del de må forbedre.

– Til tider fungerer vi veldig bra, men vi må forbedre en del ting. Vi har mye å jobbe med, men det kommer mer og mer nå. Det begynner å bli bedre, sier Orlov.

LSK-trener Magnus Haglund var forståelig nok ikke helt fornøyd etter kampen.

– Målet mot preger oss. Vi sliter med å score mål. Vi skapte i perioder gode sjanser, men vi sliter med å få ballen over streken. Det er scoringer som teller i fotball, medgir han overfor C Morte.

Lillestrøm slet med å komme seg inn i kampen igjen etter det første baklengsmålet. Først mot slutten maktet gjestene å sette inn et lite trykk på Brann.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.