Hopp til innhold

– Vi e`blåkvit frå Ulsteinvik!

Ulsteinvik (NRK.no): Hyllesten hadde nesten ingen ende da heltene vendte hjem til Ulsteinvik søndag kveld.

Hyllet Hødd

Her mottar Hødd hyllesten fra folket.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Anført av konfransier Magne Krumsvik ble søndagens cupfest i Ulsteinvik en energisk affære, med spillere og supportere som knapt kunne tro det faktum at de hadde vunnet den gjeve kongepokalen, og slått ut Tromsø.

Selv den avtroppende og rutinerte kapteinen, Fredrik Klock (31), måtte gni seg i øynene og tenke seg om to ganger før han forstod at 1. divisjonslaget Hødd faktisk hadde gått til topps.

– Det er en helt elektrisk følelse. Jeg vet ikke hvordan jeg ellers kan beskrive det., sa han til folkemassen på kulturhuset Sjøborg i Ulsteinvik.

Video: Fyrverkeri i Ulsteinvik (saken fortsetter)

Cupvinnerne er tilbake i Ulsteinvik og ble naturlig nok feiret med fyrverkeri, før festen fortsetter innendørs.

Hødd-spillerne ble feiret med fyrverkeri. Se videoen her!

Rekdal-straffe

Festen startet med fyrverkeri på slaget tolv, og fortsatte med full styrke i konferansesalen der spillerne ble hyllet en etter en, før turen gikk videre til trenere og støtteapparat.

Mannen som tok dagens siste spark på ballen heter Andreas Rekdal - et navn som bærer god tradisjon for å lykkes i straffesparkkonkurranser.

– Jeg skulle egentlig ikke ta den siste straffen, men da Standal (Espen) nektet å ta den så pekte Lars Arne på meg. Jammen gikk det ikke bra også! sa Rekdal.

Saken fortsetter under bildene:

Exposed to failure

Espen Standal, Ørjan Håskjold Nyland og Exposed to failure trommet sammen da 'Stolt på Ullevaal' skulle fremføres siste gang.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK
Ørjan Håskjold Nyland

Keeperhelt Ørjan Håskjold Nyland feiret med lagkompisene sine søndag kveld.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK
Magne Krumsvik intervjuer Ørjan Håskjold Nyland

Konfransier Magne Krumsvik intervjuet flere av spillerne på scenen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Tidenes yngste

Dagens yngstemann heter Fredrik Aursnes. Med sine 16 år og 351 dager er han faktisk den yngste cupvinneren i historien.

– Hva sier du til det?! spurte konfransier Krumsvik

– Neh, det e` no ikkje so mykje å seie om det, liret Aursnes fra seg på sunnmørsk måteholdig vis, til latter fra publikum.

Videre utover kvelden fremførte Exposed to failure cuplåten "Stolt på Ullevaal" både èn og to ganger, før Krumsvik kunne ønske alle en god fest videre ut i de små timer.

Video: Musikalsk hyllest i Ulsteinvik:

Hødd-spillerne ble behørig feiret i Ulsteinvik søndag kveld.

Musikalsk hyllest til cupheltene

Fotball

 • Historiske Shaqiri ødela skotsk fest med drømmemål

  Xherdan Shaqiri spolerte den skotske festen med et drømmemål fra distanse og sørget for 1–1.Med det sikret han et viktig poeng for Sveits og de står nå med fire poeng. Det betyr at de har svært gode muligheter for å ta seg videre.

  – Vi er skuffet over å ikke vinne kampen, men det var fortjent at de klarte 1-1. Vi forsøkte å score et mål og jeg mener vi var det beste laget, sier Shaqiri.

  Skottlands kaptein er tydelig på at dette er en god prestasjon.

  – Det var en åpen kamp. Dette så mer ut som oss. Vi er veldig fornøyd med prestasjonene. Vi kunne kanskje scoret igjen, men det mener nok motstanderne også, sier Andy Robertson etter kampen.

  Det var Manchester United-profil Scott McTominay som sendte Skottland i ledelsen da skuddet hans gikk via Fabian Schär.

  Senere skulle altså Shaqiri utligne med et kremmerhus av en scoring. En feilpasning gikk rett i beina til den sveitsiske profilen, og han grep muligheten og banket til fra 17–18 meters distanse.

  Med den scoringen er han eneste spiller som scorer i de tre siste EM og de tre siste VM.

  Embolo var i ferd med å fullføre en sveitsisk snuoperasjon da han satte ballen i nettet alene med keeper. Men dommer holdt armen i været og scoringen ble annullert for offside.

  Euro 2024 Soccer Scotland Switzerland
 • Uefa deler ut over en halv million i bøter

  Uefas disiplinærkomite bekrefter at det serbiske fotballforbundet bøtelegges for det de mener er provokativ melding som ikke passer inn på et idrettsarrangement. De får også bot for å ha kastet gjenstander mot banen.

  Det serbiske forbundet får derfor til sammen 14.500 euro i bot. Det tilsvarer 165.000 kroner.

  NRK har tidligere omtalt at serbiske supportere dukket opp med noe som blir sett på som et anti-Kosovo-flagg.

  Albania får også bøter for usportslig oppførsel fra supportere. De får totalt 37.375 euro i bøter, noe som tilsvarer 424.000 norske kroner.

  Til sammen har med det Uefa delt ut 589.000 norske kroner i bøter onsdag.

  Uefa Albania
  Foto: AP
 • Montemurro blir Hegerbergs nye trener i Lyon

  Joe Montemurro er ansatt som ny trener for Lyons kvinnelag, som har Ada Hegerberg i stallen. Han har signert en toårskontrakt.

  54-åringen er fra Australia, men han har allerede hatt suksess med kvinnelagene til store europeiske klubber. Fra 2017 til 2021 var han trener for Arsenal i England, fra 2021 til i sommer for Juventus i Italia.

  Med Arsenal vant han superligaen i 2019 og ligacupen året før. Laget ble også toer i serien en gang og tapende finalist to ganger hver i FA-cupen og ligacupen.

  Juventus førte han til seriegull i 2022 og til cuptittel både i 2022 og 2023.

  Nå skal han etterfølge Sonia Bompastor, som er blitt ny Chelsea-manager etter at Emma Hayes ble USAs landslagssjef. (NTB)

  Ada Hegerberg
  Foto: NTB
 • Albania utlignet på overtid - Kroatia snublet igjen

  Kroatia trodde de hadde seiret etter en snuoperasjon, men Albania utlignet fire minutter på overtid og sørget for 2-2 i Hamburg.

  Det resultat kan fort være krise for Kroatia, som er rangert som nummer ti på Fifa-rankingen og var storfavoritt før kampen. Albania er på sin side nummer 66 og jublet vilt for det ene poenget.

  – Det er ingen kroater som er blide for dette her. Gud bedre hvor vanskelig Albania gjorde dette for Kroatia, sier NRKs fotballekspert Bengt Eriksen.

  Dermed står begge lag med ett poeng etter to kamper i gruppe B. De trenger trolig en seier i siste kamp i gruppespillet for å gå videre til åttedelsfinalene. Kroatia skal da spille mot Italia, mens Albania møter Spania."

  Albania tok en tidlig ledelse da Qazim Laci headet inn et innlegg fra Jasir Asani. Kroatenes forsvarsspill var under enhver kritikk og ballen gikk under armene til keeper Dominik Livakovic.

  Albania var nære 2-0 etter halvtimen spilt. Kristjan Asllani ble spilt vakkert igjennom, men Livakovic stormet ut og hindret scoring.

  Etter hvilen presset Kroatia på for utligning, og de lyktes i det 74. minutt. Andrej Kramaric viste frem strålende avslutningsegenskaper og satte ballen kontant nede i hjørnet forbi keeper Thomas Strakosha.

  Kun to minutter senere var kroatene frempå igjen. Ballen ble lagt inn i feltet, hvor Klaus Gjasula var uheldig og scoret selvmål etter en klarering rett i Gjasulas kropp.

  Gjasula skulle likevel gjøre det godt igjen. Han dukket opp i boksen på overtid og sørget for uavgjort.

  Albania
  Foto: Reuters
 • Rosenborg nekter Nypan og Reitan-Sunde å spille i U19-EM

  Rosenborg kommer ikke til frigi talentene Sverre Nypan og Jesper Reitan-Sunde når Norge skal spille fotball-EM for U19-lag i juli, melder Adresseavisen.

  Det begrunner trønderklubben med at de er viktige spillere for laget, som blant annet skal spille en seriekamp mot Lillestrøm mens EM-gruppespillet pågår.

  Nypan ble også holdt igjen av Rosenborg under U19-EM i fjor, der Norge gikk til semifinalen.

  – Vi i Rosenborg ønsker at våre spillere skal være på landslag, men når det ikke er internasjonale datoer blir det ofte vanskelig. Vi som klubb mener at det er viktig for oss å ha dem tilgjengelig i perioden hvor mesterskapet spilles, sier sportslig leder Mikael Dorsin i RBK til Adressa.

  Klubben kan nekte spillerne å delta i EM fordi mesterskapet ikke er lagt til såkalte internasjonale datoer. Norge-troppen samles 8. juli og spiller gruppekamper fra 15. til 21. juli.

  – De var begge aktuelle, men vi har fått beskjed fra klubben om at Sverre og Jesper ikke får lov, sier U19-landslagssjef Luis Pimenta.

  RBK-midtstopper Håkon Røsten er derimot aktuell for troppen. (NTB)

  Sverre Nypan, RBK
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB / NTB
Euro 2024 Soccer Scotland Switzerland
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Austria v France