NRK Meny
Normal

Scoret han dette selvmålet med vilje?

Flere Bari-spillere etterforskes for å ha vært involvert i kampfiksing i de to siste sesongene, og mandag morgen ble 20 personer innbrakt til forhør av italiensk politi.

Video Var det egentlig selvmål

Her setter Andrea Masiello inn et selvmål i kampen mot Lecce i mai 2011. Det blir nå reist spørsmål om han scoret med vilje. (video med tillatelse fra Canal+)

Tre av de arresterte er satt i varetekt. Den ene er nåværende Atalanta-spiller Andrea Masiello, spilleren som ifølge politiets teorier "solgte" lokaloppgjøret mot Lecce for 300.000 euro. Bari tapte 0-2, og det andre målet var et selvmål av nettopp Masiello.

To av de antatte bakmennene er også buret inne.

Erik Huseklepp spilte for Bari siste halvdel av sesongen 2010/11, og kjente flere av spillerne som lagkamerater.

Huseklepp: – Helt uforståelig

– Men jeg kjente selvfølgelig ikke til noe av det klubben nå etterforskes for. Jeg var der bare kort tid, og forstår ikke italiensk. Jeg rakk heller ikke å bli særlig godt kjent med de andre spillerne, sier Huseklepp til NRK. For ham er det hele uforståelig.

Lokaloppgjøret i Sør-Italia 15. mai i fjor står i sentrum av etterforskningen, og Huseklepp spilte hele den kampen. Han husker den godt.

– Jeg husker at det var et tett lokaloppgjør som vi tapte med 0–2. Og jeg husker godt selvmålet som avgjorde det hele. Men for meg så det ut som et "normalt" selvmål som det ikke var grunn til å stusse over, sier Huseklepp.

Les videre under bildet!

Erik Huseklepp og flere Bari-spiller

Bari-spillerne jubler for scoring. Alessandro Parisi og Simone Bentivoglio (bakerst), og Andrea Masiello (t.h.) er blant spillerne som nå er under etterforskning for kampfiksing. Det to andre på bildet, Erik Huseklepp og Alessandro Gazzi, er ikke mistenkt for å ha kjent til saken

Foto: DI MARCO / Epa

Baris påfølgende kamp – sesongens siste – mot Bologna blir også gransket. Her vant Bari 4-0, og Huseklepp scoret det siste målet. Den tredje kampen som politiet er spesielt interessert i er, Baris 1-2-tap for Palermo 7. mai.

Spillerne fikk ikke lønn

Bari hadde store økonomiske problemer på den tid, og spillerne fikk ikke utbetalt lønn i lange perioder. Brann hadde også store problemer med å få utbetalt overgangssummen de hadde krav på for Huseklepps overgang.

Det er ikke første gang at det er avslørt kampfiksing i Italia. Flere klubber og enda flere enkeltpersoner er straffet. Toppen ble nådd med dommerskandalen som ble rullet opp i 2006 , og som blant annet førte til at Juventus ble fratatt to seriemesterskap og dessuten ble degradert til Serie B.

Så seint som i vinter ble 17 personer arrestert for medvirkning til kampfiksing.

Samme dag som denne saken rulles opp, foreslår UEFA-president Michel Platini livstids-utestengelse for spillere som blir dømt for medvirkning til kampfiksing.

Mange spillere involvert

Andrea Masiello

Andrea Masiello i duell med Lecces Djamel Mesbah i det omdiskuterte lokaloppgjøret i mai i fjor

Foto: Donato Fasano / Ap

I tillegg til arresterte Masiello er spillerne Daniele Portanova (nå i Bologna), Alessandro Parisi (nå i Torino), Abdelkader Ghezzal, Simone Bentivoglio, Marco Rossi, Marco Esposito, Antonio Belvista og Nicola Belmonte blant dem som politiet innbrakte til forhør, ifølge avisa La Repubblica. Tre restauranter skal også være innblandet, mener politiet.

Avisa skriver at kampfiksingsskandalen skal ha pågått i 2010 og 2011. Det er først og fremst Baris ni siste kamper våren 2011 som er satt under lupen, i tillegg til Baris kamp mot Udinese i mai 2010.

Huseklepp spilte alle disse ni kampene, og scoret to mål.

– Men det er helt ukjent for meg at det skulle være noe som helst uregelmessigheter i disse kampene. Jeg har ikke hørt noen ting om saken før nå i de aller siste dagene, sier nåværende Birmingham-spiller Huseklepp til NRK.

Bari endte for øvrig desidert sist på tabellen i Serie A og rykket ned. Huseklepp forlot Bari og Italia etter sesongen og reiste til engelske Portsmouth, og seinere til Birmingham.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.