Hopp til innhold

Scoret han dette selvmålet med vilje?

Flere Bari-spillere etterforskes for å ha vært involvert i kampfiksing i de to siste sesongene, og mandag morgen ble 20 personer innbrakt til forhør av italiensk politi.

Video Var det egentlig selvmål

Her setter Andrea Masiello inn et selvmål i kampen mot Lecce i mai 2011. Det blir nå reist spørsmål om han scoret med vilje. (video med tillatelse fra Canal+)

Tre av de arresterte er satt i varetekt. Den ene er nåværende Atalanta-spiller Andrea Masiello, spilleren som ifølge politiets teorier "solgte" lokaloppgjøret mot Lecce for 300.000 euro. Bari tapte 0-2, og det andre målet var et selvmål av nettopp Masiello.

To av de antatte bakmennene er også buret inne.

Erik Huseklepp spilte for Bari siste halvdel av sesongen 2010/11, og kjente flere av spillerne som lagkamerater.

Huseklepp: – Helt uforståelig

– Men jeg kjente selvfølgelig ikke til noe av det klubben nå etterforskes for. Jeg var der bare kort tid, og forstår ikke italiensk. Jeg rakk heller ikke å bli særlig godt kjent med de andre spillerne, sier Huseklepp til NRK. For ham er det hele uforståelig.

Lokaloppgjøret i Sør-Italia 15. mai i fjor står i sentrum av etterforskningen, og Huseklepp spilte hele den kampen. Han husker den godt.

– Jeg husker at det var et tett lokaloppgjør som vi tapte med 0–2. Og jeg husker godt selvmålet som avgjorde det hele. Men for meg så det ut som et "normalt" selvmål som det ikke var grunn til å stusse over, sier Huseklepp.

Les videre under bildet!

Erik Huseklepp og flere Bari-spiller

Bari-spillerne jubler for scoring. Alessandro Parisi og Simone Bentivoglio (bakerst), og Andrea Masiello (t.h.) er blant spillerne som nå er under etterforskning for kampfiksing. Det to andre på bildet, Erik Huseklepp og Alessandro Gazzi, er ikke mistenkt for å ha kjent til saken

Foto: DI MARCO / Epa

Baris påfølgende kamp – sesongens siste – mot Bologna blir også gransket. Her vant Bari 4-0, og Huseklepp scoret det siste målet. Den tredje kampen som politiet er spesielt interessert i er, Baris 1-2-tap for Palermo 7. mai.

Spillerne fikk ikke lønn

Bari hadde store økonomiske problemer på den tid, og spillerne fikk ikke utbetalt lønn i lange perioder. Brann hadde også store problemer med å få utbetalt overgangssummen de hadde krav på for Huseklepps overgang.

Det er ikke første gang at det er avslørt kampfiksing i Italia. Flere klubber og enda flere enkeltpersoner er straffet. Toppen ble nådd med dommerskandalen som ble rullet opp i 2006 , og som blant annet førte til at Juventus ble fratatt to seriemesterskap og dessuten ble degradert til Serie B.

Så seint som i vinter ble 17 personer arrestert for medvirkning til kampfiksing.

Samme dag som denne saken rulles opp, foreslår UEFA-president Michel Platini livstids-utestengelse for spillere som blir dømt for medvirkning til kampfiksing.

Mange spillere involvert

Andrea Masiello

Andrea Masiello i duell med Lecces Djamel Mesbah i det omdiskuterte lokaloppgjøret i mai i fjor

Foto: Donato Fasano / Ap

I tillegg til arresterte Masiello er spillerne Daniele Portanova (nå i Bologna), Alessandro Parisi (nå i Torino), Abdelkader Ghezzal, Simone Bentivoglio, Marco Rossi, Marco Esposito, Antonio Belvista og Nicola Belmonte blant dem som politiet innbrakte til forhør, ifølge avisa La Repubblica. Tre restauranter skal også være innblandet, mener politiet.

Avisa skriver at kampfiksingsskandalen skal ha pågått i 2010 og 2011. Det er først og fremst Baris ni siste kamper våren 2011 som er satt under lupen, i tillegg til Baris kamp mot Udinese i mai 2010.

Huseklepp spilte alle disse ni kampene, og scoret to mål.

– Men det er helt ukjent for meg at det skulle være noe som helst uregelmessigheter i disse kampene. Jeg har ikke hørt noen ting om saken før nå i de aller siste dagene, sier nåværende Birmingham-spiller Huseklepp til NRK.

Bari endte for øvrig desidert sist på tabellen i Serie A og rykket ned. Huseklepp forlot Bari og Italia etter sesongen og reiste til engelske Portsmouth, og seinere til Birmingham.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Sen overtidsscoring hindret Celta-seier mot nedrykksrival

  Jørgen Strand Larsen og Celta var på vei mot en viktig seier i bunnkampen i La Liga, men en overtidsscoring sørget for at det bare ble 2-2 mot Cádiz.

  Cadiz-innbytter Darwin Machis utlignet ti minutter inne i overtiden. Dermed hentet vertene seg opp etter å ha ligget under 0-2.

  Strand Larsens spisskollega Iago Aspas sendte Celta i føringen etter elleve minutter, før svenske Willot Swedberg doblet ledelsen et drøyt kvarter etter hvilen.

  Strand Larsen fikk ikke med seg målpoeng og venter fortsatt på sin tiende nettkjenning i La Liga denne sesongen. Halden-mannen ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen.

  Ti minutter i forkant hadde Juanmi redusert for Cadiz.

  Celta ligger på 17.-plass med 21 poeng, mens Cadiz er nedrykksplassert rett under med 18 poeng. (NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: AP
 • Deilas Brugge tapte toppkamp på overtid

  Ronny Deilas Brugge gikk på et 1-2-nederlag på overtid hjemme mot Anderlecht i den belgiske toppdivisjonen søndag.

  Dermed økte avstanden mellom tabelltoer Anderlecht (57 poeng) og tabelltreer Brugge (45). Sistnevnte står med poengtap i to strake kamper.

  Hugo Vetlesen spilte hele kampen for Brugge, mens Antonio Nusa ble byttet ut med to minutter igjen av ordinær spilletid. Ingen av nordmennene noterte seg for målpoeng.

  Nilson Angulo ble matchvinner ett minutt på overtid

  I første halvdel av mars skal Deilas lag ut i to oppgjør mot Molde i serieligaen. Vinneren går videre til kvartfinale. (NTB)

  S1rZhprczrI
  Foto: NTB
 • Sarabia sikret Wolverhampton-revansj mot tabelljumboen

  Wolverhampton vant 1-0 over Sheffield United i Premier League søndag. Tabelljumboen får stadig en vanskeligere jobb med å holde plassen i det gjeve selskap.

  Nyopprykkede Sheffield United ligger helt i bunn av Premier League med 13 poeng, like mange som Burnley på plassen over.

  Everton innehar den siste plassen på trygg grunn med åtte poeng ned til tabelljumboen. Sheffield United måtte se tre nye poeng ryke da Pablo Sarabia headet inn 1-0-målet til Wolves etter en halvtime søndag.

  Wolverhampton er ett av bare tre lag som har tapt for Sheffield United i Premier League tidligere i sesongen. Forrige oppgjør mellom lagene endte 2-1 til «The Blades».

  De oransjekledde ligger for øyeblikket på 8.-plass med 38 poeng.

  Wolverhamptons neste kamp er mot Brighton i FA-cupen, mens Sheffield United møter Arsenal til ligakamp. (NTB)

  Sarabia
  Foto: AP
 • Fotballspiller i koma etter hodeskade

  Bordeaux-spiller Alberth Elis er lagt i kunstig koma etter at han pådro seg en alvorlig hodeskade under en ligakamp mot Guingamp lørdag.

  Helt i starten av kampen var Elis oppe i en hodeduell med Guingamp-spiller Donatien Gomis, som medførte at førstnevnte fikk en stygg hodesmell.

  Dermed fikk han behandling på banen i flere minutter før han ble fraktet ut.

  28-åringen fra Honduras var ved bevissthet da han ble tatt med til sykehuset, men ble lagt i kunstig koma etter flere undersøkelser som viste at han hadde pådratt seg en alvorlig hodeskade. Det skriver flere franske medier, deriblant L`Equipe.

  Alberth Elis
  Foto: AP
 • Aston Villa med viktig seier – Glasner vant i Crystal Palace-debuten

  Douglas Luiz scoret to ganger da Aston Villa slo Nottingham Forest 4-2 og tok verdifulle poeng i jakten på en topplassering i Premier League.

  Luiz scoret to ganger, mens Ollie Watkins og Leon Bailey bidro med hver sitt mål i hjemmeseieren.

  Trepoengeren gjør at Birmingham-laget beholder fjerdeplassen også etter denne runden. Det skiller fem poeng ned til Tottenham, som har en kamp mindre spilt. Ned til Manchester United på sjetteplass er det åtte poeng. United tapte 1-2 for Fulham lørdag.

  Oliver Glasner ledet sin første kamp som Crystal Palace-manager i 3-0-seieren over Sander Berges Burnley. Glasner erstattet veteranen Roy Hodgson tidligere i uken og fikk se Chris Richards, Jordan Ayew og Jean Philippe Mateta fikse seier for London-klubben.

  Berge startet på Burnleys midtbane sammen med Josh Brownhill, men nordmannen måtte før pause se makkeren forlate banen med rødt kort etter å ha stoppet en stor Palace-sjanse på ulovlig vis. Han sendte Jefferson Lerma i bakken foran mål og ble sendt av gresset.

  Lewis Dunk sørget for at Brighton fikk med seg ett poeng i 1-1-kampen mot Everton lørdag. Jarrad Branthwaite sendte Everton i ledelsen, men på overtid stanget Dunk ballen i nettet. (NTB)

  Douglas Luiz
  Foto: AP
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.