Hopp til innhold

Scoret han dette selvmålet med vilje?

Flere Bari-spillere etterforskes for å ha vært involvert i kampfiksing i de to siste sesongene, og mandag morgen ble 20 personer innbrakt til forhør av italiensk politi.

Video Var det egentlig selvmål

Her setter Andrea Masiello inn et selvmål i kampen mot Lecce i mai 2011. Det blir nå reist spørsmål om han scoret med vilje. (video med tillatelse fra Canal+)

Tre av de arresterte er satt i varetekt. Den ene er nåværende Atalanta-spiller Andrea Masiello, spilleren som ifølge politiets teorier "solgte" lokaloppgjøret mot Lecce for 300.000 euro. Bari tapte 0-2, og det andre målet var et selvmål av nettopp Masiello.

To av de antatte bakmennene er også buret inne.

Erik Huseklepp spilte for Bari siste halvdel av sesongen 2010/11, og kjente flere av spillerne som lagkamerater.

Huseklepp: – Helt uforståelig

– Men jeg kjente selvfølgelig ikke til noe av det klubben nå etterforskes for. Jeg var der bare kort tid, og forstår ikke italiensk. Jeg rakk heller ikke å bli særlig godt kjent med de andre spillerne, sier Huseklepp til NRK. For ham er det hele uforståelig.

Lokaloppgjøret i Sør-Italia 15. mai i fjor står i sentrum av etterforskningen, og Huseklepp spilte hele den kampen. Han husker den godt.

– Jeg husker at det var et tett lokaloppgjør som vi tapte med 0–2. Og jeg husker godt selvmålet som avgjorde det hele. Men for meg så det ut som et "normalt" selvmål som det ikke var grunn til å stusse over, sier Huseklepp.

Les videre under bildet!

Erik Huseklepp og flere Bari-spiller

Bari-spillerne jubler for scoring. Alessandro Parisi og Simone Bentivoglio (bakerst), og Andrea Masiello (t.h.) er blant spillerne som nå er under etterforskning for kampfiksing. Det to andre på bildet, Erik Huseklepp og Alessandro Gazzi, er ikke mistenkt for å ha kjent til saken

Foto: DI MARCO / Epa

Baris påfølgende kamp – sesongens siste – mot Bologna blir også gransket. Her vant Bari 4-0, og Huseklepp scoret det siste målet. Den tredje kampen som politiet er spesielt interessert i er, Baris 1-2-tap for Palermo 7. mai.

Spillerne fikk ikke lønn

Bari hadde store økonomiske problemer på den tid, og spillerne fikk ikke utbetalt lønn i lange perioder. Brann hadde også store problemer med å få utbetalt overgangssummen de hadde krav på for Huseklepps overgang.

Det er ikke første gang at det er avslørt kampfiksing i Italia. Flere klubber og enda flere enkeltpersoner er straffet. Toppen ble nådd med dommerskandalen som ble rullet opp i 2006 , og som blant annet førte til at Juventus ble fratatt to seriemesterskap og dessuten ble degradert til Serie B.

Så seint som i vinter ble 17 personer arrestert for medvirkning til kampfiksing.

Samme dag som denne saken rulles opp, foreslår UEFA-president Michel Platini livstids-utestengelse for spillere som blir dømt for medvirkning til kampfiksing.

Mange spillere involvert

Andrea Masiello

Andrea Masiello i duell med Lecces Djamel Mesbah i det omdiskuterte lokaloppgjøret i mai i fjor

Foto: Donato Fasano / Ap

I tillegg til arresterte Masiello er spillerne Daniele Portanova (nå i Bologna), Alessandro Parisi (nå i Torino), Abdelkader Ghezzal, Simone Bentivoglio, Marco Rossi, Marco Esposito, Antonio Belvista og Nicola Belmonte blant dem som politiet innbrakte til forhør, ifølge avisa La Repubblica. Tre restauranter skal også være innblandet, mener politiet.

Avisa skriver at kampfiksingsskandalen skal ha pågått i 2010 og 2011. Det er først og fremst Baris ni siste kamper våren 2011 som er satt under lupen, i tillegg til Baris kamp mot Udinese i mai 2010.

Huseklepp spilte alle disse ni kampene, og scoret to mål.

– Men det er helt ukjent for meg at det skulle være noe som helst uregelmessigheter i disse kampene. Jeg har ikke hørt noen ting om saken før nå i de aller siste dagene, sier nåværende Birmingham-spiller Huseklepp til NRK.

Bari endte for øvrig desidert sist på tabellen i Serie A og rykket ned. Huseklepp forlot Bari og Italia etter sesongen og reiste til engelske Portsmouth, og seinere til Birmingham.

Laster innhold, vennligst vent..
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Scora fire i toppkampen

  Katarina Dybvik Sunde smelte inn fire mål då Åsane slo Øvrevoll Hosle i toppkampen i 1. divisjon søndag. Ho har scora 14 mål på sine 13 kampar hittil.

  Begge laga har 33 poeng med to kampar att. Bak lurer TIL 2020 med 30 poeng, men med tre kampar att.

  Dei to beste skal møte dei seks siste frå Toppserien i sluttspelet, i kamp om seks plassar i neste års toppserie.

  Katarina Dybvik Sunde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Nottingham Forest med sesongens første seier

  Nottingham Forest tok en imponerende seier 1-0 mot West Ham søndag.

  Forest-spiss Taiwo Awoniyi scoret kampens eneste mål. Det var en kamp hvor det skjedde mye til tross for at det bare ble scoret ett mål.

  Saïd Benrahma trodde han hadde sendt bortelaget i føringen like før pause, men VAR stoppet scoringen etter et frispark.

  Istedenfor var det Taiwo Awoniy som sendte hjemmesupporterne til himmels. Jesse Lingard sendte avgårde en svak avslutning, men ballen spratt rett i kneet til Awoniyi og i mål.

  Det samme skjedde for hjemmelaget ti minutter inn i andreomgang. Brennan Johnson var iskald alene med Fabianski i West Ham-målet, men waliseren var i offside.

  West Ham-kaptein Declan Rice fikk muligheten til å utligne fra straffemerket. Scott McKenna brukte hendene etter en avslutning fra Tomas Soucek, men Declan Rice forsøk ble reddet av Forest-keeper Dean Henderson.

  Det nyopprykkede Premier League-laget klarte å holde unna alle West Ham-forsøk, og tok dermed sin første seier for sesongen i hjemmedebuten.

  Premier League - Nottingham Forest v West Ham United
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Storavis hevder Jarstein er suspendert av Hertha Berlin

  Tidligere landslagskeeper, Rune Almenning Jarstein, var ikke med i troppen til Hertha Berlin i hjemmekampen mot Eintracht Frankfurt lørdag.

  Nå hevder den tyske storavisen Bild at Jarstein er suspendert etter en konflikt med keepertrener Andreas Menger dagen før kampen. Kicker.de skriver at de har samme informasjon.

  Ifølge rapportene skal Jarstein ha kritisert keepertrenerens metoder og kommunikasjon.

  – Rune var ikke med mot Frankfurt av sportslige og disiplinære årsaker. Det blir nå et møte med ham og hans rådgiver veldig snart, forklarer sportsdirektør i Hertha Berlin, Fredi Bobic, til avisen.

  Avisene mener det nå ligger an til at klubben terminerer nordmannens kontrakt.

  – Jeg tenker det sier veldig mye om Hertha som klubb at de suspenderer den spilleren som har vært deres viktigste bærebjelke og sørget for en slags kontinuitet i noen kaotiske år. Om dette er slutten for Jarstein i Tyskland, er det veldig trist, sier Bundesliga-kommentator for Viaplay, Eivind Bisgaard Sundet.

  NRK har ikke lyktes å få en kommentar fra Jarstein, som har spilt 178 kamper for hovedstadsklubben og har kontrakt ut sesongen 2022/2023.

  Rune Jarstein
  Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP
 • Hektisk for Glimt etter storkjøpet – ønsker Grønbæk i troppen mot Dinamo Zagreb

  Bodø/Glimt jobber for fullt med håp om å få Albert Grønbæk klar til mesterligakvalifiseringen mot Dinamo Zagreb tirsdag.

  – Det har alltid vært en drøm for meg å få spille i Champions League. Sånn er det sikkert for alle spillerne i troppen her. Jeg verker i kroppen etter å få komme i gang i nye omgivelser, sier Grønbæk til Avisa Nordland.

  Han har signert en femårskontrakt med Glimt og kostet ifølge danske medier vel 30 millioner norske kroner.

  – Han er i sesong, ung, bra trent. Det er kamp på tirsdag. Han kommer nok til å komme inn i troppen da, ja, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til AN. (NTB)

  Overgang til Bodø/Glimt
  Foto: Ritzau Scanpix Frank Cilius / NTB
 • Flick med kraftsalve mot VM: – Trist for tilhengerne

  Flick med kraftsalve mot VM: – Trist for tilhengerne

  Tysklands landslagssjef i fotball Hansi Flick er svært kritisk til hva som venter fansen i VM i Qatar.

  Mesterskapet for menn spilles i perioden 20. november til 18. desember.

  – Det er trist at dette ikke blir noe VM for tilhengerne. Jeg har mange kjente som egentlig var innstilt på å fly til Qatar, men som blir hjemme av flere grunner. De har ikke råd til rådyre hotellrom, situasjonen for homoseksuelle er uakseptabel, det er brudd på menneskerettigheter og minoriteter ekskluderes, sier Flick til RNB.

  – Fotball bør være for alle. Derfor vil jeg si at årets VM, ikke blir for den vanlige tilhengeren. (NTB)

  UEFA Nations League - Group C - Germany v Italy
  Foto: HEIKO BECKER / Reuters
Molde