Hopp til innhold

Wengers sjette FA-cupseier: – Det er spesielt

Arsenal brukte mektige Wembley som lekegrind og ydmyket Aston Villa i FA-cupfinalen.

FBL-ENG-FACUP-ASTON VILLA-ARSENAL

NÅ STILNER KRITIKKEN: Mange mener Arsene Wenger har sanket for få pokaler de siste årene. Lørdag kunne Arsenal-sjefen løfte FA-cuptrofeet for andre år på rad.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble 4-0, det kunne ha vært mer og derfor var det fullt fortjent at Arsenal forsvarte FA-cuptittelen fra i fjor.

Aston Villa skapte faktisk ikke en eneste stor målsjanse i det som må ha vært en av de minst dramatiske FA-cupfinalene i moderne tid. Siden 1903 hardet faktisk bare skjedd en gang før at et lag har funnet finalen med fire mål.

Det var da Manchester United slo Chelsea 4-0 i 1994.

– Spesielt

Dermed er titteltørken definitivt over for Arsene Wenger.

– Selvfølgelig er det spesielt, sier Wenger til TV 2, etter det som var hans sjette FA-cuptittel som manager. Ingen har flere.

– Det viser at det ikke er lett å klare det, påpeker Wenger, som også gleder seg over at Arsenal nå er mestvinnende i FA-cuphistorien med 12 triumfer.

Drømmetreff

Arsenal tok styringen fra start, og dominerte stort gjennom hele første omgang.

Det tok 40 minutter før London-laget skulle få hull på byllen. Da Theo Walcott til slutt satte ballen i nettet, var det på Arsenals fjerde store sjanse.

Det startet med et innlegg fra Aaron Ramsey. Alexis Sanchez vant hodeduellen inne i feltet, og ballen havnet ute hos Walcott. Han klinket til med venstrebeinet, og ledermålet var et velfortjent faktum.

Fem minutter etter pauser gikk det fra vanskelig for umulig. Da satte nemlig Alexis Sanchez inn 2-0, og det med et skikkelig drømmetreff.

Sanchez mottok ballen rundt 30 meter fra mål, vendte opp og dro til med storslegga. Ballen satt klint oppunder tverrliggeren.

SOC/ Arsenal v Aston Villa - FA Cup Final

SUVERENE: Arsenal var som lag Aston Villa fullstendig overlegne lørdag kveld.

Foto: Darren Staples / Reuters

Utklassing

Og Aston Villa hadde rett og slett ingenting å svare med. Så da Per Mertesacker headet inn 3-0 etter en corner 62 minutter ut i kampen, var det ikke annet enn fullt fortjent.

4-0 kom tre minutter på overtid. Det var innbytter Olivier Giroud som gjorde ydmykelsen komplett vor Aston Villa. Og triumfen komplett for Arsene Wenger, som etter to cuptriumfer på rad har slått tilbake mot kritikken for dem som har ment at Arsenal sanker for få pokaler.

FBL-ENG-FACUP-ASTON VILLA-ARSENAL

MYE Å FEIRE: Theo Walcott sørget for at Arsenal endelig fikk hull på byllen, fem minutter før pause på Wembley.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Fotball

 • Billborn ferdig i Sarpsborg

  Sarpsborg 08 skiller lag med hovedtrener Stefan Billborn og assistenttrener Joachim Björklund. Partene er enige om å avslutte samarbeidet.

  Det opplyser Eliteserieklubben på sine nettsider.

  – Som klubb og trenerteam har vi jobbet hardt gjennom en sportslig krevende periode. Det er etter gode samtaler en gjensidig respekt om at dette er det rette å gjøre nå. Tiden er moden, sier daglig leder Raymond Fjeld.

  Svensken ble ansatt i Østfold-klubben i 2022. Klubben ligger for øyeblikket på nest sisteplass i Eliteserien, med bare tre seiere og ti poeng.

  – Vi vil takke Stefan og Jocke for et veldig godt samarbeid. De har vært flotte representanter for oss og stått fjellstøtt i gode og tyngre perioder, sier Fjeld.

  Klubben opplyser at Guillermo Molins og Dan-Atle Grønn skal lede treningene framover sammen med Dag Tore Bergerud, John Alvbåge og det fysiske trenerteamet. Klubben jobber med å få på plass en ny hovedtrener.

  Sarpsborg 08 endte på en åttendeplass i begge Billborns sesonger bak roret.

  Sarpsborg 08s trener Stefan Billborn
  Foto: NTB
 • Røa-talent klar for Brann

  18 år gamle Cassandra Ella Bogere har virkelig vist seg frem i Toppserien denne sesongen, og blir belønnet med en overgang til hardtsatsende Brann.

  Midtbanespilleren har skrevet under på en avtale med Brann ut året, med utgangspunkt i en permanent overgang etter sesongen. Hun kommer til Bergen etter sommerpausen i juli.

  – Grunnen til at jeg velger å komme til Brann er fordi jeg føler at det er en klubb jeg virkelig kommer til å utvikle meg i. Det er også utrolig kult å se hvordan Brann satser på kvinnesiden, sier Bogere til klubbens nettside.

  18-åringen har også tolv aldersbestemte landskamper for Norge.

  Cassandra Ella Bogere
  Foto: NTB
 • Mbappé hevder PSG skylder han 100 millioner euro

  Ifølge den franske sportsavisen L’Équipe hevder Kylian Mbappé at han ikke har fått utbetalt lønn og bonuser siden april.

  Advokatene til Mbappé krever at gamleklubben PSG utbetaler summen på nesten 100 millioner euro, og har sendt inn en formell klage til den profesjonelle franske fotballigaen.

  De siste månedene i Paris-klubben var turbulente for Frankrike-kapteinen, hvor han blant annet ble utelatt fra kamptroppen til serieavslutningen.

  Den franske superspissen ble nylig klar for Real Madrid og slutter seg til den spanske hovedstadsklubben etter fotball-EM.

  Kylian Mbappe hilser til kameraet som PSG-spiller.
  Foto: AFP
 • Polen ble herjet med – trolig ute av EM

  Robert Lewandowski-comeback hjalp ikke for Polen, som tapte 1-3 mot Østerrike til slutt.

  Det betyr at det må et mirakel til for at polakkene skal ta seg videre til åttedelsfinalen i Tyskland.

  – Jeg tror Rangnick legger seg i kveld og er utrolig fornøyd med spillerne sine og hvordan de har opptrådd, sa TV 2s Yaw Ihle Amankwah om Østerrike og deres trener.

  Begge lag hadde en viktig kamp foran seg ettersom de tapte sine åpningskamper.

  Det var Østerrike som startet klart best og satte inn et voldsomt press fra start. Det skulle også betale seg i form av en scoring.

  Det var Gernot Trauner som stanget østerrikerne i ledelsen etter et hardt innlegg fra venstrekanten.

  Østerrike fortsatte å presse, men Polen var etter hvert mer og mer med i kampen. Etter halvtimen spilt dukket Krzystof Piatek opp på en retur og satte ballen enkelt i mål.

  Etter timen spilt fikk polakkene endelig se stjerna Robert Lewandowski på banen igjen, men det fikk ingen umiddelbar effekt.

  For kort tid etter banket Christoph Baumgartner ballen i nettet etter å ha gjort et sugende løp inn i boksen.

  Vondt skulle bli til verre for Polen. Marcel Sabitzer ble felt av keeper Wojciech Szczesny og Østerrike fikk tildelt et straffespark. Marko Arnautovic var sikker fra ellevemeteren og satte inn 3-1.

  Med det har Polen null poeng etter to kamper og de møter Frankrike i siste kamp i gruppespillet. Den må helst vinnes med flere mål om det skal være noe håp.

  Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Poland v Austria
 • L'Équipe: Mbappé startar på benken mot Nederland

  Den franske storavisa L'Équipe melder at Frankrike si store stjerne Kylian Mbappé startar på benken EM-kampen mot Nederland i kveld.

  Spissen pådrog seg eit nasebrot i opningskampen mot Austerrike i gruppe D sist måndag. Sidan har det blitt laga ei ansiktsmaske som det er tenkt at han skal bruke resten av meisterskapen.

  Mbappé brukte maska på den siste treninga før kampen mot nederlendarane.

  Dei første 15 minuttane av treninga var open for media, og det var tydeleg at 25-åringen sleit med å få den skikkeleg tilpassa. Han var stadig oppe i fjeset og justerte den. Mbappé var berre med på dei enklaste delane av treninga, skreiv avisa La Parisien.

  Det er venta at Frankrike sitt angrep vil bestå av Antoine Griezmann og Marcus Thuram.

  (©NTB/NRK)

  Mbappe med maske
  Foto: Reuters
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Poland v Austria
Høydepunkter fra Spania - Italia.
Euro 2024 Soccer Scotland Switzerland
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Austria v France