Wengers sjette FA-cupseier: – Det er spesielt

Arsenal brukte mektige Wembley som lekegrind og ydmyket Aston Villa i FA-cupfinalen.

FBL-ENG-FACUP-ASTON VILLA-ARSENAL

NÅ STILNER KRITIKKEN: Mange mener Arsene Wenger har sanket for få pokaler de siste årene. Lørdag kunne Arsenal-sjefen løfte FA-cuptrofeet for andre år på rad.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble 4-0, det kunne ha vært mer og derfor var det fullt fortjent at Arsenal forsvarte FA-cuptittelen fra i fjor.

Aston Villa skapte faktisk ikke en eneste stor målsjanse i det som må ha vært en av de minst dramatiske FA-cupfinalene i moderne tid. Siden 1903 hardet faktisk bare skjedd en gang før at et lag har funnet finalen med fire mål.

Det var da Manchester United slo Chelsea 4-0 i 1994.

– Spesielt

Dermed er titteltørken definitivt over for Arsene Wenger.

– Selvfølgelig er det spesielt, sier Wenger til TV 2, etter det som var hans sjette FA-cuptittel som manager. Ingen har flere.

– Det viser at det ikke er lett å klare det, påpeker Wenger, som også gleder seg over at Arsenal nå er mestvinnende i FA-cuphistorien med 12 triumfer.

Drømmetreff

Arsenal tok styringen fra start, og dominerte stort gjennom hele første omgang.

Det tok 40 minutter før London-laget skulle få hull på byllen. Da Theo Walcott til slutt satte ballen i nettet, var det på Arsenals fjerde store sjanse.

Det startet med et innlegg fra Aaron Ramsey. Alexis Sanchez vant hodeduellen inne i feltet, og ballen havnet ute hos Walcott. Han klinket til med venstrebeinet, og ledermålet var et velfortjent faktum.

Fem minutter etter pauser gikk det fra vanskelig for umulig. Da satte nemlig Alexis Sanchez inn 2-0, og det med et skikkelig drømmetreff.

Sanchez mottok ballen rundt 30 meter fra mål, vendte opp og dro til med storslegga. Ballen satt klint oppunder tverrliggeren.

SOC/ Arsenal v Aston Villa - FA Cup Final

SUVERENE: Arsenal var som lag Aston Villa fullstendig overlegne lørdag kveld.

Foto: Darren Staples / Reuters

Utklassing

Og Aston Villa hadde rett og slett ingenting å svare med. Så da Per Mertesacker headet inn 3-0 etter en corner 62 minutter ut i kampen, var det ikke annet enn fullt fortjent.

4-0 kom tre minutter på overtid. Det var innbytter Olivier Giroud som gjorde ydmykelsen komplett vor Aston Villa. Og triumfen komplett for Arsene Wenger, som etter to cuptriumfer på rad har slått tilbake mot kritikken for dem som har ment at Arsenal sanker for få pokaler.

FBL-ENG-FACUP-ASTON VILLA-ARSENAL

MYE Å FEIRE: Theo Walcott sørget for at Arsenal endelig fikk hull på byllen, fem minutter før pause på Wembley.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Tviler på fullsatt Lerkendal

  Det åpnes for fulle stadioner igjen i helgen, men Rosenborg tror ikke det blir fullsatt på Lerkendal når 80-åringen Nils Arne Eggen skal hylles i kampen mot Mjøndalen søndag.

  Men selv om samfunnet da er gjenåpnet, tror ikke markedssjef Harald Lundemo i Rosenborg at det blir fulle tribuner allerede da.

  – Vi håper på 9-10.000, sier Lundemo til NTB.

  Det er langt under Lerkendals kapasitet på 21.400 tilskuere.

  – Folk trenger tid på å omstille seg, beskjeden om gjenåpning kom i seneste laget for denne kampen. Men mot Vålerenga skal vi ha en skikkelig åpningsfest der målet er å fylle Lerkendal, sier Lundemo om oppgjøret 17. oktober.

  mZarcfiz-V8
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Gauseth gir seg etter sesongen

  Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

  – Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

  Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

  Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

  Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo