NRK Meny
Normal

Wengers sjette FA-cupseier: – Det er spesielt

Arsenal brukte mektige Wembley som lekegrind og ydmyket Aston Villa i FA-cupfinalen.

FBL-ENG-FACUP-ASTON VILLA-ARSENAL

NÅ STILNER KRITIKKEN: Mange mener Arsene Wenger har sanket for få pokaler de siste årene. Lørdag kunne Arsenal-sjefen løfte FA-cuptrofeet for andre år på rad.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble 4-0, det kunne ha vært mer og derfor var det fullt fortjent at Arsenal forsvarte FA-cuptittelen fra i fjor.

Aston Villa skapte faktisk ikke en eneste stor målsjanse i det som må ha vært en av de minst dramatiske FA-cupfinalene i moderne tid. Siden 1903 hardet faktisk bare skjedd en gang før at et lag har funnet finalen med fire mål.

Det var da Manchester United slo Chelsea 4-0 i 1994.

– Spesielt

Dermed er titteltørken definitivt over for Arsene Wenger.

– Selvfølgelig er det spesielt, sier Wenger til TV 2, etter det som var hans sjette FA-cuptittel som manager. Ingen har flere.

– Det viser at det ikke er lett å klare det, påpeker Wenger, som også gleder seg over at Arsenal nå er mestvinnende i FA-cuphistorien med 12 triumfer.

Drømmetreff

Arsenal tok styringen fra start, og dominerte stort gjennom hele første omgang.

Det tok 40 minutter før London-laget skulle få hull på byllen. Da Theo Walcott til slutt satte ballen i nettet, var det på Arsenals fjerde store sjanse.

Det startet med et innlegg fra Aaron Ramsey. Alexis Sanchez vant hodeduellen inne i feltet, og ballen havnet ute hos Walcott. Han klinket til med venstrebeinet, og ledermålet var et velfortjent faktum.

Fem minutter etter pauser gikk det fra vanskelig for umulig. Da satte nemlig Alexis Sanchez inn 2-0, og det med et skikkelig drømmetreff.

Sanchez mottok ballen rundt 30 meter fra mål, vendte opp og dro til med storslegga. Ballen satt klint oppunder tverrliggeren.

SOC/ Arsenal v Aston Villa - FA Cup Final

SUVERENE: Arsenal var som lag Aston Villa fullstendig overlegne lørdag kveld.

Foto: Darren Staples / Reuters

Utklassing

Og Aston Villa hadde rett og slett ingenting å svare med. Så da Per Mertesacker headet inn 3-0 etter en corner 62 minutter ut i kampen, var det ikke annet enn fullt fortjent.

4-0 kom tre minutter på overtid. Det var innbytter Olivier Giroud som gjorde ydmykelsen komplett vor Aston Villa. Og triumfen komplett for Arsene Wenger, som etter to cuptriumfer på rad har slått tilbake mot kritikken for dem som har ment at Arsenal sanker for få pokaler.

FBL-ENG-FACUP-ASTON VILLA-ARSENAL

MYE Å FEIRE: Theo Walcott sørget for at Arsenal endelig fikk hull på byllen, fem minutter før pause på Wembley.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.