England-legende signerte norsk unggutt

Torbjørn Agdestein (21) er klar for skotsk Premier League og Inverness Caledonian Thistle.

174108315_CHARLTON_INVERNESS

Skotske Inverness trenes av Terry Butcher, tidligere England-kaptein.

Foto: Alex Broadway / Getty Images

Torbjørn Agdestein

Torbjørn Agdestein.

Foto: Brighton and Hove Albion

– Jeg kan bekrefte at jeg har signert for Inverness, sier Agdestein til avisa Sunnhordland.

21-åringen går fra Championship-klubben Brighton and Hove Albion. Fredag ble kontrakten hans terminert og han sto fritt til å prate med andre klubber.

Valget falt altså på skotske Inverness, som trenes av tidligere England-kaptein Terry Butcher.

Toppklubb i Skottland

Inverness endte på fjerdeplass i skotsk Premier League i fjorårets sesong. Agdestein går kraftig ned i lønn etter å ha forlatt Brighton.

– Jeg må vise meg fram for å finne en ny klubb, og jeg tror absolutt jeg kan spille meg inn på laget i Inverness. Økonomien er ikke så viktig i en så kort kontrakt, sier han til Haugesunds Avis.

Får kjent trener

Agdestein spilte 35 kamper for Stord mellom 2007 og 2010 og scoret 16 mål. Han gikk så videre til Brighton der han fikk seks kamper.

21-åringen forteller at han ser frem til å ha England-legenden Terry Butcher som sjef.

– Han var veldig rolig da jeg snakket med ham, men jeg har hørt at han liker å rope og skrike på banen og treningsfeltet, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.

 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP