Adnan Haidar kan puste lettet ut

Adnan Haidar fryktet at Vålerenga skulle stikke kjepper i hjulene for en overgang ved å tilby ham kontrakt innen tirsdag. Det gjorde de ikke.

Adnan Haidar

Adnan Haidar ble ikke vurdert til operasjon fordi kontrakten hans var i ferd med å gå ut.

Foto: NRK

Adnan Haidar
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

NRK kunne i forrige uke avsløre at Adnan Haidar, ifølge et notat skrevet av en person i Vålerengas medisinske apparat, ikke ble vurdert til operasjon fordi kontrakten hans går ut ved årsskiftet.

Spilleren ble ikke informert om notatet.

Etter det NRK erfarer ville Haidar i utgangspunktet ikke uttale seg om saken i frykt for at klubben skulle tilby ham ny kontrakt.

På grunn av regelen om utdanningskompensasjon kunne nemlig et kontraktstilbud fra Vålerenga gjøre det dyrere for andre klubber å hente midtbanespilleren.

Det kunne i verste fall føre til at det ble vanskeligere for spilleren å fortsette proffkarrieren.

Vil gjøre det enklere å finne ny klubb

I natt kunne Haidar trekke et lettelsens sukk.

Da klokken rundet midnatt, hadde ikke Vålerenga tilbudt noen ny kontrakt. Dermed kan spilleren gå gratis til hvilken klubb han vil ved årsskiftet.

– Når en spiller under 23 år ikke blir tilbudt en kontrakt innen 60 dager før kontrakten løper ut, bortfaller muligheten for klubb å kreve kompensasjon, sier Haidars agent Stig Lillejord til NRK.

Han bekrefter at avgjørelsen kan gjøre det lettere for Haidar å finne seg en ny klubb.

– Det at han ikke vil koste noe, gjør saken litt annerledes, sier Lillejord til NRK.

Måtte tilby kontrakt innen midnatt

Regelen om utdanningskompensasjon skal hindre klubber som la ned mye ressurser i spillerutvikling fra å bli rensket for talenter.

I Haidars tilfelle fører regelen til at en ny klubb må betale Vålerenga rundt 500.000 kroner for ham, siden han har spilt i klubben siden 12-13-årsalderen.

Men bare hvis Vålerenga er interessert i å beholde ham - altså tilbyr Haidar en realistisk kontrakt minst 60 dager før den nåværende kontrakten går ut.

Den fristen gikk ut i natt.

– Vålerenga måtte tilby Adnan en kontrakt med noenlunde samme betingelser som han hadde, og vi har ikke mottatt noe tilbud, sier Lillejord.

Video 6249bee2-0eb9-43a2-8a0c-704c2a601977.jpg

Slik reagerte Haidar da NRK avslørte at han ble ført bak lyset.

Kunne fort tilbud kontrakt

Det var ingen selvfølge at Vålerenga ikke skulle tilby noen ny avtale.

Haidar har ikke greid å spille seg inn på førstelaget til Vålerenga, men det kunne fortsatt være interessant for klubben å tilby ham en kontrakt for å få utdanningskompensasjon.

Det til tross for at agent Stig Lillejord hevder klubben i lang tid har visst at Haidar ikke ville signere noen ny kontrakt.

Daværende sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, antydet i forrige uke at et tilbud var på trappene.

– Vi fører en dialog med spillerens agent om en eventuell kontraktsforlengelse, sa han til NRK.no.

Haakonsen har nå tatt permisjon fra stillingen som sportsdirektør.

Adnan Haidar

Se reportasjen om Adnan Haidar, som ble ført bak lyset av Vålerenga.

– Flere klubber interesserte

Agent Stig Lillejord og Adnan Haidar fortsetter nå jakten på ny klubb.

– Vi jobber med det. Vi har hatt to-tre klubber som har vært der over relativt lang tid og som har signalisert interesse. De har fulgt Adnan i andrelagskampene. Men det er altfor tidlig å konkludere, sier Lillejord.

– Ideellt sett skulle vi gjerne sett at det ble avklart så fort som mulig, men sånn fungerer ikke overgangsmarkedet i dag, sier han.

Fotball

 • Rangnick: – En stor utfordring

  Ralf Rangnick møtte fredag pressen for første gang som ny Manchester United-manager. Han tar over for Michael Carrick som har ledet laget etter Ole Gunnar Solskjærs avgang i november.

  Tyskeren, som skal lede United laget ut sesongen, mener klubben bør kunne kjempe i toppen allerede denne sesongen.

  – Vi må ta én kamp av gangen i begynnelsen, men vi ønsker å gjøre det så godt som mulig allerede denne sesongen. Selv om avstanden opp til topp tre er stor, sier Rangnick.

  63-åringen er kjent for en spillestil med høyt press, men er klar på man ikke kan skifte spillestil over natten.

  – Det er ikke lett midt i sesongen, og jeg må få spillerne til å kjøpe min idé om hvordan fotball skal spilles. Nå handler det om å bli kjent med spillerne, og skape mer balanse i laget.

  Den ferske United-manageren innrømte også at han hadde pratet med sin forgjenger OIe Gunnar Solskjær.

  – Jeg snakket halvannen time med Solskjær på telefon. Han var veldig generøs og ga meg detaljer om spillerstallen, forteller Rangnick.

  Manchester United møter Crystal Palace på Old Trafford søndag.

  Ralf Rangnick
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Carrick ferdig i United

  Klubben bekrefter at Michael Carrick er ferdig i Manchester United. Engelskmannen har vært vikar mens United har sett etter midlertidig manager ut sesongen.

  Etter tre kamper med to seire og én uavgjort er det altså stopp. Han blir ikke med Ralf Rangnick videre.

  – Jeg er, og kommer alltid til å være, en United-fan. Jeg ønsker Ralf, støtteapparatet, spillerne og supporterne alt godt i fremtiden, og jeg ser frem til å være på tribunen og støtte guttene som supporter, sier Carrick.

  Etter kampen viste TV-bildene at Bruno Fernandes ga han en god klem og satte tydelig pris på sin trener.

  Premier League - Manchester United v Arsenal
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Son sikret Spurs-seier

  For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.

  De fire foregående Premier League-kampene hadde Tottenham kun scoret to mål og uten at Kane eller Son var involvert.

  Det var imidlertid kun Son som kunne juble for scoring torsdag kveld. Han kontret inn 2-0 25 minutter før slutt. Det første målet var et selvmål av Sergi Canós.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Anbefaler munnbind på stadion

  I dag kom regjeringen med en rekke nye koronatiltak, både nasjonalt og regionalt. Men det blir foreløpig fortsatt fullsatte tribuner på arrangementer utendørs.

  De kommer likevel med munnbindanbefalinger.

  – Det er ikke innført nye tiltak, men vi oppfordrer til å bruke munnbind til og fra fotballstadion om det er aktuelt, sier helseminister Ingvild Kjerkol til NRK.

  Hun får oppfølgingsspørsmål om man per definisjon kan ha fulle arenaer på fotballkamper i de kommende dagene.

  – Vi oppfordrer ikke til å sitte tett i tett. Hold avstand i det offentlige rom og pass på å bruke munnbind når du ikke kan unngå å ha nærkontakt, sier helseministeren.

  Eliteserien fotball 2021: Brann-Molde
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Tilskuertak i Bundesliga

  Ingen klubber får ha flere enn 15.000 tilskuere på fotballkamper i Tyskland i tiden som kommer. Det er lokale og nasjonale myndigheter blitt enige om.

  Til nå under pandemien er det lokale helsemyndigheter i hver region som har avgjort publikumsbegrensninger, men nå er det oppnådd enighet om et felles regelverk.

  Ved utendørsarrangementer kan 30 til 50 prosent av en arenas kapasitet benyttes, med tak på 15.000 tilskuere. Innendørs får ingen ha flere enn 5000 tilskuere. Det gjelder blant annet basketball, håndball og ishockey.

  Haaland
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic