NRK Meny
Normal

Aarøy knuste HamKam

Det ble en målrik og underholdende kamp da Aalesund slo HamKam på hjemmebane.

Aalesund - HamKam
Foto: Ekornesvaag, Svein Ove / SCANPIX

Kampen endte 5-0.

Aalesund er i ferd med å gjøre Color Line stadion til et fort. På to hjemmekamper så langt i sesongen har de scoret 8 mål.

Mot HamKam slapp de til overmål heller ikke inn mål, for første gang på 17 kamper i Eliteserien.

Les: nrksport.no fulgte Aalesund - HamKam

Underlig kamp

Det var lenge en litt underlig kamp i Aalesund. Bortelaget fra Hamar var rett og slett best i store deler av første omgang, men en litt passiv Roman Kienast og en Adem Güven som ikke klarte å stå på beina gjorde at det ikke ble noe mål for de grønnhvite.

Les: Resultatservice eliteserien

Isteden snudde kampen fullstendig etter litt over en halvtime da HamKams finske midtstopper Juha Pasoja rev ned Diego Silva som kom alene med Ivar Rønningen. Resultat: straffe til Aalesund og direkte rødt kort til Pasoja.

Brente straffer

Så fulgte det noen innholdsrike minutter. Silva tok selv straffen og den var av det svake slaget. Nesten uten å ta fart sender han ballen svakt litt til høyre for Rønningen som har få problemer med å fange ballen.

Idet Rønningen kunne blitt kampens helt, ville Aalesunds fyrtårn Tor Hogne Aarøy det annerledes. Minuttet etter straffemissen sendes et frispark mot bakre stolpe dukker Aarøy opp og header vakkert forbi Rønningen og bringer hjemmelaget opp i ledelsen.

Konge i luften

HamKam får muligheten til å utlikne kort tid etter da hjemmelagets forsvar kløner det til noe voldsomt og det hele ender til slutt med at Güven legges i bakken. Den danske veteranen Jan Michalsen gjør en kopi av Silvas forsøk og dette er like dårlig.

Isteden viser Aarøy hvem som er konge i lufte. På en corner bare lurer spissen Rønningen og header ballen nærmest i åpent mål.

Spørsmålet i andre omgang var om HamKam ville være i stand til å ta opp kampen med de oransje og blå. Allerede to minutter ut i andre omgang var spikeren satt i kista for Hamarlaget sin del. Silva retter opp straffemissen da han enkelt runder HamKams keeper og setter ballen sikkert i mål etter at bortelagets forsvar har gått helt i oppløsning.

Hat trick for Aarøy

Det forsatte de med og gav bortelaget store muligheter gjennom hele omgangen. Nok en straffe skulle det bli da Arnar Førsund hos bortelaget tar et godt tak i trøy til Aarøy. Einar Jääger er sikker og setter ballen forbi Rønningen.

Men Aarøy ville ikke gi seg med det. Fem minutter før slutt står han på bakerste stolpe og stanger inn et innlegg fra innbytter Raziak Pimpong. Det fullendte kvelden for tremålsscorer Aarøy og gjorde turen hjem til Hamar fryktelig tung for Arne Erlandsens disipler.

Fotballnyheter