NRK Meny
Normal

Tromsøs «Kobra» senket Sandnes Ulf

Tromsø valgte Zednek «Kobra» Ondrasek som erstatter storscorerne Mostafa Abdellaoue og Sigurd Rushfeldt. Mot Sandnes Ulf viste han hvorfor.

TROMSØ - STABÆK (3-0)

Zednek Ondrasek ser ut til å kunne bli en god forsterking i Tromsø-laget.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Fyldig kampreferat: Tromsø - Sandnes Ulf 3-1

Han går under kallenavnet «Kobra», og Zednek Ondrasek var heller ikke nådig mot nyopprykkede Sandes Ulf da de gjestet Alfheim søndag.

Tsjekkieren var svært delaktig i seieren som plasserer Tromsø øverst på tabellen så langt.

Scoret og skaffet straffe

Ondrasek scoret det første målet for Tromsø og skaffet deretter straffespark til hjemmelaget. Kallenavnet sitt har han fått ettersom han har en stor kobraslange tatovert over ryggtavlen.

Han ble leid inn før denne sesongen for å erstatte fjorårets toppscorer i eliteserien, Mostafa Abdellaoue, samt eliteseriens mestscorende gjennom tidene - Sigurd Rushfeldt. Spissen har med andre ord fått store sko å fylle i Tromsø.

– Har tatt offensive steg

Straffesparket han skaffet satte lagkamerat Thomas Drage inn, før Ulf-spiller Vegard Aanestad headet i eget nett etter 37. minutters spill. Dermed gikk Tromsø til pause med en komfortabel 3-0-ledelse.

– Nå gleder vi oss over at vi har scoret seks mål på de siste kampene. Det viser at vi tar steg i det offensive spillet hele tiden, sier Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til TV2.

Tromsø har fått en knallstart på sesongen og var nær å bli det første laget på 22 år som ikke slipper inn mål i løpet av de fire første rundene. Men det satte Ulf-spiller Fredrik Torsteinbø en stopper for med sin 1-3-redusering midtveis i annenomgang.

– Tromsø er hakket vassere enn oss i dag, oppsummerer Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til TV2.

Fotballnyheter