Hopp til innhold

– Vi er den eglete lillebroren som ødelegger

Mjøndalen-spiller Mads Hansen er full av selvtillit før møtet med storebroren i Drammen.

Mads Andre Hansen.

SELVSIKKER: Mads Hansen trives i rollen som utfordrer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Presset er på Godset, sier Hansen til NRK.

Det er høy temperatur i Buskerud før lokaloppgjøret mellom Strømsgodset og Mjøndalen. Ikke minst på grunn av lagenes overraskende plasseringer på tabellen.

Nyopprykkede Mjøndalen overrasket nemlig de fleste ved å stikke av med tre poeng i kampen mot Viking i serieåpningen, mens Strømsgodset gikk på et surt tap for Vålerenga.

– Hvis noen hadde sagt til oss før seriestart at vi ville hatt tre poeng etter to kamper hadde vi vært fornøyd med det. For Godset er det krise hvis de ikke vinner. Det er veldig behagelig for oss, vi kan være den eglete lillebroren som ødelegger, kommenterer Hansen.

Sender stikk til Godset

Strømsgodset-spiller Jørgen Horn

MØTER LILLEBROR: Strømsgodset-spiller Jørgen Horn mener det er et ikke-tema å tape for Mjøndalen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Lokaloppgjøret mellom de to lagene har vært utsolgt i flere dager. Hansen er ikke i tvil om at det er hjemmelaget som føler mest på forventningene før kampen.

– Det som er kjipt for dem er om de står med null poeng (etter kampen), og at Mjøndalen har sørget for det, sier Hansen og koster på seg følgende stikk til lørdagens motstander:

– Det er ikke tvil om at det er topp mot bunn her. Mjøndalen er i toppen, og Strømsgodset i bunnen. Vi skal kunne vinne greit, men alle lokaloppgjør lever sine egne liv, så vi må ta kampen på alvor, sier han med et smil.

Tap er ikke-tema

Kompis og motstander Jørgen Horn innrømmer at han ikke han tenke seg noe verre enn å tape for Mjøndalen.

– Vi skal ikke ha noe tap i morgen, slik at det blir malt brunt i byen etter kampen. Det går ikke, slår Godset-spilleren kategorisk fast.

Horn sier rett ut at det er et ikke-tema for spillerne å tape lokalderbyet, som blir det første på øverste nivå mellom de to lagene siden 1976.

– Da synes jeg synd på meg selv. Den kampen skal vi vinne. Vi skal ha tre poeng etter morgendagen, sier han til NRK.

– Vinner på kvalitetsforskjellen

Horn har likevel respekt for kvalitetene i «annerledeslaget» Mjøndalen.

– Spiller for spiller har Strømsgodset det beste laget, men de er flinke til å jobbe som en enhet. Det de kan ta oss på er løpskraft og duellkraft. Det å vinne krigen i kampen, og det må vi utligne. Så skal kvalitetsforskjellen være så stor at vi vinner kampen til slutt, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

  Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

  Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

  Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

  Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

  – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

  Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

  Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

  Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

  Haaland
  Foto: DARREN STAPLES / AFP
 • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

  Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

  Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

  Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

  – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

  – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

  Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

  – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

  Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

  Andreas van der Spa
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

  Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

  Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

  Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

  – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

  Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

  Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

  Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

  Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

  – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

  Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

  Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

  For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

  Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

  UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

  Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

  Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

  – Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

  FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

  – Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

  Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

  – Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

  Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 (2-2)
  Foto: Thomas Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten