NRK Meny
Normal

– Vi er den eglete lillebroren som ødelegger

Mjøndalen-spiller Mads Hansen er full av selvtillit før møtet med storebroren i Drammen.

Mads Andre Hansen.

SELVSIKKER: Mads Hansen trives i rollen som utfordrer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Presset er på Godset, sier Hansen til NRK.

Det er høy temperatur i Buskerud før lokaloppgjøret mellom Strømsgodset og Mjøndalen. Ikke minst på grunn av lagenes overraskende plasseringer på tabellen.

Nyopprykkede Mjøndalen overrasket nemlig de fleste ved å stikke av med tre poeng i kampen mot Viking i serieåpningen, mens Strømsgodset gikk på et surt tap for Vålerenga.

– Hvis noen hadde sagt til oss før seriestart at vi ville hatt tre poeng etter to kamper hadde vi vært fornøyd med det. For Godset er det krise hvis de ikke vinner. Det er veldig behagelig for oss, vi kan være den eglete lillebroren som ødelegger, kommenterer Hansen.

Sender stikk til Godset

Strømsgodset-spiller Jørgen Horn

MØTER LILLEBROR: Strømsgodset-spiller Jørgen Horn mener det er et ikke-tema å tape for Mjøndalen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Lokaloppgjøret mellom de to lagene har vært utsolgt i flere dager. Hansen er ikke i tvil om at det er hjemmelaget som føler mest på forventningene før kampen.

– Det som er kjipt for dem er om de står med null poeng (etter kampen), og at Mjøndalen har sørget for det, sier Hansen og koster på seg følgende stikk til lørdagens motstander:

– Det er ikke tvil om at det er topp mot bunn her. Mjøndalen er i toppen, og Strømsgodset i bunnen. Vi skal kunne vinne greit, men alle lokaloppgjør lever sine egne liv, så vi må ta kampen på alvor, sier han med et smil.

Tap er ikke-tema

Kompis og motstander Jørgen Horn innrømmer at han ikke han tenke seg noe verre enn å tape for Mjøndalen.

– Vi skal ikke ha noe tap i morgen, slik at det blir malt brunt i byen etter kampen. Det går ikke, slår Godset-spilleren kategorisk fast.

Horn sier rett ut at det er et ikke-tema for spillerne å tape lokalderbyet, som blir det første på øverste nivå mellom de to lagene siden 1976.

– Da synes jeg synd på meg selv. Den kampen skal vi vinne. Vi skal ha tre poeng etter morgendagen, sier han til NRK.

– Vinner på kvalitetsforskjellen

Horn har likevel respekt for kvalitetene i «annerledeslaget» Mjøndalen.

– Spiller for spiller har Strømsgodset det beste laget, men de er flinke til å jobbe som en enhet. Det de kan ta oss på er løpskraft og duellkraft. Det å vinne krigen i kampen, og det må vi utligne. Så skal kvalitetsforskjellen være så stor at vi vinner kampen til slutt, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.