NRK Meny
Normal

– Han får ikke sparken ennå

Selv om Ronny Deila får gjennomgå i skotske aviser dagen etter mesterliga-exiten, får nordmannen også en viss sympati fra journalistene.

Britain Soccer Champions League

Ronny Deila har fått en tøff start på Celtic-karrieren.

Foto: Jeff Holmes / Ap

Nordmannen har fått en blytung start på Celtic-karrieren. Allerede før han har ledet storklubben i en eneste seriekamp, må han tåle kritiske spørsmål fra både presse og fans om han er en verdig arvtaker etter Neill Lennon.

Likevel tror Sunday Herald-journalist Ronnie Cully at Deila får videre tillit i den skotske klubben.

– Det er ingenting som tilsier at han skal få sparken, et nytt trenerbytte vil bare gjøre ting vanskeligere for klubben. Ronny må få tid til å innføre sitt system, og styret vil gi han det. Den største gaven man kan gi en Celtic-manager er tid, sier Cully til NRK.

Foran egne supportere tapte Celtic 0-2 for Legia Warszawa onsdag. Sammenlagt vant Henning Bergs polske mesterlag hele 6-1.

I The Scottish Sun prydet «Ronny Rotten» som overskrift dagen derpå, mens The Scotsman beskrev mesterligaexiten som «Celtic-drapet».

– Får sympati

Sistnevnte mente den skotske mesteren ble «ydmyket av et solid, men langt fra spektakulært Legia-lag» og at Deila ble «utmanøvrert taktisk av sin norske landsmann Henning Berg». Avisen mener størrelsen på tapet og måten det skjedde på, setter betydelig spørsmålstegn ved om Deila egner seg som Celtic-sjef.

– Katastrofe for Ronny, men skotske medier har også vist sympati for ham.

Klubbens manglende vilje til å forsterke laget de to siste årene, er det største problemet, skriver sjefsfotballreporter Michael Grant i The Herald i en epost til NTB.

Det er Ronnie Cully enig i, og journalisten frykter laget vil bli svekket ytterligere etter mesterliga-exiten.

– Jeg tror at lagets to beste spillere, Virgil van Dijk og Fraser Forster, kan forsvinne nå som de ikke får spiller mesterligafotball, sier Sunday Herald-journalisten.

– Nå vil supporterne se en reaksjon fra Deila. Laget må få en god start på sesongen og komme seg til gruppespillet i europaligaen, legger han til.

Direktør får kjeft

«Et knusende nederlag for Ronny Deila», var dommen fra BBC. Statskanalen mener stortapet for Legia gir «ammunisjon til de som var skeptiske til ansettelsen av en mann uten erfaring på øverste nivå». Den føyer til at sesongen allerede kan føles som et antiklimaks for Celtic-fansen.

Det er ikke bare Deila som får gjennomgå. Ifølge Daily Express måtte klubbdirektør Peter Lawwell tåle fansen vrede under onsdagens kamp. Vakter måtte rykke inn for å beskytte Lawwell og resten av klubbledelsen på hovedtribunen. Supporterne er lei manglende investeringer i laget.

Se intervju med Sunday Herald-journalist Ronnie Cully:

Intervju med Sunday Heralds journalist Ronnie Cully. Reporter: Hans Henrik Løken.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.