Hopp til innhold

Hylles for arrogant manøver: – Han blir en kultfigur

BERGEN/OSLO (NRK): Brann «måtte» slå Bryne for å kunne styre sin egen opprykksskjebne. Så satte bergenseren Kristoffer Barmen et iskaldt straffespark i sluttminuttene.

Brann

BRANN-JUBEL: Kristoffer Barmen (t.v.) ble Bergens store helt mandag. Her Brann-spillerne en scoring mot Follo tidligere i sesongen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Nilsen

KAN SMILE: Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg sa til Robert Hauge (assistenttrener) at han kom til å sette den. Og det gjorde han på den mest arrogante måten som går an, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

– Han har stor fallhøyde hvis han bommer?

– Det er derfor han spiller på Brann. Han tåler sånne ting. Det er derfor han tar det på den måten. Han har den evnen. Han kommer til å bli en kultfigur innen kort tid, sier en tydelig imponert Nilsen.

– Hadde blitt et helvetes styr

Barmen ventet ut Bryne-keeper Anders Kristiansen og plasserte ballen i det tomme hjørnet. Målet sørget for 2-1 og tre uhyre viktige poeng i opprykkskampen, som Brann nå kan avgjøre selv. Kristiansund, som også har 46 poeng, er bergensernes neste motstander.

Ikke nok med det: Kristiansund har også igjen en tøff kamp mot Sogndal, som holder stø kurs mot opprykk.

 • Se hele tabellen nederst i saken.

Men det var ikke bare opprykket som stod på spill da Barmen gikk frem. Bergenseren har måttet tåle mye kritikk denne sesongen, og kritikerne hadde fått bøtter av vann til mølla ved en bom.

– Da hadde det blitt helvetes styr. Det hadde det. Men noen måtte sette den. Hvis andre hadde bommet, hadde sikkert de også fått pes, smiler Barmen til NRK.

Han forteller at han først så etter Erik Huseklepp før han kom på at lagkameraten ikke var på banen.

– Utrolig viktig

– Ingenting var planlagt. Jeg skulle score mål, sier Barmen og legger til at han var «kald og rolig».

Steffen Lie Skålevik, som scoret Branns første, hadde imidlertid ikke gjort det samme.

– Jeg hadde nok valgt en litt annen taktikk. Men Barmen er Barmen. Det er et utrolig viktig mål, sier Skålevik.

Målet fikk frem store ord fra TV 2-ekspert Jesper Mathisen, som kalte målet «et av de viktigste i Branns historie».

Brann har nå initiativet i kampen om 2.-plass og opprykk med fem kamper igjen.

Stortalent scoret

17 år gamle Magnus R. Grødem spilte sin første kamp fra start for Bryne. Unggutten fikk en skikkelig trøkk i skulderen etter en drøy halvtime, og da det så ut som at midtbanespilleren måtte forlate banen, fikk han prøve seg litt til.

Like etterpå headet han inn 1-1.

Brann ga også fra seg det som var et solid overtak i 1.-omgang, men det er det neppe noen i Bergen som tenker på nå.

Brann har nemlig opprykk i sikte.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Start fortsatt på nedrykksplass – tapte mot Moss

  Start tapte 1–2 borte mot Moss i 1. divisjon tirsdag kveld. Dermed forbli Kristiansand-klubben på direkte nedrykk.

  På de ni første kampene på nivå to har Azar Karadas og Start bare tatt seks poeng. Kun Aalesund har færre med sine fem, men sunmøringene har én kamp mindre spilt enn Start.

  Ranheim på nedrykkskvalik og Åsane på trygg grunn har begge syv poeng, men de har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn Start.

  I tirsdagens kamp tok Moss ledelsen ved Ian Hoffmann rett før pause, før Marius Andersen doblet like etter sidebytte. Sander Sjøkvist reduserte for Start 20 minutter før fulltid, men utligningen kom aldri.

  Moss tar steget opp på fjerdeplass med 14 poeng, ett bak Sogndal og Kongsvinger på de to direkte opprykksplassene.

  Start-trener Azar Karadas etter 1.-divisjonskampen mot Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Bekreftet: Pochettino ferdig i Chelsea

  Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-manager etter et snaut år i jobben.

  Det bekrefter Chelsea på sine hjemmesider tirsdag kveld. Klubben skriver at de kom til avgjørelsen etter gjensidig enighet med Pochettino.

  Argentineren takker for at han fikk mulighet til å bli en del av klubbens historie.

  – Klubben er nå i en god posisjon for å fortsette å ta steg i Premier League og Europa i årene som kommer, sier Pochettino.

  52-åringen ble ansatt som Chelsea-manager i fjor sommer, og signerte da en kontrakt som varte ut juni 2025.

  Nå skal i stedet Chelsea få på plass en ny manager, og klubben skriver at de ikke vil komme med ytterliggere kommentarer før det har skjedd.

  Søndag ble Premier League-sesongen avsluttet, og der endte Chelsea på sjetteplass etter å ha vunnet de fem siste kampene. Pochettino ledet også klubben til finaletap i ligacupen og semifinale i FA-cupen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

  Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

  Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

  Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

  De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

  Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

  Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  Foto: BILDBYRÅN
 • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

  Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

  Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

  Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

  Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

  Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

  Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

 • Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

  – Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

  – Hvorfor gjør du ikke det på banen?

  – Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

  Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

  Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

  – Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette