100 dager igjen: - Sør-Afrika er klar

100 dager før fotball-VM i Sør-Afrika, er FIFA-presidenten ikke i tvil: Alt blir klart til avspark.

Sepp Blatter

Sepp Blatter: - Alt blir klart til fotball-VM.

Foto: Scanpix/Reuters

I dag, tirsdag 2.3. er det altså 100 dager før Sør-Afrika er vertskap for fotball-VM.

Under et FIFA-arrangement i Durban i dag gjorde FIFA-president Sepp Blatter sitt beste for å overbevise pressen om at alt er i rute i vertslandet.

Les om fotball-VM 2010 her!

- Ingen tvil

Blatter har nylig inspisert ti av anleggene som skal brukes under VM. Alle konstruksjonene er ferdig, og bare kamptesting av to av stadionene gjenstår før VM sparkes i gang.

FIFA-presidenten sier han ikke liker den pessimismen som enkelte i media gir uttrykk for.

- Enkelte tviler alltid. Det er synd, for når det finnes tvil, forsvinner tilliten. Det bekymrer meg og FIFA enkelte ganger, sa Blatter på en pressekonferanse på Durbans nye stadion i dag.

Han sørget for å legge til:

- Det finnes ingen tvil, ingen tvil. La oss nå arrangere dette verdensmesterskapet, og så får vi komme sammen og diskutere hvordan det har gått i slutten av juli, sa han ifølge nyhetsbyrået AFP.

Underholdning under FIFA-arrangement

Det er 100 dager igjen til avspark, noe som ble markert med underholdning under FIFA-arrangementet.

Foto: Scanpix/AFP

Helt uten nordmenn

Det blir dessverre et mesterskap uten nordmenn på banen denne gangen. Norges landslag greide ikke å kvalifisere seg, og ingen norske dommere er heller tatt ut til fotball-VM.

Les: Ingen norske dommere i fotball-VM

Norge har kvalifisert seg til VM-sluttspill kun tre ganger. Det var i 1938, 1994 og 1998. Heller ikke Sverige kvalifiserte til VM denne gangen, så dermed blir eneste skandinaviske innslag Danmark, som spiller i gruppe med Nederland, Japan og Kamerun.

- Danmark har en 50/50-sjanse til å gå videre som andrelag fra gruppen bak Nederland. Det blir trolig Kamerun som de kommer til å kjempe om andreplassen med, mener Arne Scheie.

Les: Scheie var fornøyd med trekningen

Les: Disse er klare for fotball-VM

Fotball-VM i Sør-Afrika begynner 11. juni. Brasil skal arrangere mesterskapet i 2014.

Fotball

 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP