Hopp til innhold

- Zlatan klar for Milan

Italiensk media melder at Zlatan Ibrahimovic er klar for Milan.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi kan gå hver til sitt

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Det kom i går kveld fram at det var forhandlinger mellom Barcelona og Milan, men i følge blant annet Sport Mediaset, skal partene ha blitt enige om en overgang for svensken skriver Aftonbladet.

Les også: Milan i forhandlinger om Zlatan

Det som gjør opplysningene til Sport Mediaset litt mer troverdighet enn vanlige fotballrykter, er at de er eid av Silvio Berlusconi som også her store eierinteresser i Milan.

- Milan og "Ibra" er enige om en kontrakt. Avtalen mellom de er klar. Zlatan er veldig glad for å komme til Milano og er overlykkelig for å få spille i Mesterligaen, sier journalist i Sport Mediaset, Carlo Pellegatti.

Ned i lønn

Hva Milan må betale for å hente Ibrahimovic tilbake til Italia kommer ikke fram, men det blir antydet at klubben overtar 75 prosent av utgiftene til lønnen hans, mens Barcelona må dekke de resterende 25 prosentene av årslønnen på 95 millioner kroner. Avtalen skal gjelde for de neste to årene.

Som en del av avtalen skal Marco Borriello gå motsatt vei.

- Jeg til Barcelona? Hvem vet?, sier Borriello til Gazzetta dello Sport.

Til erkefienden

Zlatan spilte tre sesonger og scoret 57 mål for Milans byrival Inter før han gikk til den spanske serievinneren Barcelona. Svensken hadde en blandet sesong og har slitt med å få full tillit hos Pep Guardiola. I helgens superligakamp mot Sevilla ble han værende på benken. Milan som har hatt for vane og sikre seg tidligere Inter-spillere, trenger en solid spiss.

Hvis det blir noe av overgangen føyer Ibrahimovic inn i rekken med blant annet Clanc Seedorf, Ronaldo og Roberto Baggio, som har spilt for både Inter og Milan.

Fotball

 • Norsk stoppertalent debuterte i Bundesliga

  Jonathan Vonheim Norbye er 17 år gammel og et av de største stoppertalentene Norge har. Lørdag fikk han debuten for Leipzig da de møtte Eintracht Frankfurt i Bundesliga. Norbye ble byttet inn på overtid i kampen som endte 2–2.

  Nordmannen, som er fra Alta, signerte for den tyske storklubben i fjor sommer.

  Jonathan Vonheim Norbye på Alta IFtrening i Finnmarkshallen.
  Foto: André Bendixen
 • To Reiten-målgivende da Chelsea ble seriemester

  Guro Reiten la opp til ledermålet før det var spilt to minutter, og Chelsea-kvinnene tok sitt femte seriegull på rad med 6-0-seier over Manchester United lørdag.

  Dermed kunne manager Emma Hayes feire en 14. tittel før hun forlater Chelsea og blir USAs landslagssjef.

  Dermed får både Reiten og Maren Mjelde med seg nok en tittel i blått. Mjelde forlater klubben etter sesongen, men fikk altså med seg et nytt seriemesterskap før hun drar.

  Chelsea
  Foto: AP
 • Seriemester Leverkusen fullførte bragd

  Xabi Alonso og Leverkusen fullførte et imponerende kunststykke da de med 2-1-seier hjemme mot Augsburg avsluttet Bundesliga-sesongen uten et eneste tap.

  Allerede 14. april var klubbens aller første Bundesliga-tittel i boks. Totalt ble det 28 seire på 34 kamper.

  Med 4–0 i siste kamp, sikret Stuttgart seg andreplassen, foran Bayern München – som tapte 2–4 borte mot Hoffenheim.

  Leverkusen
  Foto: Reuters
 • De Zerbi ferdig i Brighton

  Brightons trener Roberto De Zerbi slutter etter sesongen, skriver klubben på X.

  Den karismatiske italieneren har gjort sine saker svært godt siden han tok over høsten 2022. I sin første sesong ledet hanlaget til Europaligaen etter en 6. plass i serien. Han er blitt linket til trenerjobben i flere andre klubber grunnet suksessen i Brighton.

  Denne sesongen ligger på 10. plass før søndagens kamp mot Manchester United. Det blir De Zerbis siste kamp som sjef.

  Roberto De Zerbi
  Foto: Reuters
 • Phil Foden ble årets spiller i Premier League – slo Haaland og Ødegaard

  Phil Foden kom best ut i kåringen av sesongens beste Premier League-spiller. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard var blant de nominerte.

  – Å vinne denne prisen er noe jeg er ekstremt stolt over, sier Foden til Manchester Citys hjemmesider.

  Foden har scoret 17 mål og fått åtte målgivende på 34 ligakamper denne sesongen. 23-åringen vinner prisen for første gang, og sørger for at en Manchester City-spiller får prisen for femte sesong på rad.

  Kåringen er det Premier League selv som står bak, og vinneren ble bekreftet på deres hjemmesider lørdag – dagen før serieavslutning.

  Vinneren av prisen ble kåret gjennom stemmer fra folket, kombinert med et panel av fotballeksperter.

  I fjor fikk Haaland prisen som første nordmann etter en strålende debutsesong for Manchester City (52 mål på 53 kamper).

  Haaland har 27 nettkjenninger i Premier League før siste runde. Det gjør ham til en klar toppscorer, og totalt står jærbuen med 38 mål på 43 klubbkamper denne sesongen.

  Ødegaard var også inne på nominasjonslista. Arsenals kaptein har vært en bærebjelke for en klubb som kjemper om sin første ligatittel på 20 år.

  De øvrige nominerte var Cole Palmer (Chelsea), Declan Rice (Arsenal), Alexander Isak (Newcastle), Virgil van Dijk (Liverpool) og Ollie Watkins (Aston Villa). (NTB/NRK)

  Phil Foden
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette