NRK Meny

- Ujah solgt til Mainz

Anthony Ujah er solgt fra Lillestrøm til tyske Mainz, melder VG Nett. Tyskerne betaler 25 millioner kroner for eliteseriens toppscorer.

Anthony Ujah og Rodolph Austin

Anthony Ujah har vært en nyttig mann for Lillestrøm.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Det var på forhånd klar at Ujah ikke skulle være med til Ålesund der Lillestrøm spiller bortekamp lørdag, men det ble opplyst om at han var skadet. Det kan nå vise seg at det var en hvit løgn.

13 mål på 12 seriekamper er nigerianerens fasit denne sesongen. Ifølge VG Nett står agent Jim Solbakken bak salget.

Etter det nettstedet kjenner til får trolig LSK-investor Per Berg 10 millioner av overgangssummen. Lillestrøm må også dele litt av summen med Ujahs tidligere klubber, men får penger til å finne en habil erstatter for spilleren som neste har score halvparten av lagets mål i serien.

Hva synes du om at Lillestrøm selger Ujah? Diskuter nederst i saken!

Vil ikke bekrefte

Ledelsen i Lillestrøm vil ikke bekrefte salget fredag kveld.

- Han er ikke solgt. Det er flere klubber som er forholdsvis konkrete, men det er ikke noe som er endelig ennå, sier daglig leder i Lillestrøm, Per Mathisen til NRK.

- Det er veldig usannsynlig at det skjer noe i kveld, sier han videre.

Lillestrøm-supporterne har også forstålse for at klubben nå selger toppscoreren.

- Han har jo vist at han er altfor god for eliteserien og vi har vært forberedt på at han ble solgt, sier leder for Kanarifansen, Morten Galåsen til NRK.

Flere interessert

Flere andre klubber, blant annet Brøndby og Club Brugge, har også vært koblet til angriperen, men det går nå mot at havner i Bundesligaen neste sesong. Klubben som blant annet har blitt trent av Jørn Andersen, endte på femteplass i årets Bundesliga.

Se: Tabellen i Bundesliga

I tillegg la spanske Mallorca inn et bud på Ujah i januar, men de klarte ikke å stillen bankgaranti for beløpet og da ble det ikke noe av den overgangen. Med Huseklepp-saken i minnet har bankgaranti vært et viktig element for Lillestrøm.

Bra betalt

De 25 millionene som Lillestrøm får for Ujah må være bra sett i forholdt til at Vålerenga i fjor sommer bare fikk i overkant av 10 millioner kroner da de solgte Mohammed "Moa" Abdellaoue til Hannover. I likhet med Ujah var Moa også toppscorer i eliteserien da han ble solgt.

- Hvis det stemmer at klubben får 25 millioner kroner, så er jo det bra betalt og vi skjønner at klubben takker ja til det, sier supporterleder Galåsen videre.

Les også:

Fotballnyheter

Videoklipp

Se målene fra kampen mellom Tottenham og Leicester City her.
Se de elleville jubelscenene både på banen og på sidelinjen hos Antonio Conte, når Chelsea scorer.
Real Madrid taper en underholdende kamp 2-1 og tar seg videre til finalen med 4-2 sammenlagt. Real jubler og får muligheten til å forsvare tittelen fra i fjor. Dette blir Real sin tredje finale i Mesterligaen på fire år.
James Milner måtte tåle mye før straffen.