Hopp til innhold

Første para-VM går på Lillehammer

Para-VM skal nå arrangeres for første gang på Lillehammer i 2021. Alle idrettene er samme som i Paralympics, utenom kjelkehockey og rullestolcurling. Kulturdepartementet bidrar med 15 millioner.

– Det betyr mye å få et VM hjem til Norge. Dette blir stas. Det betyr mye for utøvere og ikke minst for publikum og samfunnet rundt, sier Birgit Skarstein.

Birgit Skarstein
Foto: Lee Jin-man / AP

Siste nytt

 • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

  Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

  Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

  Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

  Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

  sq1_1fpr_pQ
  Foto: NTB
 • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

  Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

  Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

  – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

  Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

  Patrick Thoresen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

  En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

  Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

  16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

  Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

  Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

  Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

  (©NTB)

  BFo3Dgwqg8I
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal