Hopp til innhold

Forfang nummer to i Holmenkollen

Johann André Forfang fikk en kjempestart på Raw Air med annenplass i fredagens kvalifisering. Østerrikske Daniel Huber vant.

Kvalifiseringen teller som det første rennet i årets Raw Air-konkurranse som går av stabelen i Oslo, Trondheim og Vikersund.

Forfang tok herrenes hittil eneste verdenscupseier denne sesongen i tyske Willingen i starten av februar. Han var best av de norske fredag med et svev på 133 meter, noe som holdt til en annenplass.

Marius Lindvik kom seg også ned til 133 meter, men fikk litt færre poeng enn Forfang. Han ble nummer tre og fikk dermed også en god start.

Robert Johansson hoppet 129 meter og ble tredje beste nordmann på 7.-plass. Johansson ble vraket fra det norske landslaget foran sesongen og satser nå privat med Team Olympiaparken. Den siste tiden har han vist prov på gammel form.

Halvor Egner Granerud landet på 125,5 meter, mens Benjamin Østvold hoppet 122. Granerud vant fjorårets Raw Air-konkurranse, men har hatt en tung sesong i år. Han er den eneste norske herren med sammenlagtseier i hoppturneringen.

Resten av de norske: Daniel-André Tande (121 meter), Fredrik Villumstad (121), Sindre Ulven Jørgensen (115), Robin Pedersen (114,5).

Østerrikske Daniel Huber vant med sitt svev på 134,5 meter.

(NTB)

xN3a_FTNF2I
Foto: NTB

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal