Forbannet Haaland raste mot dommer: – Wtf

Erling Braut Haaland (23) leverte to målgivende pasninger hjemme mot Tottenham, men var rasende etter kampslutt.

Erling Braut Haaland

RASENDE: Erling Braut Haaland var rasende mot dommer Simon Hooper.

Fire minutter på overtid ble Erling Braut Haaland felt av Totteham-forsvarer Emerson Royal, men den norske angriperen kom seg lynraskt på beina og spilte fri lagkamerat Jack Grealish.

På stillingen 3-3 etter en intenst oppgjør hadde Grealish tilsynelatende fri bane og var alene gjennom med keeper, men dommer Simon Hooper valgte å ikke bruke fordelsparagrafen og blåste frispark.

En drøy halvtime etter kampslutt publiserte Haaland en melding på mikrobloggtjenesten X med teksten ««Wtf». Det kan oversettes til «hva ****».

Erling Braut Haaland-tweet

X: Erling Braut Haaland har ytret seg på X etter hendelsen.

– Forferdelig, svarer faren hans, Alfie Haaland, på meldingen til sønnen.

– Mistet hodet

Haaland var tydelig misfornøyd med dommeravgjørelsen og fikk gult kort etter protester.

FORBANNET: Erling Braut Haaland var misfornøyd med en dommeravgjørelse fire minutter på overtid.

– Det var en dårlig avgjørese, sier Manchester City-stjerne Bernardo Silva til Viaplay.

– Jeg forstår ikke den avgjørelsen, sier Manchester City-manager, Pep Guardiola, i et intervju vist på Viaplay, og delte Haalands frustrasjon.

– Hvis du er fotballspiller, forstår du det.

Etter kampslutt stormet en tydelig irritert Haaland i garderoben mens han ropte og gestikulerte. Flere i støtteapparatet til Manchester Cirty måtte stoppe nordmannen.

– Haaland har mistet hodet. Men jeg mistenker at det delvis handler om at han hadde en ganske svak kamp foran mål, sier Sky Sports-ekspert Gary Neville etter hendelsen.

Haaland, som hadde scoret i fire av de siste fem Premier League-kampene foran søndagens toppoppgjør, hadde flere store sjanser til å notere seg på scoringslisten søndag.

• Først bommet Haaland på en enorm muligheter etter tolv minutter. Fra drøye ti meter satte nordmannen ballen halvannen meter utenfor stolpen på åpent mål.
  • Ti minutter før pause var det en ny uvanlig upresis avslutning fra superspissen. Lagkamerat Julian Álvarez fant nordmannen inne i feltet, men fra 11 meter bredsiet han ballen forbi blokkeringsforsøket, men langt over mål.

Jærbuen står likevel med 14 mål på like mange kamper i Premier League denne sesongen.

Poengdeling

Tottenham har vunnet tre av de siste fem oppgjørene mot Manchester City og fikk en drømmestart når Son Heung-min sendte gjestene i ledelsen allerede etter seks minutter.

Gleden ble imidlertid kortvarig da Álvarez slo et innlegg som gikk via hodet til Haaland, inn i Son og så i nettmaskene bak Tottenham-keeper Guglielmo Vicario.

Og vondt ble til verre da City fullførte snuoperasjonen da Phil Foden satte 2-1 et kvarter før pause. Etter sidebyttet slo Spurs tilbake da Giovani Lo Celso banket inn utligningen fra om lag 20 meter, men det holdt i knapt ti minutter før Haaland serverte igjen.

Nordmannen fikk ballen på kanten av sekstenmeteren og slo en nydelig pasning til bestekompis Grealish, som prikket City tilbake i ledelsen.

Hjemmepublikummet fikk seg imidlertid en støkk ved full tid da svenske Dejan Kulusevski sikret uavgjort og poengdeling i Manchester.

Etter 3-3 forblir Manchester City på 3. plass, tre poeng bak Martin Ødegaards Arsenal, som topper Premier League-tabellen etter 14 serierunder.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)