Hopp til innhold

Forbannet etter endring - svarte med maktdemonstrasjon

Simen Hegstad Krüger (30) var totalt overlegen i dagens 15 kilometer i Canmore, Canada.

Det etter at dagens intervallstart ble erstattet med 15 km fellesstart i fri teknikk, grunnet mangel av tilstrekkelig tidtakingsutstyr. I et intervju med Viaplay etter rennet fortalte Krüger at han var forbannet. Til NRK sier han videre:

– Jeg var litt irritert da de bytta program her, så da prøvde jeg å bruke den lille aggresjonen jeg hadde mot det til å heller gjøre det ekstra godt i dag. Da smakte det særdeles godt med fullklaff, sier Krüger til NRK.

Dermed fikk han brukt aggresjonen til å ta sin første individuelle seier siden han vant femmila i Holmenkollen 11. mars i fjor.

– Jeg merka på de to første rundene at det var fryktelig kaos å ligge bak i mølja. Da tenkte jeg det var bedre å gå i front. Og så fikk jeg noen meter ut av stadion. Da tenkte jeg at jeg får prøve å se hvor langt det holder, sier Krüger, som rykket fra konkurrentene halvveis.

Krüger vant til slutt foran Harald Østberg Amundsen og Mika Vermeulen.

– Det ser ut som at Krüger går i lavlandet, mens resten av feltet går i høyden. Det er klasseforskjell på teknikken, han er i en egen klasse, sier Aukland.

Før start var Johannes Høsflot Klæbo ansett som en av storfavorittene, men 27-åringen fikk det tungt halvveis. Han endte til slutt på en 15. plass, 43,1 sekunder bak Krüger.

– Det er store forskjeller mellom de norske herrene i dag. Jeg tror Klæbo har vært med og forsøkt i starten her, og forstått at det ikke går. Det er litt som vi er kjent med Klæbo, funker det ikke, senker han farta litt, sier Aukland om Klæbos prestasjon.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Trondheim, Men's 10 km Free Technique
Foto: BILDBYRÅN

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

d

Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk

Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens Ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.

Siste nytt

 • Midtjylland om Olsson: – Fått tilbake motorisk funksjon

  Fotballspilleren Kristoffer Olsson er på bedringens vei etter at ble det kjent at han hadde flere blodpropper i hjernen i mars.

  Det skriver Midtjylland i en pressemelding.

  I starten av mars ble det kjent at Olsson ble rammet av flere blodpropper i hjernen i februar. Senere samme måned var spilleren ute av respirator og ble flyttet til Hammel Neurocenter, hvor han startet sin rehabilitering.

  «Her har Kristoffer fått tilbake både motorisk funksjon og verbale evner. Hans fysiske fremgang er betydelig. Han trener nå aktivt på å kunne gå igjen, og han er i stand til å spise selvstendig», skriver klubben.

  Midtjylland skriver at det fortsatt er kognitive utfordringer som gjenstår og at det er usikkert om han vil bli helt frisk igjen.

  «Likevel er spesialistene ved behandlingssenteret oppmuntret over skrittene Kristoffer har tatt», skriver de. (NTB)

  Kristoffer Olsson i aksjon for Midtjylland
  Foto: FODBOLDBILLEDER
 • Lillebergs Lightning tapte i Washington

  Emil Lilleberg fikk 19 og et halvt minutt på isen, da hans Tampa Bay Lightning tapte 2-4 borte mot Washington Capitals i NHL natt til søndag.

  Etter 2-2 i den første perioden og en målløs andreperiode, var lagene like langt før den tredje. Der sikret John Carlson og Nic Dowd seieren for vertene.

  Lightning er allerede klare for NHL-sluttspillet som starter 20. april.

  Dit skal ikke Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild, som uten nordmannen i troppen vant 6-2 borte mot San Jose Sharks søndag.

  Emil Lilleberg
  Foto: David Kirouac / Reuters
 • Amerikansk OL-håp ute av OL

  Alicia Monson, USAs rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens OL i Paris.

  Årsaken er en avrivning i menisken. Hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening.

  – Jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere USA i enda et OL, så det smerter å ikke stille til start, skriver Monson på Instagram.

  25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under VM i Budapest sist sommer. Hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  US Championships Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal