NRK Meny
Normal

Føler seg like rå som i glansdagene

ÖSTERSUND (NRK): Han har hatt sin sterkeste sesongstart på mange år. Nå kjenner Ole Einar Bjørndalen (41) igjen at vinnerskallen er like rå som da han dominerte skiskyting totalt.

Ole Einar Bjørndalen

RÅERE IGJEN: Ole Einar Bjørndalen har overrasket alle, inkludert seg selv, med den sterke sesongstarten.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

– Fysisk har jeg følt meg bra eller ok i mange år, men mentalt føler jeg meg bedre enn på lang lang tid, sier Bjørndalen til NRK i gul ledertrøye for andre dagen på rad.

Han ble nummer tre bak tyske Arnd Peiffer og Martin Fourcade, som var helt overlegen i Østersund i dag.

Eetter å ha vært stabil på pallen i de to første rennene er han klar på at selvtilliten gir ham en mental dimensjon han har manglet en stund. For ofte har han vært på etterskudd fra start i sesongene.

– Så dette er som i glansdagene?

– Ja, mentalt så er det det, sier Bjørndalen.

Enorm uttelling

Bjørndalens styrke var helt enorm gjennom en rekke år og i sin aller sterkeste femårsperiode fra 2005-2009 tok han 46 verdenscupseire og ni mesterskapsgull individuelt. Det var en seiersuttelling i VM og OL på 45 prosent av rennene. Nå har han vært to ganger på rad på pallen og sikret på sprinten lørdag at han får nok en dag i den gule ledertrøyen i verdenscupen.

Ole Einar Bjørndalen

NY DAG I LEDELSEN: Ole Einar Bjørndalen ble nummer tre og sikret en ny dag i den gule ledertrøyen i verdenscupen. Det gir han enorm selvtillit.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

– Det gir energi. Jeg ser andre mål og andre muligheter. Når man har gode resultater så blir man veldig kreativ og farlig. Det er bra, sier Ole Einar Bjørndalen.

Han legger ikke skjul på at det å gå i den gule ledertrøyen betyr mye for ham og at han satte pris på å beholde den, selv om verdenscupen ikke er et mål.

– Imponerer

En som ser på Bjørndalens «gule suksess» med en god dose misunnelse er Martin Fourcade, som føler trøyen har vært hans de siste årene.

– Det er kanskje ikke ydmykt, men jeg har hatt den gule trøyen så mye. Jeg følte det var rart ikke å gå i gult i dag. Det er ikke slik at jeg mener den er min, men jeg har gått så mye med den, sier Fourcade som har vunnet verdenscupen sammenlagt fire år på rad.

Men han lar seg imponere voldsomt av Ole Einar Bjørndalen etter alle disse årene og spesielt av den ekstreme mentaliteten til Bjørndalen.

– Jeg tror det er det som imponerer mest blant utøverne. Det er bare fem år jeg har konkurrert for fullt i skiskyting. Noen ganger er det vanskelig å beholde motivasjonen fordi det blir rutine. Ole var i verdenscupen i 1993. Han holder motivasjonen og det er helt utrolig å fortsatt være så skarp i hodet som han er, sier Fourcade.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel