Ladet opp til OL med NM-gull

Ingen var i nærheten av å kunne hindre Filip Ingebrigtsen (23) å ta sitt første NM-gull på 800 meter.

Filip Ingebrigtsen

ENKELT: Filip Ingebrigtsen tok NM-gull på 800 meter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg var usikker på hvordan beina var når jeg trykket på litt, etter å ha trent hardt i høyden. Men så kommer jeg ned her og føler meg veldig sterk. Det viser at overskuddet og formen er der, så nå må jeg bare toppe det skikkelig, og bli klar til OL, sier Filip Ingebrigtsen med et glis til NRK.

Filip Ingebrigtsen

TID TIL SHOW: Filip Ingebrigtsen viste muskler før han krysset mållinja foran Andreas Roth.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Henrik Ingebrigtsen ble slått på 1500 meteren lørdag. Søndag skulle både Filip og Jakob Ingebrigtsen forsøke å sikre et NM-gull til familien, da de begge løp finalen på 800 meter.

Storebror Filip la seg tidlig i front av feltet, og med drøye 100 meter igjen, spurtet han inn til soleklar seier på tiden 1.52,09. Ingebrigtsen viste bokstavlig talt frem musklene sine allerede før han krysset mållinja - nesten halvsekundet foran Andreas Roth.

– Han viser resten av gutta at han har full kontroll. Det koster nok lite det der, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

– Dette ser veldig bra ut, nå like før OL, fulgte kommentator Jann Post opp med.

Klarte ikke følge storebror

15 år gamle Jakob Ingebrigtsen tok en sterk bronse på 1500 meteren lørdag, og ble nummer fem på 800 meteren. Etter en runde lå han side om side med broren, men han klarte ikke å følge hele veien inn. Tiden ble 1.53,10.

– Neste år kan jeg ta gull. Det blir ikke så lett når man ser feltet, men det er et håp jeg har, sa Jakob til NRK etter bronsemedaljen.

Henrik og Jakob Ingebrigtsen

NM-FAMILIEN: Henrik og Jakob Ingebrigtsen tok henholdsvis sølv og bronse på 1500 meter lørdag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Tre medaljer?

Det var Filip Ingebrigtsens andre NM-gull, men det første på distansen. I OL stiller han på 1500 meter, distansen han nylig tok EM-gull på.

– Jeg har litt å hente på toppformen tror jeg, slik vi så på Henrik i går, mener Filip.

– Hva må du gjøre i OL for at du skal være fornøyd?

– Nå har jeg medalje i begge mesterskap, så det hadde jo vært sinnsykt deilig å ta det i Rio også. Men da må alt klaffe og jeg må ha litt flaks. Det hadde vært en drøm!

Siste nytt

 • Eriksen avgjorde for Spurs

  Christian Eriksen ble matchvinner i det 90. minutt da Tottenham vant 1-0 over Burnley hjemme på Wembley. Resultatet gjør at Tottenham beholder tredjeplassen i Premier League, fem poeng bak ligaleder Manchester City.

  Christian Eriksen
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Norge vant firenasjonersturneringen

  Petter Thoresens mannskap snudde til seier 4-3 over Frankrike og ble med det ubeseiret vinner av landslagsturneringen i ishockey i Lørenskog. Landslaget vant også de to foregående kampene mot Hviterussland og Ungarn.

  MECA hockey games Norge-Hviterussland 6-1.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Forfang to tideler fra pallen

  Johann André Forfang var to tideler unna en pallplass da han ble nummer fire i verdenscuprennet i hopp i Engelberg lørdag. Tyske Karl Geiger vant rennet, 4,7 poeng foran polske Piotr Zyla og 6,5 poeng foran østerrikske Daniel Huber.

  SKI JUMPING-WORLD-POL
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal