Hopp til innhold

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Suveren Klæbo vant igjen

  Johannes Høsflot Klæbo var fullstendig suveren på sprinten i Tallinn og tok sin verdenscupseier nummer 18 for sesongen.

  – Det er fantastisk. Dette føles litt som hjemmebane, farfaren min bor her i Tallinn, så jeg ønsket virkelig å gå fort i dag, og det er spesielt å ha ham her for å se på meg, det er en kul følelse, sier Klæbo.

  Lucas Chanavat fra Frankrike ble nummer to, mens Even Northug kom seirende ut av en innbitt duell med svenske Edvin Anger om tredjeplassen.

  Med tirsdagen seier, sikret Klæbo sammenlagtseier i verdenscupen for fjerde gang. Dermed tangerte gan Dario Cologna og Marit Bjørgen. Bare Jelena Välbe (5), Gunda Svahn (5) og Bjørn Dæhlie (6) har flere.

 • Skistad vant etter dramatisk spurt

  Etter en dramatisk spurt mot verdensmester Jonna Sundling fra Sverige, tok Kristine Stavås Skistad seieren i bysprinten i Tallinn tirsdag kveld. Dette var Konnerud-løperens fjerde seier på rad i verdenscupen.

  Sundling kom først inn på det korte oppløpet, men den norske rivalen snek seg forbi på utsiden. Så tett på var hun at NRKs kommentatorer advarte om at juryen måtte se på episoden.

  – Jeg tipper Sundling er litt irritert på Skistad. Juryen må nok inn og se på dette her, sa Jann Post.

  Juryen foretok seg imidlertid ingenting.

  – Det var morsomt, jeg er veldig glad, sier Skistad i det offisielle seiersintervjuet.

  Nadine Fändrich fra Sveits ble nummer tre i sprinten, som gikk i fri teknikk.

 • Medier: Haikin nær overraskende retur til Bodø/Glimt

  Bodø/Glimt er i ferd med å hente målvakten Nikita Haikin tilbake til klubben etter et kort englandsopphold, skriver Nettavisen og flere medier.

  Tirsdag ettermiddag landet målvakten på Bodø lufthavn. Ifølge Nettavisen , TV 2 og Avisa Nordland er han der for å signere en kontrakt med eliteserieklubben.

  Haikin hadde stor suksess som Glimt-spiller, men valgte å gi seg i klubben etter forrige sesong for å prøve lykken utenlands. Valget landet på Bristol City på nivå to i England, der han har vært annenkeeper de siste månedene.

  Haikins kontrakt med Bristol City varer kun fram til sommeren, og den er angivelig i ferd med å bli terminert.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste