Hopp til innhold

Fifa med milepæl for kvinnene – starter klubb-VM i 2026

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har bestemt at det første klubb-VM for kvinner skal arrangeres i 2026.

Avgjørelsen ble fattet under Fifas styremøte i Bangkok onsdag.

Det er ventet at det kommende klubb-VM skal bestå av 16 lag og at selve opplegget blir banket igjennom i løpet av januar/februar i 2025. Det er ikke kjent hvordan fordelingen av klubber blir gjort mellom kontinentene.

Turneringen skal arrangeres hvert fjerde år, og øvrige detaljer om oppsett og gjennomføring blir offentliggjort så fort det er klart.

På det samme styremøtet ble det også vedtatt at antallet internasjonale vinduer med landslagsfotball skal reduseres fra seks til fem.

– Dette er skritt vi gjennomfører for å føre kvinnefotballen opp til et nytt nivå. Vi ønsker å gjøre den enda mer konkurransedyktig, sier Fifa-president Gianni Infantino.

Klubb-VM for menn skal også utvides betraktelig fra og med 2025. Der skal antall lag økes fra sju til 35. Også der er planen at turneringen skal arrangeres hvert fjerde år.

(NTB)

K6wXML10lz0
Foto: AP

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal