NRK Meny
Normal

Klar for VM

Ragnhild Kvarberg var blant de fem utøverne som i dag fikk klarsignal for friidretts-VM i Japan.

Ragnhild Kvarberg
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

De fem er Bjørnar Ustad Kristensen, Sandnes (3000 m hinder), Andreas Thorkildsen, Vidar (spyd), Mona Holm, Norna-Salhus (slegge), Ragnhild Kvarberg, Vidar (1500 m) og Kirsten Melkevik Otterbu, Fana (maraton).

Fem andre utøvere har klart VM-kravet, og blir vurdert ved neste uttak 24. juli:

Susanne Wigene, Tjalve (5000 og 10.000 m), Ida Marcussen, Våg (sjukamp), Karoline Bjerkeli Grøvdal, Isfjorden, Kristine Eikerm Engeset, Tingvoll, Silje Fjørtoft, Ørsta (alle 3000 m hinder) og Anne Gerd Eieland, Iveland (høyde).

Noen andre, som Christina Vukicevic og Ezinne Okparaebo, er i god utvikling og vil kunne kvalifisere seg, skriver Friidrettsforbundet i en pressemelding.

Flere av de aktuelle er juniorer som har internasjonale mesterskap i juli. Disse blir vurdert når mesterskapene er over.

VM går i Osaka fra 25. august til 2. september.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal