Hopp til innhold

Feiret hockeyseieren med øl på isen

Canadas ishockeykvinner slo USA 2-0 i finalen torsdag. Gullfesten tok de i hockeyhallen, med både øl og høy sigarføring.

Canadas hockeykvinner

Canadas hockeykvinner festet skikkelig etter seieren over USA.

Foto: Scanpix/Reuters

Etter medaljeseremonien dro de canadiske ishockeyjentene tilbake til den publikumstomme hockeyhallen.

Canadas hockeykvinner

Det ble høy sigarføring under feiringen.

Foto: Scanpix/Reuters

Iført både uniformer og gullmedaljer drakk de øl, røykte sigar og lå langflate utover isen mens de fleipet med fotografer og ryddepersonell.

I tillegg skal en av jentene på laget ha tutet flere ganger på en ismaskin, og også prøvd å kjøre den.

En av jentene på Canadas lag er i tillegg under aldersgrensen for å drikke alkohol lovlig i British Columbia, nemlig 19 år.

SE VIDEO: Se finalen om igjen her!

Festet i 30 minutter

Festen varte riktig nok bare i 30 minutter, og det ser ikke ut til at den får noen konsekvenser for de seiersrusede kvinnene.

- Ja, vi vil se nærmere på saken, men det er ikke en etterforskning, sier talsmann Mark Adams i Den internasjonale olympiske komite (IOK).

Uten en formell etterforskning fra IOK ser det ikke ut til at verken Canadas olympiske komite (COC), landslagsledelsen eller spillerne vil møte sanksjoner etter festingen.

Canadas hockeykvinner

Canadas Rebecca Johnston tok seg en tur med ismaskinen under feiringen.

Foto: Scanpix/Reuters

Beklaget feiringen

Canadas ishockeylandslag sendte senere ut en uttalelse hvor de beklaget hendelsen.

"Medlemmene av Team Canada beklager dersom festingen etter at fansen hadde forlatt bygget har fornærmet noen. Festen skulle ikke ha forlatt garderoben, og laget beklager at feiringen kan ha påført IOK eller COC noen sjenanse", heter det i skrivet.

Canadas hockeykvinner

Gullet smakte godt for Canadas hockeykvinner som tok feiringen helt ut.

Foto: Scanpix/Reuters

Siste nytt

 • 17-åring slo Rodal-rekord

  Vebjørn Rodals norske rekord på 800 meter lever fortsatt relativt trygt, men fredag kveld mistet den olympiske mesteren fra Atalanta i 1996 en annen rekord:

  Da løp nemlig 17 år gamle Håkon Moe Berg fra Kyrksæterøra 1500 meter på 3.37,25 i et stevne på Jessheim. Dermed slo han Rodals gamle kretsrekord i Sør-Trøndelag, som lød på 3.37,57 og var fra 1997.

  Men kanskje vel så relevant: Før han fyller 18 år, har Håkon Moe Berg inntatt sjetteplassen på lista over Norges beste 1500-meterløpere gjennom tidene, ifølge Friidrettsbloggen.

  Det er en liste som toppes av knallsterke navn som Jakob Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen.

  Fredagens løp gjør at han er fjerde beste U20-løper i verden i år, og nummer syv i Europa i U20-klassen gjennom alle tider.

  _CWKRK-089c
  Foto: NTB
 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

  Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

  Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

  Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal