NRK Meny
Normal

Feiret hockeyseieren med øl på isen

Canadas ishockeykvinner slo USA 2-0 i finalen torsdag. Gullfesten tok de i hockeyhallen, med både øl og høy sigarføring.

Canadas hockeykvinner

Canadas hockeykvinner festet skikkelig etter seieren over USA.

Foto: Scanpix/Reuters

Etter medaljeseremonien dro de canadiske ishockeyjentene tilbake til den publikumstomme hockeyhallen.

Canadas hockeykvinner

Det ble høy sigarføring under feiringen.

Foto: Scanpix/Reuters

Iført både uniformer og gullmedaljer drakk de øl, røykte sigar og lå langflate utover isen mens de fleipet med fotografer og ryddepersonell.

I tillegg skal en av jentene på laget ha tutet flere ganger på en ismaskin, og også prøvd å kjøre den.

En av jentene på Canadas lag er i tillegg under aldersgrensen for å drikke alkohol lovlig i British Columbia, nemlig 19 år.

SE VIDEO: Se finalen om igjen her!

Festet i 30 minutter

Festen varte riktig nok bare i 30 minutter, og det ser ikke ut til at den får noen konsekvenser for de seiersrusede kvinnene.

- Ja, vi vil se nærmere på saken, men det er ikke en etterforskning, sier talsmann Mark Adams i Den internasjonale olympiske komite (IOK).

Uten en formell etterforskning fra IOK ser det ikke ut til at verken Canadas olympiske komite (COC), landslagsledelsen eller spillerne vil møte sanksjoner etter festingen.

Canadas hockeykvinner

Canadas Rebecca Johnston tok seg en tur med ismaskinen under feiringen.

Foto: Scanpix/Reuters

Beklaget feiringen

Canadas ishockeylandslag sendte senere ut en uttalelse hvor de beklaget hendelsen.

"Medlemmene av Team Canada beklager dersom festingen etter at fansen hadde forlatt bygget har fornærmet noen. Festen skulle ikke ha forlatt garderoben, og laget beklager at feiringen kan ha påført IOK eller COC noen sjenanse", heter det i skrivet.

Canadas hockeykvinner

Gullet smakte godt for Canadas hockeykvinner som tok feiringen helt ut.

Foto: Scanpix/Reuters

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal